I Kropp och själ om sockrets farlighet

Sveriges Radio, P1.

 

Comments

 1. 1
  Robert säger

  Tack för tipsen och gott och se att du kör på igen.
  Helt rätt!

 2. 2

  Härligt att du sprider sanningen! Vi som blivit friska av detta är levande bevis för att mat är medicin! Annika du är 2020-talets Hippokrates! Tack för allt! ❤️

 3. 3
  Humlan säger

  Tyvärr innehöll programmet en hel del okunskap från vissa.
  Det sas t.ex. att sockerkonsumtionen i Sverige går ner och ändå går fetman upp. Som att dom inte har något samband.
  Då missar man att det finns ung. 50 olika namn på typer av socker som inte finns med i Jordbruksverkets statistik över vår sockerkonsumtion, en del av dom är t.o.m. värre än socker (t.ex. HFCS). Dessa används flitigt inom livsmedelsindustrin.
  Den slutsatsen var alltså helt felaktig!
  Det påpekades också att man minsann kunde ha sug efter annat än sött, t.ex. pizza, men som tur var så inflikades det sen att även vitt mjöl blir till socker i kroppen. Konsumtionen av pizza och pasta är ju något som ökat dramatiskt samtidigt som fetmaepidemin.

  Och TACK för att du orkar fortsätta, Annika. Du behövs!

 4. 4
  Mormor säger

  Tyvärr var det ett riktigt svammel-program….precis det vanliga snacket, som vi nu hört dom sista 15 åren, om inte ännu längre…
  Ingenting nytt överhuvudtaget…och t o m det vanliga och felaktiga omdömet om de vegetabiliska fetternas förträfflighet för folkhälsan….och pratet om de tomma kalorierna….plus några ord från en läkares view, om det farliga insulinet, som höjer blodsockret i våra stackars kroppar.
  Man hade väntat sej något mer betydelsefullt inlägg av professor Kerstin Brismar, som måste ha hört talas om Professor Roger H. Ungers teori om att ”utan glucagon, ingen diabetes”…och hade kunnat förklara för oss, som inte förstår, varför diabetesläkarna fortfarande håller på och tjatar om insulin??
  Det mest vetenskapliga inslaget i detta svammel bestod av den enkla förklaringen att vitt socker är 50-50 glukos och fruktos….. Hela programmet var en besvikelse…
  Ibland skulle man vilja skrika det, som John Ioannidis har skrivit nånstans: ”The field needs radical reformation…”!!

 5. 5
  Jösses säger

  Detta får mig att tänka på något jag läste i den mycket intressanta och tankeväckande boken ”Dirt to Soil” av Gabe Brown.

  Om du ändrar på något du gör, så kan du uppnå en viss förändring.
  T ex, ät lite mindre socker, så kanske du blir av med ett par kilo.

  Om du däremot ändrar på hur du ser på något, då kan man uppnå helt revolutionerande resultat.
  T ex, betrakta socker, spannmål och fleromättade växtoljor som gift, och du kommer att bli frisk och normalviktig.

  Lite O.T. Men, Gabe tänkte om fullständigt och nu har han både god lönsamhet och ett jordbruk som inte förstör planeten.

  Varje dag tänker jag på detta när jag ser blekbruna nakna åkerfält. Fält där vattenpölar fortfarande ligger kvar i fårorna och topparna är helt torra. Den som misshandlar sin jord på det viset borde få näringsförbud!

 6. 6
  Georg W säger

  Jösses
  Nä de får Corona. Kolla in Ponte Curone, med omgivningar, utanför Milano. Moder Jord är förstörd av GMO, pesticider, rötslam och radioaktivitet. Det är en miljö som skadar grunden i människans och tillvarons skapelse, DNA molekylen.

  Italien har totalförstört sin natur och deras mat är skadlig för både människa och planet. Se vad människan gjort i Google satelite. Hela naturen är ett rutnät av monokulturer. Mat för slavar och tjänstemän. Ät inte medelhavskost, bevara mänskligheten för tekniskt avancerad matproduktion. Det är det som utrotar mänskligheten, inte fladdermusen.

 7. 7
  Lisbeth Andersson säger

  Tyvärr det gamla vanliga om hur farligt mättat fett är. Jag trodde att Kerstin Brismar hade bättre uppfattning om fetter. Var har jag fått det ifrån?
  Ann Fernholms åsikter pratades bort.
  Tack för att du finns Annika!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa