Kinesisk myndighet rekommenderar officiellt C-vitamin mot COVID-19

Shanghai governement officially recommends … .

En kinesisk läkare berättar om ett fall.

 

Comments

 1. 1
 2. 2

  SVAR på frågan om hur komma till rätta med Corona pandemin

  Trots att det endast är antaganden på grund av bristande statistik antas problemen med Covid-19 (Corona), som orsakas av viruset SARS-CoV-2, främst vara följande:
  (1) viruset, som överförs genom droppsmitta, är ytterst smittsamt. Fast ingen vet egentligen hur mycket antas att den som bär på viruset smittar 2-3 andra personer
  (2) de som blivit smittade avlider i högre grad än de som smittats av vanlig influensa

  Smittsamheten mäts i antal nya smittade. Men hur många som hittills har upptäckts har berott mer på tillgången av tester än på virusets smittbarhet. Det säger inget om hur aggressivt CoV-2 egentligen är. Vissa har haft Corona utan att knappt märka det.

  Vad vi VET med säkerhet är att det finns riskgrupper som är mer utsatta. Därför måste åtgärderna inriktas mot dem: https://www.expressen.se/tv/nyheter/coronaviruset/riskgrupperna-som-drabbas-hardast-av-coronaviruset/?fbclid=IwAR33NTVoys6uG-WWEUuMKYZ66ihHMnd3PihwhCP9drgiRrIKC_l2_cwosj4

  Hans Lennros
  Vad är huvudproblemet med behandlingen mot Corona viruset?
  De flesta som har drabbats av Covid 19 (”coronavirus disease 2019”) har inte sökt vård, De har tillfrisknat utan några större problem genom ”självläkning” (tack vare kroppens immunförsvar). Bland de som söker vård har de flesta haft symptom i cirka en vecka.

  När en person som tillhör en riskgrupp kommer under behandling så tages ett s.k. ”Corona-prov” samt ett CRP-prov (som påvisar ev. infektion). Om dessa är positiva så insättes vanligen penicillin (oftast, men inte alltid, intravenöst).

  Ifall Covid-19 invasionen är massiv, d.v.s. förekommer i hög koncentration i olika kroppsvätskor (blod, urin, saliv etc) vilket typiskt är kännetecknande för viruset CoV-2, så tar det tid innan antibiotikan får avsedd terapeutisk effekt.
  Under denna tid kan andningsbesvär tillstöta p.g.a. sekundärinfektion av pneumokocker (bakterier som orsakar lunginflammation). Patienten måste då behandlas med respirator, dvs en maskin som tillser att syre kommer in i lungorna och att koldioxid lämnar kroppen genom mask, tub eller rör: https://www.1177.se/behandling–hjalpmedel/fler-behandlingar/respiratorbehandling-pa-sjukhus/?fbclid=IwAR2mq-bx4PyXKJLOg6Gaa6O22sXIQ4T1n-FYKynYJ-VNgrB0mxC–d_Vf6Y#section-3

  Ifall inget av detta hjälper kommer patienten att kunna avlida till följd av långsam kvävning på grund av vätska i lungorna. Detta har hittills varit den direkta orsaken bakom samtliga så kallade ”Corona-dödsfall”.

  Hans Lennros
  Hur lösa detta problem och följaktligen då även Corona-krisen?
  Antibiotika ges när en patient har fått en diagnos som i enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet utgör en säker och effektiv terapi vid det fastställda tillståndet. I vissa utvalda fall kan antibiotika även ges i förebyggande syfte.
  Vad det gäller nämnda riskpatienter samt individer som har ett tillfälligt nedsatt allmäntillstånd insättes penicillin mot lunginflammation. Detta bör ges omgående och på avsevärt mer liberala indikationer än vad som är brukligt.
  Men penicillin i tablettform skulle med fördel kunna ges på ett avsevärt tidigare stadium, förslagsvis redan vid förkylningsliknande symptom med feber över 38°C (vilket kan tyda på influensa). Den ökade användningen av penicillin på detta fåtal patienter kommer inte att bidraga till ökad resistensutveckling mot antibiotika.

  KONKLUSION: lösningen på Corona-krisen är profylaktisk användning av penicillin i ett mycket tidigt skede på riskpatienter.

 3. 3

  Kan nån tipsa media? Jag har mailat alla myndighetspersoner och politiker jag kommit på som borde veta detta! I filmen säger en kinesisk läkare att familjen där en äldre fick corona inte blev smittade för de åt hela 20 gram c-vitamin om dagen. Kvinnan med corona åt också c-vitamin men mindre mängd. Hon fick sedan intravenös c-vitamin och tillfrisknade! Vi måste börja med det i svensk vård nu! Jag tar 4 gram om dagen.

 4. 4
  Mormor säger

  Såg att Linus Pauling himself i boken ”How to live longer” i vanliga influenzafall rekommenderade 1 gram per timme…
  I svårare fall betydligt högre doser…
  Själva tar vi i förebyggande syfte också ung 4 eller 6 gram per dag, men vi sitter i Lombardiet där corona upptäcktes först…skulle vi bli smittade skulle vi ta så mycket vi kunde, tills magen protesterar…såvida vi inte blir inlagda på sjukhus….om det finns plats nånstans, förstås…och ev begära då intravenöst i ännu högre doser….Pauling verkar inte att ha några bekymmer alls i den vägen…!?

 5. 5

  Också läst det hos Lars Bern. Åh @mormor kan du berätta mer från insidan hur det känns i Italien – är det på väg att vända nu? Mina tankar går till er hela tiden. Ta hand om er! Jag tar 5 gram om dagen med c-vitamin men ska nog börja dela upp doserna till två gånger om dagen. Tror ni magen klarar 10 gram? Vi har ett coronafall på jobbet så företaget stängde ner i helgen för sanering så jag måste försöka maxa.

 6. 6

  @Hans Lennros är detta något de flesta läkare känner till och de facto gör? Enkla medel att rädda många. Vet du hur många som ej tillhör riskgruppen och som är under 60 år som avlidit av denna enda dödsorsak? Läser i media att både Italien och Frankrike satt många unga i respirator? Vilken sorts penicillin förordar du?

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  2 Hans Lennros
  Jag ställer mig mycket skeptisk till principen om förebyggande penicillinbehandling. All erfarenhet tyder på att det bidrar till resistensutveckling. Men det är givetvis en gradfråga. Jag har full förståelse för om en svårt Corona-sjuk patient får penicillinbehandling även om man inte har någon definitiv diagnos på bakteriell lunginflammation.

 8. 8
  XMargareta säger

  Visst kan det väl tillstöta bakteriell lunginflammation också efter Corona, men visst är det väl så, att viruset i Coronafallet är lunginflammationsskapande själv?
  Och då fungerar ju inte antibiotika.

 9. 9

  Så har jag också förstått det. Att det är den alla dör av-men varför kan man inte behandla den lunginflammationen? Det är ju en vanlig sort eller? Funkar inte antibiotika eller pencillin på den för att den är orsakad av ett virus? Då måste vi ju verkligen ha c-vitamin i vården om det är end vapnet. Varför går ingen ut i medierna och säger det när Kina lyckats med det?! Hur tänker våra svenska läkare mfl?

 10. 10
  Elisabeth G säger

  Hmm. Jag har, av en läkare, fått lära mig att antibiotika inte har någon effekt på virus.

 11. 11
  Ulf Pohl säger

  Jag tror ju på kolloidalt silver sprayat rakt in i luftvägarna. Borde fungera på alla sorters lunginflammationer även KOL. Profylaktiskt D3, C, K2, MSM m.fl. samt även kolloidalt silver i ”virus”stadiet. Blir man ändå drabbad så blir det lindrigt samt kortvarigt tror jag bestämt.

 12. 12

  Jag läste bland kommentarerna i denna corona-video av Lars Bern https://anthropocene.live/2020/03/15/corona-pandemin-kommer-att-forandra-varlden/ att spanska sjukan var en bakteriell infektion och ingen influensa. Isåfall borde det funka med penicillin/antibiotika. Men om folk ska egenvårda sig hemma pga inga sjukhusplatser så får de ju inte tillgång till medicin och kommer dö ändå?! Eller hur ska man egenvårda sig utan penicillin och antibiotika? Om man inte känner till c-vitamin och kolloidalt silver. Skandal!

 13. 13

  @ulf Via sprayflaska då?

 14. 14

  Läkemedlet Tocilizumab tipsas om på ovan länk. Vad tror läkarna? Ska användas nu i Italien.

 15. 15
 16. 16
  Ulf Pohl säger

  @Anna. Ja! Via Sprayflaska eller någon slags nebulisator. Jag köpte för något år sedan en liten finfördelande nässprayflaska på nätet, den fungerar också till luftvägarna. En vanlig sprayflaska fungerar också men ger lite för stora droppar så det blir en del hostreaktioner.

 17. 17
  Tjoffsan säger

  Ulf Pohl:

  Förlåt min okunskap och svårighet att förstå. Men viktigt för mej att förstå rätt så jag inte gör nåt fel eller något som inte gör någon nytta.

  Måste jag spraya kolloidalt silver i näsan för det ska göra nytta i lungorna? Eller funkar det att spraya i munnen?

  Jag har tyvärr ingen nebulisator, slutsålda överallt eller väldigt lång leveranstid. Annars är väl en nebulisator bästa att använda?? nu i coronatider när man inte har den bästa kvaliteten på lungorna. Eller om man har oturen att bli smittad av coronaviruset trots stor försiktighet.

 18. 18

  @jala tack för länken! Sol och frisk luft mot corona alltså! Det blir ut i trädgården framöver för nu har jag fått bröstsmärta också.

  @ulf Tack!

  En teori – om det var bakteriell lunginflammation som dödade vid spanska sjukan och är det vid corona kan det vara anledning till att färre barn blir så sjuka? De är ju vaccinerade mot bakteriell lunginflammation via vaccinationsprogrammet. Men vuxna kan ju betala för vaccination – är det något man bör överväga?

 19. 19

  Vad tror ni om att ha KS i c-pap maskinen under natten kan det var bra eller dåligt.

 20. 20
  Ulf Pohl säger

  @Tjoffsan. Spraya i munnen samtidigt med inandning.
  @Anna. Jag tror på varken skolmedicin eller vaccinationer längre.Det som gällde på Hippokrates tid eller ännu tidigare på stenåldern gäller fortfarande. Mänskligheten har inte överlevt pga. mediciner. Ett friskt alert och inte överbelastat immunförsvar ar nyckeln till överlevnad. Skippa syntetiska mediciner och dito onaturlig mat. Jag har gjort så sedan minst 8 år och blev av med alla krämpor på kuppen samt 10 kilo.. Kärnfrisk 84-åring.

 21. 21

  @ulf pohl Tack! Har fått bröstsmärtor och ökat c-vitamin-dos och kolloidalt silver via nebulisator. Så läskigt!

 22. 22
  Ulf Pohl säger

  @Anna. ? Har du fått problem av behandling? På vilket sätt?

 23. 23
  Annika Dahlqvist säger

  19 Jocke
  Det låter vettigt och ofarligt.

 24. 24

  @ulf Nej har inte fått några problem av c-vitamin och kolloidalt silver vad jag vet men blir heller inte bra så jag vet inte. Men ger inte upp!

 25. 25
  Elisabeth G säger

  # 19

  Hur har du tänkt dig att få in det i CPAP:en? Jag använder själv CPAP och kan inte föreställa mig hur det skulle gå till, än mindre att man skulle få det i en lagom dos.

 26. 26

  Hur mycket ska man inhalera per dag? Brukar annars dricka 1 tsk per dag. Men direkt till lungorna är det en annan dos då? Åh vad man önskar sig en alternativ läkarkår i dessa lägen!

 27. 27
  Ulf Pohl säger

  @ Anna. Öka gärna om du har besvär av något slag som astma e.dyl. KS är fullkomligt ofarligt i vilken mängd som helst. (Om du inte sätter i dig så mycket att du dör av vattnet). Naturmedicinen är sedan länge bortstädat ur skolmedicinen tack vare Rockefellerklanens framfart de senaste 120 åren. Vi fär hjälpas åt, håll ut.

 28. 28

  Man kan väl ha cpapen på även på dagarna om man blir rosslig av Corona och sitter hemma. Att fylla den med KS är en riktigt smart idé.

 29. 29
  Nisse Hult säger

  Varför pratar inte Sverige om immunförsvar?

 30. 30
  Eva Wahlbeck säger

  Vad tror ni om att hälla KS i en luftfuktare? Man kunde ha igång den några minuter om dagen, det kan väl inte skada?

 31. 31

  @ulf Tack snälla! Ja vi kämpar på allihopa tillsammans!

  @eva vilken bra ide!

 32. 32
  Georg W säger

  Jag försöker att förstå, varför vi matas med så konstiga budskap från myndigheterna och varför de skiljer sig så mycket från den globala expertisen från Internet. De så kallade ’ryktespridarna’. Enligt min uppfattning så här ryktesspridarna rätt på varje punkt och belägger det med referenser och logiska vetenskapliga resonemang.

  Därför är det förvillande när vi i Sverige gör allt i fel ordning. Vi reagerar när katastrofen är ett faktum, med förvåning, att det utvecklas enligt exponentiella kurvor. De /myndigheterna samarbetar med sina europeiska motsvarigheter och låtsas som att vår coronaforskning är framskriden i att de inte vet något utan gissar utifrån tidigare erfarenheter. De står mycket nära noll i medvetande!

  Varför??? Jo, de klarar inte att göra det Annika gör i denna tråd! Dra nytta av kinesiska och övriga asiatiska länders vetenskap och erfarenhet!!! De är självgoda rasister, som vet bäst själva.

  Varför kontrollerar asiatiska länder sina epidemier? De har lärt sig av Kina!!!

 33. 33

  @George Fy om det är så! Hemskt!!! Vi måste ju se att de klarat det bra so far väl?

 34. 34
  Georg W säger

  Hoppas jag har fel och myndigheterna rätt!?!
  Men statsepidemologen och jag är överens om att det går åt, den exponentiell kurvan. Jag undrar om man ens varit i närheten av att försöka förhindra att Svea rike fylls av ett virus. Som inte ska existera alls och endast drakar kan stoppa. Sverige har pengar men ingen drake. Nu blir det dyrt och samhällsomstörtande istället. Vi kan trycka obegränsat med pengar, men konsekvensen av detta kan vi inte köpa oss ur. OCH vi saknar sjukvård! Asiatiska länder kommer att rädda oss, hoppas jag. De har inte exponentiell tillväxt. Jag vet inte något längre. Jag får inget Internet på fibern och är avkopplad av högre makter.

 35. 35
  XMargareta säger

  Här framhålls också intravenöst vitamin C i stor dos, som en cancerbekämpare.
  Man menar, att vitaminet lliknar glukosmolekylen och att däför cancercellerna tar upp det i stor mängd.
  Det omvandlas pga den stora dosen till en prooxidant i cellen. och det utvecklas väteperoxid i cellen, så att cancern förstörs.
  orthomolecular.org/library/ivccancerpt.shtml

 36. 36

  #32 George W

  Det är ju planen. Att många ska bli sjuka, men i lagom takt. Detta för att de som smittas nu (förhoppningsvis) ska bli immuna och funka som stoppklotsar vid nästa våg. Man vill skapa flockimmunitet. Det erkänner de väl mer eller mindre öppet nu. Att rädda så mångs som möjligt var aldrig planen. T.ex. Storbritannien har haft samma stategi, men de har väl varit mer öppna med det från början..

  Tragiskt i sammanhanget är ju att Kina rapporterat om fall där samma individ blev sjuk flera gånger, alltså inte blev immun.

  Också tragiskt med tanke på de svenska riktlinjerna är att Italien menar att de fick stopp på spridningen i den s.k. ”dödsbyn” (där det första dödsfallet inträffade) därför att de provtog många och isolerade samtliga infekterade, även icke sjuka. De tycks alltså mena att man kan smitta fast man är symptomfri.

  Jag skulle också ha föredragit att epedemin hade kvävts i sin linda och så hade man kunnat ta ett vaccin nästa år. Jag vill inte bli sjuk och jag vill inte att folk ska dö heller. Stänga gränserna NU? What’s the use?

 37. 37
  Georg W säger

  Tegnell väntar på sommaren! Spanien har nu 25 grader!!!

  Dagens erfarenheter är motsägelsefulla mot andra gamla sjukdomar och tidigare erfarenheter och kan därför bortses ifrån.

  Ett konstigt nyhet att folk nu testar en svensk lösning för att häva viruset. Enligt tidigare nämnd lösning så ska nu RDRP, förstöras för att förhindra virusets reproduktion. Kan vi gissa att de fått in Zink i cellerna? Och att det är medicinen.

  Vi (+65) är tvungna att acceptera att vi offras offras för att inte ekonomin ska stanna LOL ( laugh out loud, hysterically)

 38. 38

  @George Det är så fruktansvärt! De borde avsättas hela högen! Vad är RDRP? Ska man äta zink menar du? Det har jag läst hos medical medium om nu det är en sann källa men han tipsar iaf om zink, c-vitamin och kolloidalt silver bl.a mot virus.

  Vi vet ju inte vad vi står inför. När nästa våg kommer och om vi har en chans då. Rädslan sprider sig. Och makthavarna offrar oss alla. Varför?

  Hoppas Asien räddar oss! De tycks ju gjort rätt! Och att alla får kännedom om det vi vet med c-vitamin och kolloidalt silver mm så de kan rädda sig själva.

 39. 39
  XMargareta säger
 40. 40
  XMargareta säger

  Läste nyss på ”naturalhealth365.com, utan att gräva djupare efter källor, att det man ger intravenöst är citat: ” antingen natriumaskorbat, eller buffrad askorbinsyra.”
  Alltså tydligen inte för surt då.
  Läste också att dosen kunde vara så hög som 25 -100 gram/dygn beroende på kroppsstorlek.

 41. 41
  Eva Wahlbeck säger

  Tack för alla länkar ni delar ut här, de är guld värda i dessa tider. Har försökt få tag på liposomalt c-vitamin, men det tycks ha tagit slut för tillfället, åtminstone på de ställen jag varit inne och frågat efter det.
  Har det liposomala c-vitaminet, oralt intaget, lika bra effekt som intravenöst, (om jag förstått den engelska texten rätt där jag läste nyss, är inte helt bra på engelska språket), ja, då förstår man ju varför ”det är slut för tillfället”.

 42. 42

  Eva – Jag tror inte det är lika bra men det bästa som vi vanliga kan få tag på. Hopps nån läkare eller sjuksköterska startar upp en klinik för att ge intravenöst c-vitamin som jag såg någon kommentator föreslå! Annika kanske kunde göra det? 😉 Här finns kundunderlag!

 43. 43
  Mormor säger

  Men stackars Annika…tänk vad hon skulle få på huden då..!!

 44. 44

  Ja men tänk alla liv som skulle räddas! Hade jag sjukvårdsutbildning skulle jag inte tveka! Tyvärr skolad inom kommunikation vilket var ett misstag känner jag idag.

 45. 45
  Flemming Hansen säger

  Har du någon riktig källa?

  Ingen kinesisk myndighet rekommenderar C-vitamin mot Covid-19, fast de har godkänt en klinisk försök av C-vitamin som en del av behandlingen.

  Men att ett klinisk försök pågår säger i sig ingenting.

 46. 46
  Annika Dahlqvist säger

  45 Flemming Hansen
  Resultaten hittills verkar ju lovande. Det är inget som hindrar att alla andra länder också gör motsvarande kliniska jämförande studier.

 47. 47
  Flemming Hansen säger

  Hittat… Det tog lite tid:
  https://mp.weixin.qq.com/s/bF2YhJKiOfe1yimBc4XwOA

  Altså… Det är ju inte BARA C-vitamin som Cheng säger. Det är i kombination med glukokortikoider (steoridhormoner), Heparinantikoagulation (blodförtunnande medicin), och kanske ulinastatin tillsammans med mekanisk intervention som dialysis…

  Och detta är bara de lätta till moderat sjuka patienterna.

  Det känns inte som man bara kan kasta i sig jättemycket C-vitamin och så är allt bra. Ingen tvekan om att C-Vitamin är viktigt meeeeen Richard Cheng är tydligen ”cherry-picking”.

  Interessant at de har börjat på kliniska försök (Phase II) som vill se på om C-Vitamin har en faktisk effekt. Som de skriver i beskrivningen av försöket: ”Among patients with sepsis and ARDS, patients in the high-dose vitamin group did not show a better prognosis and other clinical outcomes. There are still some confounding factors in the existing research, and the conclusions are different.”

 48. 48
  Georg W säger

  Nu är jag ute på tunn is, men så vitt jag förstår, från den amerikanska artikeln, här intill. Så är det första som sker när kroppen går in i skepsis, att C-vitaminet tar slut!!! Och att det är därför de omedelbart tillför C-vitaminet- för att motverka den C-vitaminbrist, som uppstår tillsammans med sjukdomen. Logiskt och lite mer info, så blir det egentligen självklart. Allt annat tror jag är gröt i hjärnan och kunskapsbrist? Det är min verklighet, i alla fall. Att vi alla behöver mycket mer kunskap! Om Big Pharmas gränslösa bedrägeri mot mänskligheten.

 49. 49

  @ 48

  Visst är det sant att vi alla behöver mycket mer kunskap! Om Big Pharmas gränslösa bedrägeri mot mänskligheten.
  Upplysande info kommer här.

  https://newsvoice.se/2020/03/vanlig-influensa-coronavirus/

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa