Kokosfett kan döda Coronavirus

Kokosfett kan döda Coronavirus .

Tillägg: Jag fick ett mail om att det inte finns några riktiga vetenskapliga bevis för att kokosfett påverkar coronavirus. Det är säkert så, det finns nog inga studier som har undersökt just det, men jag är övertygad om att kokosfett är bra för hälsan och immunförsvaret, så det är nog bra att inta det, i lämplig mängd, ändå.

Lars Bern har skrivit om kokosfett mot Corona-virus. Intressant.

 

Comments

 1. 1
  Hanveden säger

  Jag har alltid kokosfett/olja hemma både med och utan smak. Var under många år min enda astmamedicin som jag tog istället för Bricanyl mm.
  Har alltid med kokosfett i bilen. Börjar jag hosta av någon anledning tar jag en rågad tesked kokosfett då löser det upp slemmet i luftrören och hostan upphör när jag hostat upp slemmet.
  Har konstaterat att jag är känslig för om någon i villakvarteret där jag bor eldar i braskamin eller liknande som ger Nox. Har hänt att när jag varit ute och skottat snö fått gå in och ta en dos kokosolja.
  Har också upptäckt att jag börjat hosta efter att ha åkt bakom en utländsk trailerdragare. Min bror som nu säljer lastbilar berättade att det är många av dessa utländska ekipage som har stängt av tillsatsen av Adblue till avgaserna som är till för att reducera Nox utsläppen från dieselmotorn.
  Så kokosfett är för mig en nödvändighet att ha tillgång till. Blir det nu rusning efter att hamstra kokofett/olja kanske det är dags att lägga in en beställning så jag inte blir utan…

 2. 2
  ulrika säger

  Se där det finns alternativ, som sjukvården inte skulle varken erkänna eller rekommendera. Har kraftigt minskat min allergi med att enbart utesluta GLUTEN, men gjorde det för att BEVISA, att det inte kunde dämpa ADHD, ack vad jag hade fel, det hjälper 60% att låta bli gluten, så vad ställer gluten till med i våra kroppar våra hjärnor etc? Källor Michael Håkansson, gluten och mjölk alias ”micke skribent” neurologen david perlmutter böckerna hotet mot din hjärna samt skydda din hjärna, samt ät vad du är av sofiasyster Eva bulow som fick mig att förstå ordkriget emellan LCHF gänget och vegetarianerna, och vad som är rätt och fel i vegetarianernas matval, ledtråd, jag har delgivit er en anledning. Finns mer att hämta i ovanstående skrifter. drperlmutter.com

 3. 3
  Anki Johansson säger

  Kan någon rekommendera den bästa kokosoljan
  som finns, här på svenska marknaden? Tack!

 4. 4
  Liizen Brodin säger

  Det kan hända att det inte är vetenskapligt bevisat. Men det är många andra bra saker som inte är det. Kokosolja är ju bra fett och hjälper oss att komma in i ketos. Och det stärker ju vårt immunförsvar!

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  3 Anki Johansson
  Kokosoljan /-fettet finns att köpa på vissa välsorterade livsmedelsbutiker, och på hälsokostbutiker.
  Eftersom jag bor långt från stan och hälsokost brukar jag köpa min på nätet, på Bodystore. Den ska vara ekologisk och kallpressad. Finns både med och utan kokossmak. Min heter Superfruit.
  Fast nu när jag försökte att köpa så blev det Cocosa i stället. Sorterna är nog utbytbara.

 6. 6
  Mormor säger

  1 Hanveden
  Intressant höra din erfarenhet…tack för det…

 7. 7
  Nisse Hult säger

  Själv kör jag med dessa två varianter

  https://www.kungmarkatta.se/produkter/olja-och-matfett/kokosolja-virgin2/

  eller

  HealthyCo EKO Kallpressad Kokosolja

  Köper oftast 16st burkar av största modell och förhandlar pris på min lokala ICA affär eller på LIDL

 8. 8
  piltson säger

  Brittiska hälsoministern har just visat sig positiv med detta virus, Hon hade ju många kontakter de senaste dagarna. Vi sände regeringen detta budskap:

  I recommend your health minister a spoonful cold-pressed cocos fat every day. Might kill the virusm, but no doctor will tell her.

 9. 9
  Eila Nirbrant säger

  Vilket bra tips det var att inta kokosolja. Det var som en propp dragits ur och slemmet i halsen/svalget löstes upp.

  En fråga: Har någon av er erfarenhet av kosttillskottet Berberin ?

  Mvh
  Eila N

 10. 10
  Hanveden säger

  #9
  Mitt gröna morgonthe får en dryg thesked kokosfett som en toppning och läpparna håller sig mjuka förutom att luftrören ges en bra start att hållas slemfria. I eftermiddagskaffet finns också lite kokosfett förutom en skvätt grädde och då behövs inte så mycket till. Kanske en skiva Kavlis flatbröd med en skiva smör från det kylskåpskalla smöret med osthyveln och sedan några fullfeta ostskivor därtill räcker gott som mellanmäl.

  mLCHeltyFath B-)

 11. 11

  Jag steker i kokosfett. Kanske ska ha det i te också. Filippinerna har inte så många corona-fall nu heller jfrt med resten av Asien. Intressant! Kokosolja är ju virusdödande! Vi tar på en sked också ibland för att få det kallt, antar det förstörs något vid uppvärmning som allt annat.

 12. 12
  Bokmal säger

  John Ioannidis – intressant – tankvärt

  I morse råkade jag se den här artikeln av John Ioannidis – intressant och tänkvärd.
  https://www.statnews.com/2020/03/17/a-fiasco-in-the-making-as-the-coronavirus-pandemic-takes-hold-we-are-making-decisions-without-reliable-data/

  Här en Wikipedia-presentation om honom.
  https://en.wikipedia.org/wiki/John_Ioannidis

  P.S.
  Beklagar att det är på engelska men kan kanske översättas via http://www.google.com/translate

 13. 13
  Georg W säger

  Bokmal
  Jag har läst och ser att vi inte vet något. Utom att den årliga influensan är förmodligen farligare. I avsaknaden av data eftersom det verkar som ingen expert vet att Kina ligger över två månader före oss och de utvärderar hela tiden.

  Det finns massor med erfarenheter i Kina och grannländerna behöver inte vänta och se. De agerar i förväg för att i möjligaste mån isolera viruset. Det går bra för dem! Det smittar före utbrottet. Friska människor smittar. Alla sjuka och sjukdomskluster måste sättas i karantän. Viruset måste utrotas snabbt. Vi får inte acceptera dess existens! Den ha muterat till att använda människor och den kommer att fortsätta mutera. Flockimmunitet är inte troligt.
  Min avatar är en åkercirkel som förutspår coronautbrottet. Där ser vi högre kunskap i en bild. Det var en varning till mänskligheten om vad som komma skall. Ursäkta, inlägget från min privata verklighet?

 14. 14

  Mera om Corona samt 5G och lite annat.

  https://parnassen.wordpress.com/

 15. 15
 16. 16
 17. 17
  Piltson säger

  Vid sökning efter kokosolja i samband med coronavirus hittade vi inget. Men vi hittade en ny framställning av denna oljas välgörande egenskaper mera allmänt. Här är den:

  https://www.ecowatch.com/benefits-of-coconut-oil-2645151397.html

  Skall man kanske ta med sin privata kokosolja när man blir forslad till sjukhus?

 18. 18
  Annika Dahlqvist säger

  17 Piltson
  Jag tycker absolut att man ska ta med egen kokosolja när man läggs in på sjukhus. En livlina. Det är också bra att be anhöriga att komma med kokta ägg, och smör. Och natriumaskorbat.

 19. 19
  Cecilia Walton Agrell säger

  Hej! En ung kvinna, 26 år, i min närhet har problem med acne. Hon vet att lchf hjälper men prövar också B5, 3000 mg/dag. Hon oroar sig lite över mängden och om det är farligt hög dos. Själv har jag läst om håravfall men då var dosen 10 000 mg/dag. Vad säger du, Annika? Är det någon som känner till något om detta?

 20. 20
  Annika Dahlqvist säger

  19 Cecilia Walton Agrell
  Jag vet att LCHF-kost kan hjälpa mot acne. Men silversalva eller EMS-salva kan också hjälpa till.
  Vitamintillskott mot acne vet jag inget om..

 21. 21
  Jösses säger

  Har en tonåring i min bekantskapskrets. Billiga kolhydrater ger definitivt acne. Efter LCHF-kost och EMS-salva försvinner acnen. Så slarvas det med billiga kolhydrater och så kommer acnen igen. LCHF och EMS tar bort finnarna, funkar varje gång. Tonåringar har ju lite högre insulinnivå än vuxna. Höjer man insulinet lite till med dålig mat kommer finnarna som ett brev på Posten, ja som det gjorde förr alltså.

 22. 22
  Cecilia Walton Agrell säger

  Tack för svar! Ja, jag ska ge henne rådet med EMS-salvan också. Hon har fått fint resultat med B3 men, som sagt, det är hög dos. Trevlig Valborg! Cecilia

 23. 23
  Lene Bodil Lehrmann säger

  Spændende konklusion. Jeg tænker, at mennesker på Philippinerne ikke går så højt op i ekologi, eller har penge til at købe det, så mon ikke også ikke-ekologisk kokosolie har samme effekt? Foretrækker selvfølgelig selv den ekologiske version

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa