RMH-konferensen den 21 mars skjuts på framtiden

Corona epidemin sprider sig nu mycket snabbt över världen och vi måste förbereda oss på en mycket allvarlig utveckling. Allvaret beror på att detta virus är mycket smittsamt och nytt. Det finns inte någon immunitet mot viruset i populationen. Dödligheten är även i storleksordningen 10 ggr en säsongsinfluensa.

Ni som vill skaffa er en expertbild av virusets potentiella risker bör ta er tid i 20 minuter och lyssna på chefen för Coalition for Epidemic Preparedness Innovations Dr Richard Hatchett som måste ses som en betydande auktoritet på området. Jag vill dock reservera mig för att hans organisation står vaccinindustrin mycket nära och därför måste betraktas som part i målet. Han ställer dock inget fungerande vaccin i utsikt inom det närmaste året utan talar om ett tidsspann på upp till 18 månader, och då rör det sig möjligen om vaccindoser bara för de mest utsatta riskgrupperna.

Det Hatchett förutsäger är att vi det närmaste året måste ställa in oss på totalt förändrade sociala mönster för att bromsa upp spridningen av den pandemi som verkar mest sannolik. Detta kommer på sina håll att få katastrofala ekonomiska konsekvenser. Redan räknar t.ex. Italien med förluster för sin turistindustri i hundramiljardersklassen. Vi bör räkna med att världen går in i en djup lågkonjunktur, varför samhället måste planera för mycket dramatiska omprioriteringar av resurser.

Riksföreningen för Metabol Hälsa kommer givetvis att anpassa verksamheten till de förändringar i våra sociala mönster som blir nödvändiga. För oss är detta en mycket viktig fråga eftersom äldre metabolt sjuka utan minsta tvekan tillhör den stora riskgruppen för Corona viruset.

Vår första åtgärd är att nu senarelägga det event som planerats till den 21 mars med bl.a. dr Aseem Malhotra. Vi återkommer senare när den här epidemin dragit över. Ni som redan anmält er och betalat in konferensavgiften på 695 kr kan höra av er till föreningen om ni vill ha avgiften återbetald. Alternativet är att låta den stå kvar till den senare tidpunkt när eventet kan genomföras utan risk.

Om pandemin blir långvarig vilket Hatchett inte utesluter kommer vi att tvingas ändra vår verksamhet i en riktning som inte kräver en mängd fyiska kontakter mellan människor. Vi får helt enkelt använda nätet för att träffas och sprida kunskap på hälsoområdet den närmaste tiden.

Vad ni omedelbart skall göra är att öka intaget av C-vitamin och att se över era övriga vitamintillskott för att säkra bästa möjliga immunförsvar.

Styrelsen för RMH

 

Comments

 1. 1
  Annika Dahlqvist säger

  Fler förslag på skyddsfaktorer mot influenssjukdom, förutom C-vitamin:, LCHF-kost, D-vitamin, Kolloidalt silver. Mineraler som Magesium, Zink, Selen, kokosfett. Fler förslag? …

 2. 2
  Kristina säger

  Tack Dr. Annika för noggrann Info ! Själv har jag ätit multivitamin och D-vitamin länge.

 3. 3
  Lekman säger

  Finns någon möjlighet till översättning till svenska?

 4. 4
  Eila Nirbrant säger

  Tack Annika för info om inställd Konferens den 21 mars ! Klokt beslut !
  Mvh
  Eila N

 5. 5
  Mormor säger

  Något man tror sej veta om virus är just deras förmåga att mutera, varvid deras virulens ofta ökar i stället för att avta….
  Svårt tro på att vi kan skaffa fram effektiva vaccin då, även om det tar något år??
  Och tillskott i all ära, kan naturligtvis hjälpa mycket, men det viktigaste av allt förblir dock en regelrätt kosthållning….(plus förstås de vanliga Immunostärkande råden om sömn, fysisk aktivitet etc..)

 6. 6
  XMargareta säger

  Enligt uppgift är detta virus ganska stabilt det vill säga det muterar mycket långsammare än tex gängse säsongsinfluensavirus gör.
  Så i och för sig skulle det funka lite bättre med vaccinskydd om man bara tar hänsyn till det.

 7. 7
  Mormor säger

  Undrar bara…
  Kan dom verkligen säja det när det nu är så pass nytt??

 8. 8
  XMargareta säger

  #7 Mormor.
  Enligt det evolutionsbiologiska verktyget Nextstrain får Nya Coronaviruset i medeltal 2 mutationer i månaden.
  Som jag förstår det, så kan det bara ändras på marginalen om man mäter under längre period.
  (Såvida det inte muterar till en ny variant, som har fler mutationer i månaden.)

  Vanlig säsongsinfluensa har högre mutationsfrekvens..

 9. 9
  Konsument i Sverige säger

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa