Hur ’växtbaserade’ forskare försökte blockera studie som visade att kött inte är hälsovådligt

Hur ’växtbaserade’ forskare försökte blockera studie som visade att kött inte är farligt att äta.
(Högerklicka på texten om du vill få fram en automatöversättning till svenska, som är knackig men förståelig med god vilja)

Veganorganisationer som THI (True Health Iniative) och PCRM (Physicians Committee for Responsible Medicine), tillsammans med veganövertygade forskare, och tillverkare av köttersättningsprodukter, m fl, samarbetar om att förhindra att vetenskap publiceras om att kött inte är farligt att äta.

 

Comments

 1. 1

  Att de orkar. Eftersom det aldrig har eller kommer innebära några hälsorisker att äta oprocessat kött från naturbete. De där oseriösa växtbaserade forskarna skulle ta sig i kragen och se vad just vegantrenden har för påverkan för både hälsa och miljön. Men de oprofessionella ”forskarna” arbetar inte med sanningar tyvärr.

 2. 2
  I Like Neil Young säger

  Det finns massor av problem med att äta kött , ja! De flesta är moraliska frågor som reser sig som höga torn upp i luften om man har minsta sympati för andra levande varelser! Hur människan i allmänhet behandlar djur är vedervärdigt i mina ögon – och det är givetvis ett hälsoproblem – ett psykiskt sådant.
  Och borde så vara för de allra flesta.

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  2 I Like Neil Young
  De allra flesta behandlar sina djur mycket bra. Men det finns vissa rötägg. Därför måste det finnas välfungerande samhällsorgan som kontrollerar djurvälfärden.

 4. 4
  I Like Neil Young säger

  #3 Jag förstår vad du menar.
  Men djurfabrikerna nere på kontinenten…..Ja , jag skulle inte vilja stå där på cementgolvet i ett trångt bås på våning 3 och sedan slakttransport till Polen eller dylikt.
  Modern storfabriks-djurhållning har så många inbyggda problem så det är inte klokt.
  Tänk bara på all antibiotika och tillväxthormoner som sedan förs vidare till oss.
  Missförstå mig rätt .
  Jag vet att det är nyttigt att äta kött , det är ingen som argumentarar om det. Människan är till sin natur en köttätare – men det ska produceras på rätt sätt.

 5. 5
  Mats Berg säger

  Artikeln var mycket viktig och intressant att höra om hur påtryckargrupper försöker tysta seriös forskning. Otrygga och okunniga människor människor blir dessa demagogers gisslan. Om deras försök till påverkan var seriös skulle de inte behöva , och inte vilja, använda sådana metoder.
  Tack Annika för ditt hedervärda arbete.

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  4 I Like Neil Young
  Vi kan inte hålla reda på hur djurhållningen fungerar i hela vä’rlden. Varje land måste hålla kollen på det.
  Men i Sverige är reglerna för djurhållning förhållandevis bra, och de kan bli ännu bättre.
  Därför är det viktigt att vi köper svenskt, och närproducerat om möjligt, så att vi kan ta reda på hur det fungerar på den gård som köttet kommer ifrån.

 7. 7
  Ulrika säger

  Ja tänk om de kunde hålla sig till sanningar istället, jag blir rikstrött på dumheter.Jag har fått bättre hälsa bara genom att fasa ut gluten, tänk om dessa människor visste att indianen på 1500-talet sa; Den vite mannen kommer att få konstiga sjukdommar och för tidig död, pga sitt vita mjöl (hur finmalet vad det på den tiden, och då var det s.k. enkornsvete, inte dagens raffinerade framodlade mjölsorter). Källa mjölk och gluten av michael Håkansson, jag har sluppit många delar av min allergi, genom att enbart fasa ut gluten. Gluten översätts lim från latin. källa David Perlmutter hotet mot din hjärna samt skydda din hjärna.) drperlmutter.com limmar igen hjärnan på sikt. Men kött, det är ofta inga problem alls jämfört med vad gluten kan ställa till med. visst kan du blanda kolhydrater med grönsaker, det tar 3 timmar gemnom kroppen, ”kött fisk ägg” m grönsaker tar 4 timmar men kött med potatisgratäng, tar mer än >8 timmar, potatisen jäser alkohol åt oss med denna kombo, spelar ingen roll vilkn sorts kolhydrater vi här talar om. kolhydrater tillverkar alkohol i tarmarna, detta vet regeringen om, för de ville ha nolltolerans på vägarna. Det gick inte , pga kolhydraterna. NU! Fick ni ett oslagbart argument för LCHF 🙂

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa