Seinäjoki bluffade om rekord mot barnfetma

Sveriges radio .
Dagens nyhet är att Seinäjoki bluffat i flera år om sitt rekord mot barnfetma. Länder över hela världen har kopierat deras modell i tron att den är effektiv.

Deras modell var tydligen den vanliga: Att äta mindre och springa mer. Först trodde man att man hade halverat antalet barn som var överviktiga, vilket kablades ut över världen. Senare utvärdering visade att det inte stämde, lika många barn som förut var överviktiga, men detta meddelades inte.

När ska någon våga prova ett projekt med att ge barnen sockerfri mat med mera naturligt fett och protein? Plus fysisk aktivitet förstås.

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  När nyheterna passar mat- och läkemedelsindustrin sprids de snabbt med hjälp av massmedia och diverse organisationer ofta toppstyrda av samma ägare. Att den här motvallsnyheten överhuvudtaget kom fram ger heder
  åt någon/-ra på SR som måste ha jobbat hårt i kanske två år. Vad deras belöning blir vete gudarna. Avsked vid nästa nedskärning?

 2. 2
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Är inte det minsta förvånad! Man kan bara hoppas att allmänheten inser hur lurad den blivit (..mat och läkemedels-företagen kommer förstås att fortsätta i samma gamla spår så länge som möjligt..) och att fler föräldrar, daghem, förskolor, skolor, sjukhus, ålderdomshem och andra institutioner, inser att både barn och vuxna behöver en hälsosam kost ..dvs (ekologisk!) LCHF.

  Att ’äta mindre och springa mer’ inte fungerar, eller att det inte ’går lika bra med hallonbåtar’, har man ju vetat sedan ett bra tag!

  F-n! ..att det ska ta så lång tid för att få ’sunt förnuft’ att råda!!.

 3. 3
  Nisse säger

  Dom anser sig inte ha gjort nåt fel som inte rapporterat den felaktiga statistiken eftersom dom tror på modellen. Tänk om alla forskare bara skulle rapportera vad dom tror är rätt, fast det verkar ju å andra sidan vara det normala nu för tiden.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa