Blodprov ska förutsäga Alzheimer

Det var nyhet på  TV ikväll att en professor hade funnit på ett blodprov som skulle kunna förutsäga en framtida eller begynnande Alzheimer. Han tyckte att det var jättebra. Journalisten som presenterade nyheten sa att det finns bromsmediciner som man kan ta om man får Alzheimerbesked. Professorn själv sa att det finns mediciner som dämpar symtomen.
Läkemedelsföretagen som tillverkar demensmediciner vill förstås gärna att man tror att preparaten botar eller bromsar demensutvecklingen. Men preparaten har endast dämpande effekt på humörkomplikationer av demensen. Humörkomplikationer brukar komma relativt sent i demensutvecklingen.
Det finns ganska svåra biverkningar av demensmediciner. De besvärligaste är magproblem.
Jag själv skulle inte vilja ta ett blodprov som skulle visa i förväg att jag ska bli dement. Tids nog lär jag och/eller mina anhöriga märka att jag har blivit dement, och då kan ev mediciner sättas in om jag blir besvärlig i humöret.

Demens brukar kallas diabetes typ 3, och det menas då att högt blodsocker och ev högt insulin skadar hjärnan så att demens utvecklas. Diabetiker har också en kraftigt förhöjd frekvens av demens, det gäller både typ 1- och typ 2-diabetes. Vi kan därför hoppas att LCHF kan mota demens genom ett stabilt normalt blodsocker. Kokosfett är också en erfarenhetsmässig ’bromsmedicin’.
Mary Newport gav sin demenssjuke make kokosfett, varpå han förbättrades i sin demens. Hon har skrivit böcker om det.
Bruce Fife har också skrivit om paret och om kokosfett i boken ’Stoppa Alzheimer nu’. (den kanske inte finns kvar på svenska?)

 

Comments

 1. 1
  Robert säger

  Mycket bra, jag tror på dig Annika!
  Tyvärr kommer jag inte vara så aktiv under resten av året, men jag återkommer.
  Mvh Robert

 2. 2
  HelgeK säger
 3. 3
  ulrika säger

  Ursäkta kombinationen gluten som översätts till lim från latin är grovgrund till Ahlzeimers (vet inte om penicillin spelar in i detta fallet????? men vid autism gör det det definitivt i en del fall) källa hotet mot din hjärna samt skydda din hjärna av David Perlmutter. drperlmutter.com Han är neurolog, och hjälper människor, (precis som Annika) som inte får hjälp via den traditionella sjukvården. Han hjälper människor med kostomläggning och komletterar med läkemedel en kort tid, om det behövs.Han (och Annika med följe) har bättre resultat än läkemedelsföreskrivarna.

 4. 4
  Bengt D Nilsson säger
 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  4 Bengt D Nilsson
  Ja den är säkert bra.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa