Sjukhusmat: Malhotras krig mot ’obscen processad mat’

Artikel av Marika Sboros i Foodmed.net .

Maten på sjukhus är under all kritik näringsmässigt. Full av kolhydrater, och dåligt fett, och fylld av industrikemikalier.

 

Comments

 1. 1
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Malhotra är en modig läkare (det finns några få till, t.ex. Dr Dahlqvist, Dr Enby etc.). Det är likadant ’överallt’. När jag låg på sjukhus i 5 veckor (i UK 2017) kom min man med ekologisk lunch och middag varje dag. Och vid varje måltid kom personalen på avdelningen sniffande in på mitt rum och undrade vad för gott jag hade på tallriken. 🙂 Det enda som gick att äta från sjukhusets matsedel var fish&chips som serverades varje fredag.

 2. 2
  Ulrika säger

  Sjukhusmaten är under all kritik, helt fel rent näringsmässigt. Jag skulle inte stå ut, nu när jag vet bättre. Kort animaliskt protein behöver surt, grönsaker e kameleonter, rotfrukter behöver basiskt.
  Servera 70% grönt och sen till det kolhydrater eller animaliskt protein. Kompar man animaliskt m kolhydrater. Haha skål och välkommen kolhydraterna tillverkar alkohol åt dig. (Källa eva bülow driver clinic bülow., Samt en utredning i regeringen, dom sa samma sak. Varför serveras mat, som är ohälsosam på sjukhus?

 3. 3

  Jag låg på sjukhus två ggr förra året. Maten var verkligen en katastrof. Oätliga röror, torrt vitt bröd och nästan inget grönt. Serveringen för personal i bottenvåningen var hemsk . Serverades av Sodoco eller vad de nu heter. (man kunde äta där som tillfkälligt besök) Det stod en massa rostfria byttor där man fick ta mat och hälla upp på tallriken. Men det var inte så välbesökt. Antar att personalen för det mesta tog med sig matlåda hemifrån. Det skulle jag ha gjort i alla fall. Tur att man inte ligger inne så länge nuförtiden. Annars hade man väl blivit sjukare av maten. Skulle det hända igen skulle jag be någon i familjen ta med mat. Som man gör på många sjukhus i fattigare länder. Men då ansågs man väl som besvärlig, vilket inte är kul när man befinner sig i beroendeställning.

 4. 4
  sten bjorsell säger

  Många andra läkare i England kom fram med support för Malhotra enligt den Engelska artikeln.
  Vågar aktiva läkare i Sverige göra samma sak?
  Engelsk MSM verkar betydligt friare än pk-pressen i Sverige. Tror att the Sun kom ut med en artikel om detta tidigt.

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  2 Ulrika
  Detta med surt och basiskt, och grönsaker, är ett sammelsurium som jag inte blir klok på.
  Jag vet inte vilka vetenskapliga underlag åsikterna baseras på. Ibland kan det vara bara teorier och fantasier.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa