Vegan- och veggieburgare ger större risk för hjärtattack

Artikel i The Sun där Aseem Malhotra uttalar sig om burgare. Veggieburgare innehåller mera kolhydrater och sämre proteiner, och farliga fröoljor.
De har större inflammationseffekt i kroppen vilket ger större risk för hjärtinfarkt.  (högerklicka i texten om du vill ha automatöversättning)

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Bra att Malhotra släpptes fram i vardagspressen i England med detta. Och det är inte ovanligt att veggieburgerätarna ”automatiskt” ser sina burgare som hälsosamma istället för tveksam snabbmat. Gissar att det är väl vad reklamen säger….
  Mer om de farliga omega-6 oljorna som tydligen utgör det mesta fettet i burgarna hade jag hoppats på i artikeln. Omega-6 (n6) är ju inflammatoriskt medan omega-3 (n3) är läkande. N3 ”går sönder” i kroppen (oxideras) fortare än n6 då den har fler brytpunkter, men bryts ned till gynsamma komponenter, medans n6 bildar giftiga nedbrytningsprodukter, som kan sätta igång kedjereaktioner.
  Läkaren Chris Knobbe utvecklar faran med n6 i en intressant youtubevideo som borde förses med Svensk text.

 2. 2

  Tack för info, äntligen!

 3. 3
  sten bjorsell säger

  Glömde länken till Dr Knobbes video videon som verkligen är sevärd:
  En punkt är att giftet acrolein som är en av faran med cigaretter förekommer ca 20 x mer i en standarportion chips friterad i vanlig omega-6 frityrolja, standard på snabbmatställen idag.

  https://www.youtube.com/watch?v=pHnPinYI2Yc

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa