Mättat fett är inte farligt att förtära

Nutritioncoalition.us: Current limits on saturated fats no longer justified. (För mig kommer det upp en översättningsruta uppe till höger. Får ni det också?)

En workshop har hållits i Washington med en grupp av ledande näringsforskare. Deltagarna kom fram till att aktuell och rigorös forskning inte stöder en fortsättning av regeringens politik som begränsar konsumtionen av mättat fett.

I Diet Doctor om detta.

 

Comments

 1. 1
  Elisabeth G säger

  Bra! Detta är ju också med naturen överensstämmande, annars skulle det vara livsfarligt att gå ner i vikt. Undrar bara när – eller om – Livsmedelsverket kommer att fatta…

 2. 2

  Att fatta är inte Livsmedelsverkets starka sida. Däremot så fattar de beslut när USA fattat beslut. Därför är det bra att forskningen gjorts i USA och därmed kanske Livsmedelsverket kommer med andra kostråd om sisådär 20 år.

 3. 3

  På min nya surfplatta kom översättning men inte på min gamla.

 4. 4
  XMargareta säger

  Organisationen i fråga bildades 2015, verkar vara ideell och verkar leva på donationer.
  Syftet med den är att få den ameriknska motsvarighten till Livsmedelsverket att leverera rekommendationer i linje med korrekt forskning.

  Det blir spännande att se om den officiella organisationen rättar sig efter seriös forskning i rekommendationerna.
  .
  Fortsättning följer alltså.

  https://www.nutritioncoalition.us/about

 5. 5

  När ni har klickat fram originaltexten, klicka sedan med höger musknapp i texten och välj ”översätt till svenska”. Så fungerar det åtminstone i min dator och översättningen är bättre än t. ex. Googles översättningsprogram.

 6. 6
  Yvonne Törjék säger

  Hej Annika!

  Glädje igen att bli i kontakt med dig. Ville fråga är det sann att egg och tomat ger inflammation?

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  6 Yvonne Törjék
  Jag har inte hört att ägg och tomat ger inflammation. Jag äter sjäv både ägg och tomater.
  Ägg är bland det mest näringsrika vi kan äta, fast det finns de som inte tål ägg, och de får då låta bli dem.

 8. 8
  Yvonne Törjék säger

  Hej Annika !

  Tusen tack för ditt svar. Ja jag äter mycket egg och ibland tomater, men har en stor inflammation i tarmen efter en stor infektion som fick antibiotika.

  Ha en vacker söndag

 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  8 Yvonne Törjék
  Om du lider av tarminflammation trots strikt LCHF, så får du prova dig fram til vilken mat som minst bidrar till inflammation. Det kan vara olika för olika personer. Ett tips är att kokosfett brukar vara inflammationshämmande.

 10. 10
  johny olsson säger

  mättat fett är nog så bra i en perfekt värld ,men i vårt land är en stor del av befolkningen kroniskt nedsmittade med TWAR så då gäller helt andra regler vad gäller kärlskador fett etc, nån undersökning på en hjärtklinik visade att alla pat inneliggande där va kroniskt nedsmittade med TWAR,dvs 50-60% av befolkningen den del som dör av stroke hjärtinfarkt är nedsmittade med TWAR,men det kanske blir bättre nu när socialstyrelsen bestämt att det går över av sig själv!!!!

 11. 11
  Georg W säger

  # johny olsson

  Jag står i valet och kvalet? Ska jag strunta i vad du säger, eller fråga dig vad du pratar om? Jag väljer det jsenare. Vad pratar du om?

 12. 12
  johny olsson säger

  att bakterier som TWAR som är allmänt spridna i samhället ger andra förutsättningar när det gäller fett och inflammationer dvs det som är nyttigt eller ofarligt under normala omständigheter icke infekterad befolkning
  får helt andra konsekvenser i vårt och andra nedsmittade samhällen.

 13. 13
  Georg W säger

  #12 Johny

  Hur vet du det? Menar du att fett är inflammationsframkallande om man har denna bakterie? Vilka är konsekvenserna?

 14. 14
  Georg W säger

  ”Man måste vara synnerligen envis som doktor vid TWAR -behandling. Det är den märkligaste mikroorganism jag arbetat med under alla år som öronläkare och allmänläkare. Inget har gett mig så många gråa hår… Troligen får alla kollegor som läser detta detsamma…”
  Källa: Dr Gunnar Sandberg

  http://www.me-info.nu/twar-chlamydia-pneumonie-en-langvarig-ovre-luftvagsinfektion-med-trotthet/

  Min intuition är fenomenal! Twar är en av de kunskapsluckor jag saknat i min familj. Problemen blir mycket små om man lever hyffsat LCHF. Men bryter ut när kroppen blir svag. Bakterien är helt enkelt klamydia i halsen och lungorna. Även kallad rökhosta.

  En sak är klar! Denna kinesiska bakterie väntar på covid 19 för att ta med alla hostare och slemhalsar hem!!! Det botas förmodligen BÄST med inandning av KS. Annars är det endast en pencillin som fungerar på allvar i detta fall. Se till att få bort TWAR-bakterien med KS, innan ni får covid 19. Annars är man död, säkert som amen i kyrkan, Tror jag…

  Tack Johny Olsson, för att du lyckades väcka min nyfikenhet!!! Man ska alltid höra vad knäppskallar har att säga!!! Ibland löser det olösliga problem (:

 15. 15
  XMargareta säger

  Knäppskallar är vi allihopa.
  Människor är kul.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa