Ingen vegansk kost i Göteborgs förskolor

Gp: Ingen vegansk kost i Göteborgs förskolor.

Från den första april kommer vegansk kost inte att erbjudas i Göteborgs förskolor. Beslutet baseras på att Livsmedelsverket har meddelat att vegansk kost inte är nutritionellt tillräckligt, utan måste kompletteras med tillskott. Bra.

 

Comments

 1. 1
  Elisabeth G säger

  Härligt! Det var en glädjande nyhet! 🙂

 2. 2
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Ett steg i rätt riktning. Hoppas att fetträdslan också snart försvinner så att barnen får smör och annat hälsosamt fett i kosten – ekologisk!

 3. 3
  Marielle säger

  Nja, för personer vars empatiska förmåga sträcker sig längre än sin egen näsa är det inte bra.
  Det har inget med fett eller inte att göra, för en vegan har det med att inte utnyttja eller skada andra varelser som förtjänar rätten till sina egna liv.

  Nu litar väl ni inte på Livsmedelsverket men till och med de erkänner att en vegansk livsstil fungerar för såväl förskolebarn som vuxna.

  Nu ska förskolorna tvinga barn och personal som kanske aldrig ätit mejeriprodukter/ägg att äta det. Det eller att inte få ta del av måltiden som alla andra. Tänk en gång till hur bra det känns för någon med en etisk övertygelse om att slippa skada någon. Sluta vara så själviska.

 4. 4

  Bra alltid något, det kanske tar sig….? Säger äntligen!

 5. 5

  #3 Marielle

  Monoculture bunny, killer of species!
  Monoculture bunny, poisoning the water!
  Monoculture bunny polluting the air!
  You are the driving force behind climate change!

  Det finns inget som är bra med växtföda! Inte ett enda argument för! Som jag ser det. Har du något argument som fungerar och är sant? Då vill jag höra det argumentet???

  Livsmedelsverket? Det finns vissa ord där som stämmer men det mesta är målat av industriintresset. Framför allt vurmen för den sketna växtfödan, som saknar nutritionellt värde, istället är det fullt av gifter, naturliga och kemiska. Växtföda är skadligt för människan och planeten. Endast bakterier är skapta för att äta/bryta ned växter. Herbivorer äter bakterier, protein och fett, som du och jag.

  Du är förmodligen en ung intelligent och duktig stadsbo? Som har förlorat ditt naturmedvetande och metabola medvetande. I dess plats har du placerat stadens kulturer och politiskt korrekta tänkande i den sjuka och förgiftade urbana kultur du lever i. Format av Netflix och innan dess Walt Disney.

  Nu har du klarat första staget. Du ska rädda världen och bli en bättre människa? Då kan du inte bygga den människan på näringsfattig skräpföda med en inbillad och konstruerad moral! Du måste lära dig metabolism och biokemi. Biologi förklarar också det mesta. Det behövs ingen forskning! Det behövs mer undervisning och ett djupare dyk efter sanningarna i vår reklamfinansierade tillvaro. Peace and out. Jag säger dessa elakheter av ren människokärlek, För att hjälpa dig till nästa steg på din utveckling. Steget till medvetenhet. Förlåt mig för att jag säger sanningen. Men du saknar medvetenhet och är bara en medjamsare med lurade idioter och riktiga mördare av Natur är ni Monoculture bunnies!

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  3 Marielle
  Har du tänkt på alla smådjur som lemlästas och dör där skördemaskinerna går fram?
  Då är det kanske mera skonsamt med en smärtfri död i slakt av boskap. Ekologisk boskapsuppfödning kan vara helt djurvänlig och smärtfri.

 7. 7
  Elisabeth G säger

  # 6

  Därtill kommer alla djur som odlaren måste utrota med bl.a. gift, för att få tillräckliga volymer. Nej, den som är vegan av etiska skäl, som jag själv dumt nog har varit, lurar sig bara. Vill man vara säker på att inget djur har lidit och dött för att man ska få mat får man helt enkelt sluta äta. Det är tyvärr så världen är ordnad.

 8. 8
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  @ 5 Bra rutet Georg ..instämmer till fullo.

  @ 6 och 7
  För att inte tala om utarmningen av våra jordar av allt bönodlande!!

  Jag var själv vegetarian i 25+ år – mår betydligt bättre sedan jag (ung. 8 år sedan) lagt om min kost till ekologisk LCHF. Har alltid älskat djur och anser att de ska leva ekologiskt – och i frihet så mycket det bara är möjligt.

  Det är de megastora köttfabrikerna som måste bort och, inte minst(!), den gräsliga syntetiska pelletsfödan och medicineringen av dessa stackare! Detsamma gäller dagens förfärliga fiskodlings-fabriker!

  Beträffande veg. oljor skulle det inte falla mej in att använda t.ex. rapsolja (rena giftet!). I mitt hushåll är det endast smör, flott, o-filtrerad olivolja och kokosolja som gäller – naturligtvis EKOLOGISKT ALLT!

  När det gäller växtvärlden så har man ju vetat länge att även växter har ’känslor’ och kommunicerar med varandra – och med oss ..om vi har tålamod att ’lyssna’. De förtjänar också att leva ekologiskt.

  Inget levande mår bra av vare sej besprutningsmedel eller syntetisk ’mat’ (tvi vale för GMOs!), varken djur, växter eller människa. Vi måste värna om vår miljö (’fågel, fisk och mittemellan’).

  Utan ren luft, vatten och jord finns inget värdigt liv.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa