Alternativ medicin mot Corona

Vilka alternativa mediciner tycker vi ska rekommenderas mot Coronavirus?

Jag tänker i första hand: Strikt LCHF, Kolloidalt silver, C-vitamin , D-vitamin.
KS (kolloidalt silver) och   C-vitamin kan man ta i måttliga doser förebyggande. Om epidemin börjar närma sig Sverige kan man öka dosen av KS och C-vitamin. Om man börjar insjukna i Corona-sjukan kan man ta emot C-vitamin intravenöst i högdos, samt högdos av KS, via munnen.

KS (kolloidalt Silver) kan man med fördel inhalera vid problem med luftvägarna. Man kan fylla en gammal inhalator med KS.

Det går utmärkt att kombinera dessa alternativa metoder med skolmedicinens behandlingar.

Flera synpunkter och tips?

Sten tipsar: Selen 200ug/dag. Förbättrar motståndet mot virusinfektion.

 

Comments

 1. 1
  Kristina säger

  Hur stor är högdosen av D-vitamin ?
  Går det att inta den utan rek. från Läkare ?
  Jag äter olika vitaminer varje dag, det har fungerat fint med mina blodvärden.

 2. 2
  XMargareta säger

  Man kan ta högdos Cvitamin intravenöst.?
  Ja men var?
  I Sverige?

 3. 3
  sten bjorsell säger

  Fick själv en torrhosta som övergick i tjock slem- ditto. Var i Honkong January 11 och det började ca 10 dar senare. Men det var nog ”flyggplanssjuka”. Dvs något virus gick runt i ventilationsystemet, något som händer på alla långflygningar. Recirculationen av en del av luften istället för värmeväxlare gör att luftkonditioneringen blir någon slags virus-inkubator. Måste definitivt lösas! En yngre släkting blev sängliggande i influensa direkt efter 9 timmars flyg på nyåret.

  Själv tog jag NAC (acetylcystein) 1200 mg 2x per dag, med sista före 6 på kvällen. Då löste slemmmet upp sig och kunde komma upp bra. Mycket bra. Tog även 2g C-vitamin till 2 måltider. Time release C-vitamin verkar smart. Speciellt för nätter!
  Men om man blir riktigt sjuk och vill ha intravenöst Vitamin C, som visat sig fungera i ett flertal studier, vart vänder man sig i sverige? Måste man åka till Tyskland eller? Verkar som om C-vitamin kan hota vaccineringsindustrin så som det motarbetas av Farma-maffian och dess hyrda medlöpare.

 4. 4
  Gunnar Isaksson säger

  Glöm inte att fasta för det sätter igång autofagin. Autofagin dödar virus och bakterier. Klart att man bör fasta så tidigt som möjligt.

 5. 5
  Margareta Olsson säger

  Hej! Undrar vad måttliga doser av KS och C-vitamin per dag innebär?
  Likaså ökad dos av KS och C-vitamin? Hur mycket är det?
  Bern menar att man kanske ska dela upp C-vitaminintaget under dagen eller dygnet? Annika, menar du också det?
  Kan man ringa sin vårdcentral (som när det gäller vaccin mot lunginflammation) och be sköterskan om C-vitamin intravenöst eller måste det gå genom min husdoktor?

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  1 Kristina
  Jag tänker att 5000 – 6000 IE av D3-vitamin är hyfsat högdos.

  2 XMargareta Jag tror jag läste någonstans 10 g askobinsyra, som upplösts i vatten, och injicerats under flera timmar? Det är förstås läkare som kan ordinera detta, men jag vet inte hur och var.
  Sen kan man själv lösa flera gram askobinsyra i vatten, som man dricker i små klunkar under hela dagen. Askorbinsyra har nämligen väldigt kort halveringstid i kroppen.

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  5 Margareta Olsson
  KS 10 ml 2-3 ggr dagl är en måttlig dos som man kan ta förebyggande mot infektion eller cancer. 15 ml 5-6 ggr dagl är behandlingsdos vid etablerad sjukdom.
  Jag tror inte att man kan få en vanlig doktor att ombesörja C-vitamin intravenöst, utan det kan möjligen gå som livräddande medicin på intensivvårdsavdelning, vid livshotande sjukdom.

 8. 8
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Man kan lägga till zink och även magnesium spray till Dr Annikas förslag. Läste för några dagar sedan att A-vitamin också hjälper till. D3 är något som ’alla’ (norr om ekvatorn) tycks lida brist på.

  Själv tar jag (max-dos) 10.000ie D3 varje dag – plus en rad andra kosttillägg.

  KS-groggen lär vara en bra kur vid influensa/halsont etc.: 50ml KS, 50ml rött vin (eller 25ml starksprit) plus saften av en halv citron (eller en hel lime). Läppjas tsk-vis tills tomt glas före vila. Kan upprepas.

  Jag och min man har tagit ca 2cl KS varje morgon i minst 7-8 år nu och inte haft vare sej magsjukor eller snuvor sedan första hutten, så aldrig haft möjlighet att testa KS-groggen – inte för att det gör något! 🙂

  Hutt på er! .

 9. 9
  Nisse Hult säger

  Verktyg nr 1 borde precis som Gunnar 4 påpekar vara fasta och då pratar vi min 20timmar och uppåt.
  Nått så enkelt, så billigt och så supereffektivt och ändå kommer det i skymundan omgående. Varför är kunskapen generellt så skral ang Autophagy?
  Varför är det lättare att lära sig namn på sjuttioelva olika piller hit o dit än att lära sig förstå vad positiva effekter du får från ett gratis verktyg? Givetvis är Vitamin C D etc bra men det krävs regelbunden städning också.

 10. 10

  Undvik urbaniserade miljöer och lokaler där okända och kända människor möts. Typ livsmedelsaffärens kö till kassan. Fast jag har hört att virus kan flyga 40 meter. Så det bästa är nog att undvika staden, dagis, skola, sjukhus, kollektivtrafik, restauranger osv.

  Fordom, innan mänskligheten blev miljöskadad i tänkandet. Så var det känt att en höna är resistent mot de flesta influensakombinationerna och hönan ger sin bäbis en dos vaccin från födseln. Därför kan man äta råa äggulor och stjäla kycklingens vaccin! Förmodligen är det placeboeffekten. Men jag har förlorat respekten för dessa pandemier. Fast massmedia har lyckats skrämma upp mig med. Trots att, som jag förstår, mindre än tusen personer hittills dött av denna sjukdom.

  Mobiltelefoner hotar varenda unge vi har. Flera generationer barn går omkring med gryende hjärntumörer. Och det går inte att stoppa, eftersom barnen är beroende av sina telefoner och sover med dem på kudden. En fruktansvärd bomb kommer att krevera bland barnen när de växer upp. Det är riktigt jobbigt att se.

  Ketogen LCHF och Naturen är det enda som kan rädda mänskligheten, tror jag. Ett stort glas opastöriserad mjölk, ger också styrka och slem att stå emot dessa demoner från Kina. De är ju själva laktosintoleranta som normala människor på vår planet. Det är bara vi muterade mjölkdrickare som kan skörda den näringsraketen/styrkebyggaren!!!

 11. 11

  #8
  Låter bra… Detsamma, hutt!!!

 12. 12
  Ann-Margret säger

  Var får man tag i opastöriserad mjölk, som många rekommenderar? Finns då inte i någon av alla livsmedelsbutiker jag kollat i. Och jag bor i stan och känner ingen bonde…..
  F.ö är det väl förbjudet att sälja sådan mjölk, eller har jag fel?
  Så: VAR?

 13. 13
  sten bjorsell säger

  Glömde Selen….  Brist ger dålig motståndskraft mot just virus. Med dagens jordar och överanvändning av NPK lär det inte bli mycket av den spårmetallen som kommer en tillgodo med dagens industrimat. 200 mikrogram per dag kan man ta som tillskott. Fortfarande tillåtet!. Många jordar i Kina, t.ex de i Wuhanområdet, är Selenfattiga och orsakade tidigare en sjukdom som gick på hjärta och lungor som kallades ”Keshan Disease”. (Intressant(?) att dagens virus kallas ”Corona” som ju betyder hjärta?) Selen är också viktigt för att binda kvicksilver, t.ex från fisk eller gamla plomber eller rester av sådant och rester i jordar. Men man bör alltså hålla sig ifrån mer än 200 ug/dag annars betala extra för att mäta blodnivån.

  https://www.pharmanord.com/news/swedish-study-widespread-Selenium-deficiency-among-seniors
  Är en Svensk studie om Selen i äldre. 56% högre risk att dö i hjärtattack i den fjärdedel (av 776) som hade lägst  Selen i sitt blod. En anledning till att Selen är helt nödvändigt för att överleva  är att det krävs i enzymet glutationperoxidas, som utgör den förmodligen viktigaste delen av vårt immunsystem. Om vi t.ex får i oss eller har mycket kvicksilver i kroppen är det risk  för att Selen neutraliserar detta gift och ringa mängder blir kvar för immunsystemet. I länken står det att man i Finland bärjade tillsätta Selen till konstgödsel för att stävja landets extremt höga hjärtattackfrekvens när man upptäckte sambandet. Tydligen kände man inte till att fosforn i NPK binder upp Selen direkt, kanske redan innan applikation,  och därmed ej kan göra någon nytta alls. Men det blev säkert någon skillnad i Finland eftersom en del måste ha börjat ta tillskott och andra äta ekologiskt istället.
  Ett problem med mat-innehållstabeller för Selen är att det inte framgår om Selen är bundet eller ej. I fallet tonfisk är det risk att det mesta är uppbundet till kvicksilver, vilket ju är bra, men då ger det inte något nettotillskott av Selen…. Finns mer om virus och Selen….

 14. 14
  XMargareta säger

  Ann-Margret.

  Alla jag känner, som dricker opastöriserad mjölk i Sverige får den direkt från bonden.

 15. 15
  Ann-Margret säger

  Tack för info. Ja då vet jag att jag inte kan få tag i det.
  Jag dricker sällan mjölk förutom i te och kaffe, och då använder jag ”lantmjölk” som är ohomogeniserad, alltid något!

 16. 16

  Ann-Margret

  Det är synd om stadsborna, som inte får dricka riktig och obehandlad mjölk. En bonde får sälja cirka 500 liter mjölk om året till grannar och släktingar. Är man blond och blåögd, muterad mjölkdrickare så har man samma urfader som bonden. Vi, 96% muterade i Sverige, kommer alla från den förste mjölkdrickaren, för 12 000 år sedan.

  När man är stadsbo och ska köpa mjölk måste man ha en cykel. Nu är det fel årstid men på sommaren ser man korna gå omkring och beta i hagarna utanför stadens cement och asfalt (och oxalsyre-fyllda luft). Då söker man upp deras lagård och bonden som brukar gården. Sedan säger man ordagrant: -”jag blir sjuk av homogeniserad mjölk och VILL ha bakterier i min mjölk! Jag är medveten om risken för EHEC, men är beredd att friskriva bonden från ansvar. Jag kan hämta min mjölk själv och GARANTERAR att jag lämnar absolut rent efter mig och betalar i burken.”

  En bonde blir glad när stadsbor kommer och pratar en stund. De har så roliga åsikter om saker och ting. Men prata aldrig vargar med en bonde för då kan mjölken sina snabbt.

  Kroppen förtjänar en 2-3 liter mjölk om dagen. Då ser man att maten kan göra en människa frisk och stark. Egentligen väldigt enkelt men den urbaniserade stadskulturen påstår numera att jag dricker 50 hormoner som skadar mig, läste jag. Bullshit…

 17. 17

  sten bjorsell

  Selen får du från inällvsmat.

 18. 18
  Magdalena Tegeman säger

  Hej Annika!
  Vilken dos KS skulle du rekommendera till barn förebyggande? vänliga hälsningar
  Magdalena

 19. 19
  Annika Dahlqvist säger

  18 Magdalena Tegeman
  Jag har svårt att ange någon lämplig dos till barn förebyggande. Jag tror att barn som får en näringsrik kost kan vara bättre än vuxna på att klara nya virus, så de behöver kanske inte förebyggande silver. Ta exemplet mässling, det var förr en barnsjukdom som nästan alla barn klarade av utan större problem. Om en vuxen får mässling är det en livsfarlig sjukdom.
  Men skulle man ge ett barn några ml KS ibland förebyggande är det kanske bra?

 20. 20
  Annika Dahlqvist säger

  16 Georg W
  Mjölk innehåller 50 g socker per liter. Jag tycker att det blir alldeles för mycket socker om man dricker 2-3 liter mjölk per dag. 1-3 glas, för den som tål socker, låter bättre. Vi som är insulinreststenta kan med fördel undvika drickmjölk. Något lite av fil eller yoghurt kan vara bra. Där är en del av sockret borta i jäsningsprocessen.
  Några skivor ost, och generöst med smör, är bättre för oss.

 21. 21
  Daniel H säger

  Georg W

  Om man dricker 2-3 liter mjölk får man i sig ca 96-144 gram kolhydrater, så det blir väl inte så mycket LCHF över det. Skulle det vara bättre att istället använda ost och smör?

 22. 22

  # Daniel H

  Jag överdriver nog. Jag låter kroppen bestämma vad jag vill ha. För mig är det en ständigt pågående forskning på mig själv och jag tycker mig ha fått den fantastiska förmågan att snabbt registrera kända tecken på om något fattas.

  Eftersom jag lever i skogen så är det lätt att undvika det mesta. Jag känner att bristen på fluorid i min kropp resulterar i ökad känslighet och medvetenhet om kroppens processer. Kort sagt, jag är frisk och hyffsat REN.

  När jag började dricka mjölk avslutade jag ett mångårigt ketogent liv.. Mitt kroppsfett hade tagit slut och under en period rasade mitt liv samman, Rabbit starvation misstänker jag.

  Nu är jag så frisk vid snart 65 att det är en oförskämdhet för mina jämnåriga döende medvandrare. Jag är i mitt tycke kärnfrisk och alla jämnåriga är döende.

  Min grundföda är älg, vildsvin och får. Frysen och lagårn är överfull. Sedan köper jag smör, cocosfett och kaffe. Jag, kryddmästaren, försöker sluta med min suveräna curry och andra kryddor. Jag försöker även reducera tillbehören. Detta gör livet gränslöst tråkigt, så jag får trolla lite med knäna och tänka att livet är en process.

  Jag är statslös Friherre. För mig finns inga lagar och regler. Gud och kungen gav mina förfäder befrielse och jag kan därför tillåta mig själv även det mest förbjudna. Typ en cigarett och en semla. Eller ett bullkalas med barnen. Annars har jag konstaterat att man blir mentalt störd av att vara för duktig och fanatisk. Typ fascistisk.

  Min kropp säger inte ett knyst numera jag försöker att ägna så lite tid som möjligt, att tänka på, laga och äta mat. Att tänka på mat är värdsligt, jag söker en högre intelligens. Då är mat min medicin och inget som jag förstör mig med. Förstör jag LCHF för att jag dricker för mycket mjölk och får för mycket glukos. Så måste LCHF anpassa sig efter mig, eftersom jag är fri att bestämma hur jag ska göra. Jag testar båda och följer det bästa alternativet. Drick massor med mjölk!!!

 23. 23
  Ann-Margret säger

  Till Georg W:

  Tack för dina intressanta och humoristiska inlägg!
  Jag läser dem med glädje.
  🙂

 24. 24
  Daniel H säger

  Tack Georg.

  Jag tog mest upp det för jag själv blev förvånad över hur mycket socker jag fick i mig via mjölken.

  Jag drack nog ca 1,5 liter om dagen, men det var innan jag började med LCHF för att bota min Ulcerösa Colit.

 25. 25

  13 Sten Bjorsell
  Borde inte litium också räknas med i de substanser, som hämmar virus??
  Köpte en bok för några år sen, om just ”Litium, det nya hälsomineralet”, som jag tyckte var välskriven och mycket intressant….men ser aldrig att det talas om detta mineral….förutom det uppsving det fick nu i senaste nobelpris-utdelningen…
  Men har aldrig riktigt förstått varför det inte uppmärksammas mer än det gör…??
  Verkar att vara otroligt viktigt det också för en optimal hälsa..?

 26. 26
  Magdalena Tegeman säger

  Tack för svar Annika. Tänkte förebyggande
  KS då jag har barn som ofta är sjuka vintertid.

 27. 27
  Annika Dahlqvist säger

  26 Magdalena Tegeman
  Det finns ju inga garantier mot småbarnsinfektioner av KS, och det finns inga doser vetenskapligt utprovade. Men som sagt var, man kan nog ge små barn några ml KS, kanske varannan dag?

 28. 28

  # Daniel H

  Jag förmodar att det var fyrkantig mjölk som gjorde dig sjuk. Mejeriets förstörda mjölk är jag mycket tveksam till. Den är förmodligen skadlig, tror jag.

  Det är nu några år sedan vi började dricka mjölk och vi dricker mycket av det. Mina barn är aldrig sjuka, de är bäst i idrott. Jag kan inte se eller känna något negativt. Dessutom verkar det som att jag ändå lätt går in i ketos enligt stickorna. I princip varje morgon vaknar jag, med lågt blodsocker och mycket nära ketos. Sedan dricker jag bara kaffe under dagen.

  Jag väntar efter ett decennium på ett enda tecken att mjölk inte skulle vara bra. Jag misstänker att mjölkskräcken ar detsamma som fettskräcken. Ren bullshit. Fast naturligtvis är det för mycket glukos i mjölk, så är det. Och kanske är det bättre med ost. Men historiskt är ostätarna förlorarna och mjölkdrickarna de evolutionära vinnarna. Vi överlevde istiden I ISEN! vi uppfann stridsvagnen och tog den ryska stäppen. Vi tog nästan hela Europa och trängde ut de laktosintoleranta. Vi är oslagbara vikingakrigare. Vi kolonialiserade hela världen. Vi tog Amerika och Australien. Vi mjölkdrickare industrialiserade vår civilisation. Vi dominerar den här planeten ekonomiskt, kulturellt, militärt, intellektuellt, religiöst osv.

  Vi mjölkdrickare är även krigiska och individualistiska och egoistiska. Mjölk är den avgörande faktorn för en f.d. liten men oerhört stark folkgrupp, som idag totalt dominerar vår planet. Jag är rädd för att jag har rätt, men att vi måste bli snälla mjölkdrickare nu. Kan någon här i världen säga varför, förutom laktosen, vi inte ska dricka obehandlad mjölk. Forskningen måste ljuga för att hitta fel. Mjölk verkar för mig vara superföda och en garant för näringsöverdos.

 29. 29

  Ordentligt med animaliskt protein, som är mer biotillgängligt och har komplett aminosyraprofil än vegetabiliskt protein (speciellt med hänsyn till andra risker med vegetabilier). Varför? mTOR är kritiskt för immuncellernas funktion. Vi känner till åtminstone två grupper av molekyler som stimulerar mTOR: kolhydrater och protein. Vi vet också att kroppen kan producera kolhydrater från protein och fetter, och anar att det är smartast att minimera kolhydrater från kosten, vilket resulterar i slutsatsen att om vi önskar optimal immunfunktion, så behöver vi säkerställa att vi får i oss tillräckligt med protein (varav animaliskt är mest biotillgängligt och i allmänhet bäst för vår biologi). Ref: https://www.nature.com/articles/nri3198

 30. 30

  Det var halva historien om min forskning. Om vi vänder på myntet och kollar in baksidan på mjölkdrickandet Så är det tyvärr så att mjölkdrickare har en genetisk benägenhet för att få cancer. Cancer får man när man överkonsumerar sina kroppsfunktioner, frossar.

  Att läsa om cancerforskning och forskning om microbiomet öppnar en helt ny och okänd värld. Som vi lever i symbios med och vi är den mindre delen av den symbiosen. Det mer eller mindre okända universum som vi samverkar med, visar kusliga resultat när man förstår att en tanke inte alls behöver komma från mig, vad nu JAG är?

  En tanke i hjärnan kan skapas av glukosätande bakterier i tarmen! Vi har alla en sockersvamp, kandida, i vår kropp och blir den stark så kan den kontrollera vår hjärna helt. En negativ spiral av sockerknarkande. Likaså en tumör kommunicerar med vår hjärna och vi kan inte avgöra om tumören styr vårt tänkande och handlande. Den som kontrollerar vår belöningsmekanism har makten i kroppen.

  Vi kan inte utesluta att vartenda ord jag skrivit, INTE är skriven av en tumör i min kropp. Jag själv har lärt mig att jag inte vet vad som triggar mina belöningsmekanismer. Men jag avslöjar mitt tänkande hela tiden eftersom jag mediterat Vipassana. Det jag då noterat är att min symbios blir bara slugare och slugare att lura mig. Men grunden är fortfarande och alltid att jag inte ska äta glukos. Så om jag gör det så är det något som är fel och utanför min kontroll. Jag drar slutsatsen att det pågår ett världskrig i kroppen där tumörer kämpar för att ta sig fram och till stöd för tumören har den glukosätande bakterier och kandida.

  Jag hoppas att mjölken inte är cancerogen utan mer ketogen, men förmodligen inte. Svaret på min forskning kommer att visa sig de närmaste decennierna. Om jag får förmånen att leva så länge.

  Får jag en cancerdiagnos någon gång så har jag förstått hur den tagit makten över min kropp psykologiskt och kan skriva en bok om det som ni kan läsa (:

 31. 31
  Nisse Hult säger

  Man kan ju undra varför fasta är en stor grej i andra delar av Världen men inte i duktiga landet Sverige?

  Bara man andas fasta så ”tystas” det ned omgående 🙂

 32. 32
  Eva Wahlbeck säger

  Hur ska man veta om man får i sig tillräckligt med selen? Jag googlade på selen, och hittade mycket intressant att läsa om detta mineral. Bl.a. att smör innehåller så pass mycket som 146 mcg selen/100gr, och mjölk 48 mcg/100gr. Om jag äter ca. 2 msk smör borde jag komma upp i ca. 50 mcg., och tillsammans med all annan mat kan jag ju lätt täcka dagsbehovet. Eller? Förstår ju nog, att jag gör det för enkelt för mig genom att räkna på det här sättet…Jag brukar ta en selentablett om dagen, som innehåller 50 mcg., men kanske det inte är nödvändigt.( För övrigt bor jag i Finland, och vad vet man om hur mycket selen jordarna innehåller nuförtiden).

 33. 33
  Annika Dahlqvist säger

  31 Nisse Hult
  Jag vet inte av att jag har tystat ner någon som skrivit om fasta. Jag tycker att fasta är mycket intressant. Sen är det en annan sak att jag själv har svårt för att fasta pga upplevd tråkighet. Det vore lättare om jag hade en överviktig man, men min man är snarast mager, och jag vill inte att han ska gå ner i vikt.

 34. 34
  XMargareta säger

  Är fasta nertystad?
  Den har använts jättemycket i Sverige på många kursgårdar bland annat, framgångsrikt, som det i alla fall beskrivs. .
  Har en upplevelse, att det talas mycket om nyttan av fasta just nu tycker jag.

 35. 35
  sten bjorsell säger

  25 Mormor…
  Javisst, Lithium är utmärkt mot just virus. En rapport från 2007 sa att det stoppar sars, ett annat coronavirus, helt i labbtest, bl. a. Bra att veta! ca 300 mg 2 ggr per dag. LiCl2 tror jag det var!
  Sökte på lithium virus ”sars” för att få fram något om corona-….

 36. 36
  Lars Henrik säger

  Förutom de metoder som nämns ovan är nog det på tiden att börja lägga upp ett litet förråd av mat, vatten, mediciner och annat man kan behöva under en ”frivillig” karantän så man slipper vistas i folksamlingar i onödan när viruset når oss. Jag tror att det bara är en tidsfråga och i en icke-diktatur som Sverige kommer man inte att kunna ta till de drakoniska åtgärder som skulle behövas för att stoppa smittan. En stor del av det ansvaret faller istället på var och en av oss. I synnerhet de av oss som är till åren, kanske har andra hälsobekymmer eller familjemedlemmar med dito. Vi vill inte utsätta dem för risk.

  Pandemi är ett skäl till beredskap.

 37. 37
  Annika Dahlqvist säger

  36 Lars Henrik
  Ja var och en får ta till de metoder den vill när pandemin når oss. Själv känner jag det oerhört påfrestande om jag skulle försöka att undvika smittan, på lång sikt. Jag kommer nog att leva som vanligt och satsa på att jag kommer att överleva sjukdomen. Jag såg en siffra på att det är 2% som dör av sjukdomen, och man kan ju med fördel satsa på att man tillhör de 98% som överlever och tillfrisknar, med hjälp av de tillskott vi har skrivit om.
  Om man drabbas av sjukdomen kan man ställa upp på att inte träffa osmittade människor under tiden man är smittförande, om de vill undvika att bli smittade.
  Om vaccin har hunnit tillverkas innan smittan har kommit hit kan den som vill ta den sprutan. Jag avstår nog gärna, om jag får det.

 38. 38
  Anna Edholm säger

  Kan ett extra tillskott av jod ha en virusdödande effekt ?

 39. 39
  Lars Henrik säger

  Jag avstår också gärna sprutan.

  Ca 2% är nog den siffra som nämns i studier som det rapporterats om men samtidigt blir också bortåt 15% av de drabbade såpass sjuka att de tvingas till sjukhusvård. Det känns inte orimligt att jämföra denna nya influensa med spanska sjukan. Det var den första pandemin av våra numera vanliga säsongsinfluensor. De sägs alla härstamma från den från vad jag läst.

  Parallellt med rapporterna om spridningen ses varningar för hur detta ska påverka ekonomin. Det vore bra med lite sans i detta. En kortvarig svacka i ekonomin måste sättas i relation till, i värsta fall, många tusen döda bara i Sverige.

  Vi måste nog försöka skydda oss och våra närmaste så gott vi kan.

 40. 40
  Annika Dahlqvist säger

  39 Lars Henrik
  Det gäller ju att sträva efter att få C-vitamin i högdos intravenöst om man blir svårt sjuk i coronan.

 41. 41
  Lars Henrik säger

  Ja. Frågan är var och hur man kan få detta?

  Ett annat tips är att smuggla med sig en flaska vatten med KS till sjukhuset om det skulle gå så långt. 🙂

  Jag har inhandlat lite extra den senaste tiden.

 42. 42
  Annika Dahlqvist säger

  41 Lars Henrik
  Man kan också smuggla med sig en förpackning askorbinsyra, som man blandar en flaska av och duttar under dagen.

 43. 43
  XMargareta säger

  Ur minnet.
  Av de historier jag under åren läst vad gäller högdos intravenört C-vitamin och där det tillfrisknats har det handlat om doser som vida överstiger de som nämnts här.
  Vill minnas att det kan ha varit 25 till 50 gram flera gånger per dygn.
  Själv har jag tyst baxnat vid dessa uppgifter.

  Jag har också läst, att vid så höga doser handlar det om, att vitaminet ifråga istället för att fungera som en antioxidant blir till motsatsen.

  Skall när jag hinner försöka bringa klarhet i detta.
  Är det någon som har uppgifter?

 44. 44
  Lars Henrik säger

  41 Annika Dahlqvist

  En utmärkt idé tycker jag!

 45. 45

  Xmargareta

  Om man intar askorbinsyra oralt, så kan kroppen bara metabolisera 1-1,5 gram i timmen. Resterande askorbinsyra omvandlas till, den numera berömda, Oxalsyran. Roligt att du kallar det en oxidant efter alla diskussioner.

  Så vitt jag förstår ska det intravenösa intaget INTE omvandlas till Oxalsyra. Men den som informerade mig kanske inte själv visste om det?

  Det är synd att så mycket är okänt och outforskat. C-vitaminet är en oerhört viktig nyckel till människans hälsa eftersom vi inte kan tillverka C-vitamin själva, utan måste tillföra den. I ungdomen verkar behovet vara litet men det växer med åren och tar man det minsta lilla för mycket, så blir det ett skadligt gift.

  Tillvaron är skrämmande och coronaviruset verkar ha lugnat ner sig sedan en vecka tillbaka. Eller så håller myndigheterna på att förlora kontrollen fullständigt och tystar nu ner alarmismen. Florida har hemligstämplat all information om coronaviruset. Som tydligen nu kommer tillbaka en andra gång, i muterad form.

  Detta är ett katastrofscenario och vi får hoppas att just detta virus visar sig mindre förödande för mänskligheten och att det bara är en alarmerande föraning om vad som är oundvikligt. Att vi skapar mördande sjukdomar som sprids med globaliseringen. Hela Sydkoreanska utbrottet beror på en kvinna som gick till kyrkan för att få lindring.

  Mänskligheten balanserar på en mycket tunn lina och det verkar vara drabbade individers medvetenhet som räddar vår civilisation den här gången. De förstår själva nödvändigheten av att isolera sig.

  Detta betyder att den antiglobala ekonomin nu föds. Livsmedelsaffären är stängd för globaliseringens fula baksida. Leverantörsproblem!

  Nu ska vi utveckla lokal matproduktion och en global allomfattande medmänsklighet. Halleluja!

 46. 46
  Lars Henrik säger

  45 Georg W

  Tillvaron är skrämmande och coronaviruset verkar ha lugnat ner sig sedan en vecka tillbaka. Eller så håller myndigheterna på att förlora kontrollen fullständigt och tystar nu ner alarmismen. Florida har hemligstämplat all information om coronaviruset. Som tydligen nu kommer tillbaka en andra gång, i muterad form.

  Myndigheterna i vissa helt nyligen drabbade länder (Sydkorea, Iran och Italien) har förlorat kontrollen. Utbrotten där har helt ”gått under radarn” som en epidemiolog uttryckte det i media idag.

  Jag tror det kan behövas en viss personlig uppoffring i närtid för att vi inte ska se en ny spanska sjukan utvecklas under året. Först och främst tror jag man måste försöka sätta sig i en position som gör det möjligt att gå i karantän eller isolering (för att själv undvika smitta) utan att någon måste leverera förnödenheter till en.

  En butik är en folksamling.

 47. 47

  Lars Henrik

  Jag följer ju inga nyheter. Men idag har jag sökt info om detta virus. MSM beter sig väldigt konstigt nu och pratar lite löst om Italien och resten av världen. Men det som sker i verkligheten är att myndigheter och vinstdrivande företag försöker att minska skadorna genom att prata snällt med folket och acceptera att det är rena lögner, den statistik som levereras på nationell nivå. Verkligheten är att de ansvariga förlorat kontrollen och bara försöker bromsa utbrottet så mycket man kan. Men faktum är att detta obotliga, det finns ingen bot, kommer att vandra runt jorden, under det följande året.

  Dessutom finns det oerhört tvetydiga siffror. som visar att det är dödligt allvarligt för 14% av de drabbade och sjuka, gamla är chanslösa. Men även yngre människor drabbas ibland svårt. Inkubationstiden är inte 14 dagar! Utan senast 27 dagar!!! Det betyder att alla försök att begränsa spridningen varit förgäves. En patient friskförklarades, men återfick sjukdomen efter en tid.

  Jag rekommenderar inköp av 3 kg salt, 5 kg smör och 10 kg kaffe. Det är också dags att fylla frysen. Världen kommer aldrig mer att bli sig lik igen. Jag tror det här är globaliseringens dödsryckningar. Miljardärerna förlorar pengar i en rasande takt och vi klarar helt enkelt inte av att hantera den här situationen.

  LCHF är tydligt ett bra sätt att inte mata den hjärtmuskelinflammation som människor nu ska dö av. Vi har väl hög motståndskraft mot inflammationer, upplever jag. KS hjälper ingenting i denna situation, om jag förstått saken rätt.

  Intressant att mineraler och grundämnen från exploderande supernovor kan påverka virus och influensor. Det är nog dags att lära sig ”the periodic table”, Jag sov den lektionen och lärde mig inte ens vad det heter på svenska. Det är dags att sluta fjanta runt kring enstaka grundämnen. De är samlade och grupperade alla 110. Det är bara att förstå att förutom allt annat så är vi skräp från rymden också.Ska det aldrig ta slut! Denna tomhet i kunskaperna (:

 48. 48
  Lars Henrik säger

  Såvitt jag vet är ks verksamt mot virus. Finns det goda skäl att revidera den uppfattningen?

  Jag har själv lyckats stoppa många halsinfektioner i sin linda mha just den metoden. Jag skulle inte tro att alla dessa varit bakteriella?

 49. 49

  Jag ser ingen anledning att inte använda ks.

 50. 50

  Jag misstänker att KS är effektivt mot bakterier, men inte mot virus, som är en helt annan typ av organism. Antibiotika ska inte hjälpa mot virus. Fast jag vet ingenting, så jag kan ha fel (:

  Anledningen till smittspridningen är att företag inte vill förlora för mycket pengar, genom att stå stilla.

  Hyundaifabriken står stilla för att inte Kina kan leverera en knippe kablar för småpengar.

  Den närmaste veckan blir spännande. Det är uppenbart att etablerade nyhetsmedier säger en inlindad historia samtidigt som YouTube säger att det går åt helskotta. ’Det vore väldigt bra om LCHF-are har ett speciellt skydd. Jag tror och hoppas det.

 51. 51
  Annika Dahlqvist säger

  50 Georg W
  En orsak till virus’ farlighet är de bakteriella infektioner som kan banas fram av virus nedsättning av immunförsvaret. Om KS enbart minskar den bakterella infektionsbenägenheten så är det en stor framgång mot virusinfektioner.

 52. 52

  Varför använder de inte antibiotika i behandlingen?

  Det kanske de gör. Men jag hörde en immunolog som sa att antibiotika inte hjälpte. Men vad vet en immunolog? (:

 53. 53

  Jag förstår inte denna panik. De flesta blir mindre sjuka av detta Coronavirus än de blir av säsongens influensa. Dödsfallen är också färre sägs det. Det hetsas i media. Som jag ser det är den verkligt stora faran att människan inte har något immunförsvar mot just denna sjukdom och att det kan bli så att så många blir sjuka samtidigt. Då påverkar det hela samhället och framförallt samhällsekonomin. Alltså är en global finanskris och avsaknaden av varor det som skrämmer mig mest. Detta kan ju också om det drabbar stort över stora områden skapa oro och våldsamheter. Detta skrämmer mig mera än sjukdomen.

 54. 54
  Lars Henrik säger

  Antibiotika används nog när bakterieinfektionen som banats fram av virusinfektionen har brutit ut. Men inte före dess. Det är ju inte säkert att det alltid blir en bakterieinfektion efteråt.

 55. 55
  XMargareta säger

  Silvergrogg anses ta virus.
  Enligt dem, som menar sig veta mest om KS, använder KS mot virus så att de blandar sprit och KS. 50:50. Eventuellt med tillsats av lite citronsaft och läppjar teskedsvis detta och låter det finnas kvar i munnen ett tag innan de sväljer.

 56. 56
  Lars Henrik säger

  54 XMargareta

  Jag har också stött på dessa uppgifter. Det skulle vara bra att veta, inte minst för trovärdigheten, hur alkohol ’öppnar dörren’ för ks att skada virus.

 57. 57
  Annika Dahlqvist säger

  55 Lars Henrik
  Tanken är nog att alkohol bryter upp slemskiktet på slemhinnan och därigenom öppnar upp för KS att ha effekt på virus och bakterier.
  Men det viktiga är ju erfarenheten av hur effektiv behandlingen är.
  Självklart sättes antibiotika in när man bedömer trolig bekteriell komplikation.

 58. 58
  Lars Henrik säger

  Hmm, jag upplever att ks tar infektioner helt utan alkohol. Men jag vet ju inte om det varit ett virus eller en bakterie som slagits ut.

  Min användning kanske skiljer sig lite från vad jag läst rekommenderas. Jag tar en ganska rejäl dos direkt. Sällan under 50 ml och effekten märks inom timmar.

 59. 59
  Lars Henrik säger

  53 Ursula

  Vad jag läst så ligger dödligheten på ca 2%. För en vanlig sässongsinfluensa handlar det om promille. Dessutom har en ganska stor del av de drabbade, uppåt 15%, fått så svåra symptom att de tvingats till sjukhusvård. Det är betydligt värre än en vanlig influensa.

  Men detta beror ju som sagt på att det är första gången vi drabbas av detta virus. Vårt immunförsvar har dåligt försvar mot det.

  Jag upplever I motsats att t ex den svenska smittskyddsmyndigheten försöker skapa ett bedrägligt lugn. Det riskerar att få folk att ta för lätt på faran.

 60. 60

  Sjukdomen kommer tydligen från fladdermöss och de tror inte att det kommer från Wuhan, utan blivit förd dit. Samtidigt som det dyker upp nya fall, utan koppling till Kina. Min inre konspirationsröst vaknar!?!

  De har även ett bioteckniklabbi Wuhan som viruset kan ha kommit från. Uppenbarligen slår viruset ut ”svagare” människor. Gamla och metabolt sjuka.

  Vad som är sanning, får vi inte veta. Bara att Kina inte tillåter några diskussioner och fängslar alla som pratar om viruset. Även de läkare som uttalar sig faktiskt medicinskt. Läkaren som konstaterade att det smittade mellan människor blev fängslad för ryktesspridning. Initierade bedömer att Kina har tagit bort en nolla i i rapporteringen och nu använder sin kommunistiska makt för att kontrollera informationen.

  Det slår mig att vi på norra halvklotet har som lägst D-vitamin-nivåer, vid den här tiden på året. Alla skavanker som man samlat på sig i livet manifesterar sig och man känner att döden närmar sig (: Men då har min livserfarenhet lärt mig att det inte är ett permanent tillstånd. För det blir ljusare för varje dag och livsandarna får återigen lust. Dessa katastrofscenarier har en tendens att bryta ut när vi människor är som svagast och dessa katastrofer ’brukar’ dö ut av sig själva när livet börjar gro igen.

  Men i det här fallet är det depopulationsprocessen och NWO som visar de svagheter vår civilisation har. Det är bra, för det gör att vi människor måste skärpa oss och börja bygga starka människor och utveckla både testmetoder och mediciner som faktiskt hjälper människor och botar dem.

  Fortfarande, tills motsatsen bevisats, så håller WHO och alla länder med få undantag, på att bevisa att deras makthavare är lika duktiga som svenska poliser är att hitta Palmemördare. De är kompletta imbeciller, ur stånd att medvetet hantera läget effektivt och transportföretagen har inte råd att låta flygplan stå stilla. Så de måste sprida smittan över världen, för att inte förlora för mycket pengar.

  Förra texten försvann in i algoritmens censur. Hoppas de går bättre nu?

 61. 61
  XMargareta säger

  Eftersom det finns diskussion i tråden hur och om KS är effektivt mot Corona,
  så länkar jag nedan ett exempel från” The Silver Edge”.
  Här påstås det vara fallet, att KS funkar.

 62. 62
  XMargareta säger
 63. 63

  Detta är den centrala boken om KS, utkommen förra året:
  https://www.amazon.de/Kolloidales-Silber-gesunde-Antibiotikum-Pflanze/dp/3039020013/ref=sr_1_4?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&keywords=kolloidales+silber&qid=1582536687&s=books&sr=1-4
  När det ges ut på svenska bör någon skriva en efterskrift om detta nya virus.

 64. 64
  Christina säger

  Vad rekommenderar du för c vitamin?

 65. 65
  Annika Dahlqvist säger

  64 Christina
  Ren askorbinsyra, inte brustsabletter el dyl.
  Finns i livsmedelsbutiker eller på hälsokost. De som är känsliga för syran kan enligt uppgift neutralisera den med bikarbonat.

 66. 66
  XMargareta säger

  Enligt uppgift tar man tex 1gram askorbinsyra och ett halvt gram bikarbonat.
  Har också sett uppgiften att då bör man dubbla dosen jämfört med att ta askorbinsyran ren.
  Vet dock ej om det stämmer.
  Någon som vet?

 67. 67
  Ann-Margret säger

  Ester-C är bättre.

 68. 68

  Varför är Ester C bra?

 69. 69
  Ann-Margret säger

  Ester-C är långtidsverkande så man behöver inte hålla på hela dagen stup i ett. Och dessutom är det magvänligt!

 70. 70
  Mormor säger

  Är det någon vits med att ta askorbinsyra om man neutraliserar den?

 71. 71
  Siegfried säger

  63
  piltson
  =============

  Boken ”Colloidal Silver – The Natural Antibiotic” av Werner Kuhni & Walter von Holst finns även på engelska och till ett lägre pris här:
  https://www.bokus.com/bok/9781620555002/colloidal-silver/

 72. 72

  Hej Annika!
  Har mångårig god erfarenhet av KS både i tyngre o lättare sammanhang. 3 frågor :
  1. Har lärt mig att KS bör hållas under tungan någon minut, för att lättare gå i blodet, innan man sväljer. Är det Din åsikt också, eller?

  2 Min dotter, 32 år, frisk, ej varit i riskområden, – är gravid förstföderska nu i 7:e månaden.
  Är det ok för henne att i förebyggande syfte mot coronasmitta ta den dos du rekommenderar , C-vitamin pulver 5 gram/dygn löst i vatten, D3 4000IE /dygn, KS 10ml 2-3 ggr /dag. Eller gäller annat för gravida?

  3. Hur lång tid tar det tills immunförsvaret stärkts sedan man börjat intag enl ovan.

 73. 73
  Annika Dahlqvist säger

  72 Bengt
  1. Det låter alldeles utmärkt att hålla KS 1 minut under tungan och runt i svalget före nedsväljande.
  2. Det är alltid känsligt att råda något till gravida och barn. Men så vitt jag vet är både KS, vitamin C och vitamin D3 (i ovan nämnda dosering) helt ofarliga.Det finns inga visade biverkningar.
  3. Det kan jag inte svara på. Jag brukar säga att man kan ta en mindre dosering i förebyggande syfte, och högre dos vid sjukdomsbehandling.

 74. 74

  Tack för svar Annika!

 75. 75

  Hej igen Annika. I Karl E Arfors har vi en gemensam god bekant, så vet Du ungefär vad jag är för person.
  Har försökt skicka mail till Dig, men det går inte fram. Jag är 70 år.
  Frågeställning förebygga coronasmitta, förutom god mathållning, handhygien etc : Jag tar 5mg Holistic C-vitaminpulver med citronjuice /dag utspritt dygnet, Holistic D3-vitamin 2000IE x 2/dag, KS 10ml x 2/dag samt inhalerar lite efter att varit bland folksamling (butiker etc). P g a godartad prostataförstoring ( tertiuslob) tar jag, förutom pumpakärnor, efter urologrecept Cernitoltablett x 3/dag, och Alfuzosintablett x 1/dag.
  Blir mycket att ”stoppa” i sig per dag,tror Du att allt detta tillsammans är ok, eller ?
  Mvh Bengt

 76. 76
  Annika Dahlqvist säger

  75 Bengt
  5 mg C-vitamin – man kan utan vidare ta 5 g askorbinsyra, uppdelat under dagen. Citronjuicen behövs inte, askorbinsyran är sur nog ändå.
  Annars ser det väl bra ut. Du äter LCHF utgår jag ifrån. Kokosfett ingår hoppas jag.
  Min mailadress finns länkad nere i högermarginalen.

 77. 77

  Tack för svar. LCHF och kokosfett ja. Men tror Du skolmedicinen Alfuzosin, o i viss mån Cernitol, är ok ta tillsammans med min ovan angivna dos av C o D-vitamin och KS?
  Mvh Bengt

 78. 78
  Annika Dahlqvist säger

  77 Bengt
  Jag vet inte av att det skulle finnas någon skadlig interaktion mellan dessa. Det känns osannolikt.

 79. 79
  Piltson säger

  På vår burk askorbinsyra i pulverform står 120 mg/dag och den dosen ”får inte överskridas”. Från annat håll har vi hört att c-vitamin knappast kan överdoseras. Kan någon reda ut detta?

 80. 80
  XMargareta säger

  Piltson.

  Så står på i stort sett alla vitamin-etc. burkar.
  Lydelsen på de jag har i min ägo, inte bara på C-vitaminburken, är ”…..skall inte överskridas.”
  På en del står också ”Kosttillskott ersätter inte en balanserad kost.”.

  Gissning:. Så skall det stå enligt lagtext. och är ett slags Brask-lapp. Menandes, att tar du mer så gör du det på egen risk.

  Det finns, som du ju säkert också vet många som länge och utan någon märkbar biverkan intagit mycket mer.
  C-vitamin är vattenlösligt och njurarna utsöndrar överskott.
  Vars och ens kropp är ju i någon mån ett biokemiskt unikum och därför går det inte att säga att stora doser aldrig ger någon negativ verkan.
  Det kan påverka utsöndring och upptag av ämnen och större doser ger tex mer oxalsyrautsöndring, så det kan eventuellt var större risk för njursten.

  Följande länk tycker jag är en bra text innehållsmässigt. Inga referenser ges dock, men det står, att fakta är tagna ur Näringsmedicinsk uppslagsbok.
  .https://morotsliv.com/2017/12/vitamin-c-askorbinsyra.html

 81. 81

  Tack Annika!
  Mvh Bengt

 82. 82
  Lekman säger

  Ring P1 idag.
  Pensionerad distriktsläkare föreslog mer info om egenvård.
  T ex c – vitamin…
  Intressant artikel från 2011 om honom
  https://www.hn.se/livets-g%C3%A5ng/f%C3%B6r-g%C3%B6ran-%C3%A4r-det-n%C3%B6dv%C3%A4ndigt-att-segla-1.3277946

 83. 83

  Intressant! Bra att dessa röster hörs av många. Vad tror ni om 20 gram om dagen för att undvika bli smittad av corona? Verkar ha funkat i Kina enligt filmen med en kinesisk läkare Annika postade idag. Hopp om livet! Det framgår dock inte hur mycket man kan ge barn? 3 år samt 9 år? Är 1 gram ok? Står inget på burken och om det gjorde det skulle det bara vara de små mängder som motverkar skörbjugg och inte vad som krävs mot corona.

 84. 84
  Georg W säger

  Jag lyssnar gärna på Sally K Norton och den senaste forskningen om Oxalsyra och Oxalater. Hon säger att deras forskning visat att en människa bara kan metabolisera 1-2 gram C- vitamin i timmen!!! Resterande C-vitamin omvandlas till Oxalsyra. Därför är det viktigt att sprida ut intaget över dagen under kontrollerade former.

  Dessutom tror jag det vore en bra idé att även rensa ut de Oxalater, vi är förgiftade av, innan viruset slår till. Speciellt stadsbor med dåliga luftrör borde göra en detox för Oxalater. Det gör man genom ett överskott av mineralintag/salt och svettning, i arbete eller bastu.

  En annan bra idé kan vara att helt utesluta intag av Oxalsyra en period (växtföda)(:, för att kroppen ska kunna reducera och hantera befintliga naturgifter i kroppen, framför allt lungorna.

  Nu är människans hälsa som svagast under året. Därför gäller det att ge kroppen så mycket styrka (D-vitamin och C- vitamin) som det går, tills Solen återvänder och lagar oss.

 85. 85

  Oj så kanske 2g morgon och 2g kväll då istället. Eller får man ju ta 5 ggr om dagen eller mer. Intressant när många förespråkar vegetarianism för bästa hälsa.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa