En metafor om cancerbehandling av Svaradoktorn

Av Svaradoktorn, Sven Erik Nordin . En utmärkt metafor.

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Fina kängor av Nordin där!

 2. 2

  Fast, man blir väl knappast av med cancer, bara av att gå ner i vikt? Jag känner människor som varit normal/underviktiga, – som drabbats av cancer.

  S-E Nordin, kan nog vara lite väl anekdotisk, när han pratar om de här sakerna, uppfattar jag det som.

 3. 3

  Ta bort sockret så blir du av med cancern och automatiskt så går du ner i vikt. Är du underviktig så blir du av med cancern för att du tar bort sockret. Svårare än så är det inte.

 4. 4

  Jag hittade inte metaforen och får ångest av att leta efter något på facebook. Det känns som hin håle tar över mitt hem, när jag är där.

  Annars är jag säker på att Otto Warburg skulle vara nöjd med det mänskliga cancermedvetandet idag. Vi är ju med största säkerhet en majoritet av befolkningen som VET att en cancertumör lever på socker. Samtidigt som Otto förmodligen skulle bli galen av att se att sjukvården INTE har utvecklats ett enda steg på hundra år!!! Utan fortsätter att försöka rädda livet på socker-nassarna. Sjukvården anser det vara en mänsklig rättighet att få äta så mycket socker som människan vill. Sjukvårdens uppgift är att hitta bot mot sockrets skadeverkningar, utan att behöva göra avsteg från sockret. I HUNDRA ÅR!!!

  tyvärr är även detta mer komplicerat än vad vi vill. Eftersom en tumör som inte får sitt socker kan, i en tillräckligt depraverad kropp, utveckla alternativa energikällor, ex, glutamin.

  Men sockret är den stora skurken och vår civilisations ödeläggelse av den humana livskvaliteten. Människans svaghet inför snabba kolhydrater kan utnyttjas hänsynslöst av konomiska industriintressen.

  Jag ser ju att det som folk använder sina skyhöga inkomster till är att tömma hyllorna på livsmedelsaffären på fabriksframställda sockerblandningar, med ett ursprung i globala multinationella storföretag och deras reklambyråer.

  Vi kan inte få ordning på den här planeten, när våra ’jaktmarker’/livsmedelsaffärer ser ut som de gör. Skräpet måste bort!

 5. 5
  Daniel H säger

  4 Georg W

  Metaforen finns även på hans hemsida om du vill undvika facebook:

  http://www.svaradoktorn.se/427029039

 6. 6
  Ann-Margret säger

  Till Jala:

  Helt fel! Jag vet många som ätit en nyttig kost utan socker, men ändå dött i cancer!

  Men naturligtvis ska vi undvika socker ändå, eftersom det är en bidragande orsak till många sjukdomar och fetma.

 7. 7

  Ann-Margret

  Uppenbart vet du inte vad socker. Kolhydrater = socker.
  Vad är en nyttig kost?????????

 8. 8
  Ann-Margret säger

  Jag vet mycket väl att socker är kolhydrater.
  Men jag vet personer som ätit LCHF och dött i cancer.

 9. 9
  Ann-Margret säger

  PS. Dessutom känner jag även många personer som blivit botade från cancer trots att de ätit kolhydrater inkl socker…..
  Så min slutsats är att vi ska inte vara så tvärsäkra på det ena eller det andra!

 10. 10
  Annika Dahlqvist säger

  8 Ann-Margret
  Sen är ju frågan hur länge de har ätit LCHF. LCHF-begreppet har ju inte funnits längre än sedan 2006.
  Vad man har ätit innan dess spelar troligen också stor roll.

 11. 11

  Annika Dahlqvist

  Tack Annika.

 12. 12
  Annika Dahlqvist säger

  2 Camilla
  Jag uppfattar sekvensen om viktnedgång som symbolisk. Jag tror inte att viktnedgång i sig spelar roll för cancerbot, utan det är i så fall vilka åtgärder man gjort som kan som biverkan ha viktnedgång. Det är många som går ner i vikt under cancersjukdom, och det är ju då en negativ faktor.
  Men LCHF-kost och diverse kosttillskott enligt SvaraDoktorn kan förebygga och i vissa fall medföra cancerläkning.
  Det är jämförande studier som kan bevisa vilken som är den bästa behandlingen. Med och utan skolmedicinsk behandling, och med och utan alternativ behandling.

 13. 13

  Socker, mjöl, potatis och ris couscous och bulgur, ta bort mejeri från kor, vars mjölk innehåller 50 hormoner, som vi inte ska ha. Så har inte cancern mycket att föröka sig i. En av mina källor Michael Håkansson gluten och mjölk. Står för övrigt för inte mindre än 300 diagnoser enligt min källa.

  Animaliskt tillsammans med rotfrukter, tar 8 timmar genom kroppen rotfrukterna, riset bulgur couscous, börjar jäsa alkohol, ”skål och välkommen”. källa ät vad du är av eva bulow sofia syster driver clinic bulow.
  Ids du äta rårivet, ännu bättre, för då har inte cancern något alls att föröka sig på, det testades, att låta cancer föröka sig i kokt mat, det gick, men rårivet nej, inte en chans. lägg till kolloidalt silver och vitaminer mineraler, som t ex annika rekommenderar (med flera läkare som tittar på kosten). Nu har du stor chans, att leva längre, än vad läkarna säger, cancern minskar troligtvis sakta men säkert, samtidigt som du får andra hälsovinster på köpet.

 14. 14

  igår upptcäckte vi att Travis Christoffersons bok om cancer finns utgiven på svenska!

  Näst Thomas Seyfrieds egen lite jobbiga framställning har Christofferson nog erbjudit vår generations mest betydelsefulla bok om cancer. Den bör läsas och begrundas av all vårdpersonal, inklusive s.k. onkologer, och framför allt av patienter som erbjudits behandling med cellgift eller strålning mot cancer innan sådan behandling påbörjas.

 15. 15

  Så bra då, Piltson….!!
  Tror du att man kan hoppas på att även Seyfrieds bok översätts till svenska så småningom?? Innan den också faller i glömska…
  Just i dag var det på Illvets nyhetsbrev en lång artikel om just cancer, men förvånansvärt nog icke ett enda ord om vare sej Seyfried eller Christofferson….
  Men åtminstone onkologerna själva borde väl kunna så pass bra engelska att dom kan traggla sej igenom dessa båda böcker, som verkligen skulle vända cancervården till det bättre..förutsatt att dom har vissa biokemiska grundkunskaper förstås…!?
  Även för den stora hopen av patienter skulle dessa två böcker, som utmärkt kompletterar varandra, vara en ögonöppnare och ge patienter de kunskaper och insikter i de metaboliska förloppen av den här sjukdomen, vilket skulle ge dem modet och kraften att begära av sjukvården de alternativa vårdformer som Seyfried förespråkar, med mer humana åtgärder, som inte dödar friska celler utan bara cancercellerna.
  Speciellt de 3 eller 4 sista kapitlen i boken tycks mej speciellt viktiga för patienterna…och är fullt förståeliga även för icke insatta i cancerns patogenes.
  Kapitel 18 är titulerat ”Patient Implementation of Metabolic Therapies for Cancer Management” och det följande kapitlet ”Cancer Prevention”, där han bl a skriver ”prevention of inflammation and damage to the tissue microenvironment will go far in reducing the incidence of most cancers…..It is known that avoidance of cancer risk factors, which produce chronic inflammation and mitochondrial damage, will reduce the incidence of at least 80% of all cancers. In principle, there are few chronic dieases that are more easily preventable than cancer.”
  Personligen tycker jag det verkar mycket hoppfullt…värt några försök kanske? Lite forskning?
  Och tycker också att det påvisar ett gravt underkännande av den nuvarande standardterapin med dess utövare av lärda professorer..
  Man frågar sej hur länge vi ska fortsätta på denna grymma väg…

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa