För lite salt orsakar natriumbrist, och kan döda dig

Kurera.se .

Vi utsöndrar 9-18 g salt per dag. Vi måste ersätta det, vi kan inte tillverka salt själva. Saltbrist är ett potentiellt dödligt tillstånd.
Hög omgivningstemperatur och hög kroppsaktivitet, och feber förstås, ökar risken för brist.
Oraffinerat havssalt är enligt uppgift det bästa saltet.

Livsmedelsverkets rekommendationer om saltrestriktivitet är livsfarliga. (Livsfarliga verket)

 

Comments

 1. 1
  Elisabeth G säger

  Salt är jätteviktigt. Jag brukar ta 0,5 tsk salt i 0,5 liter vatten ungefär var tredje dag. Detta medför dels att jag slipper kramp, dels att jag sover bättre. Glömmer jag saltet kommer besvären omedelbart tillbaka.

 2. 2

  Skillnaden mellan olika sorters salt…
  https://kurera.se/skillnaden-mellan-olika-sorters-salt/

 3. 3
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Jag har varit en av de många ’hjärntvättade’.. och saltade aldrig på maten ’dåförtiden’ (antagligen därför jag var galen i saltlakrits!! ..kroppen är listig 😉 ) men sedan jag gått över till den nyttiga LCHF-kosten saltar jag med bergsalt.

 4. 4
  Bengt D Nilsson säger
 5. 5
  Bengt D Nilsson säger

  Dr James Dinicolantonio har skrivit boken The Salt Fix.

  På Youtube finns många filmer med honom:

  https://www.youtube.com/results?search_query=salt+fix+james+dinicolantonio

 6. 6

  Intressant! Undrar hur vi fick i oss salt tidigare under vår evolution?

 7. 7
  Asa Back säger

  En bekant till mig hamnade på sjukhus och höll på att dö på grund av saltbrist. Hon hade blivit så skrämd av all antisaltpropaganda att hon uteslöt allt salt i maten, använde bara örtkryddor, och hamnade så småningom på sjukhus. Det var riktigt nära att hon strök med.

 8. 8

  Om man äter för lite salt, så tvingas kroppen återvinna det man annars skulle göra sig av med, Det sker genom att kroppen producerar hormonet aldosteron, men när kroppen producerar aldosteron,så produceras
  även adrenalin, och kortisol,och de två stress homonerna skapar stress( Det kan möjligen vara därför man sover bättre när man äter tillräckligt med salt.). Men saltbrist kan ge en stor trötthet, som lätt botas med en tesked salt utrört i ett glas vatten. Jag kommer ihåg när en ”LCHF-motståndare”(Den tiden är borta nu, när alla LCHF-bloggar ständigt fick besök av ”LCHF-moteståndare”, som talade om hur farligt och felaktigt det var att äta LCHF.) Jag kommer ihåg det var en kille, som tränade mycket, som hade provat äta LCHF i två månader.Men som tvingats sluta, för att han blivit så fruktansvärt trött när han åt LCHF, så att han hade blivit
  tvungen att börja äta kolhydrater.Jag har undrat ibland om han vågade prova att äta salt, eller om han trodde
  att äta mer salt var en vanföreställning som drabbade ”LCHF-are”. Tiden går framåt.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa