Förvirrad forskning och information om kött och vegetabilier

Hos Diet Doctor hittar jag en artikel om intressekonflikter inom nutritionsforskning och -information. (Jag hitttade en knapp för översättning. Den blir inte perfekt, men acceptabel)

Det blir så gyttrigt när industrin bekostar forskning, och alla forskare med självaktning erkänner inte ens för sig själva  att de har en intressekonflikt till förmån för den som bekostar forskningen. Jag tycker att all nutritionsforskning och läkemedelsforskning bör bekostas av skattemedel, eller möjligen av insamlade medel. Det är ändå alla vanliga människor som i slutänden betalar för forskningen.
Dessutom bör alla forskare fortlöpande informeras om risken för intressekonflikt.

 

Comments

 1. 1
  Kristina säger

  Varför är det sådan idiotisk kritik av naturlig och ren mat fri ifrån dåliga kemikalier, socker och annat helt näringsfattigt ? Det är bedrövligt. Påminner ju om glorifieringen av alkohol och tobak.

 2. 2

  Det borde vara självklart att informera läsaren om att ” Detta är ett betalt samarbete med…..”.
  Läsaren kan på så vis värdera informationen och genomskåda den förtäckta annonseringen.
  På Instagram är det en självklarhet att upplysa om samarbete, så skattemyndigheten inte går miste om odeklarerade inkomster från bloggare.
  Förövrigt kan väl forskarna ses som akademiska bloggare. Hoppas skattemyndigheten har tänkt på det.

 3. 3

  Svårt för en korrumperad industri förstå att bäst för både miljö och hälsa är att börja om med 100% naturbetesdjur.
  Där behövs varken tekniklösningar, fossila bränsle eller processer. Win win för hela jorden.

 4. 4

  Håller med föregående talare.

  Jag har ju läst en hel del om kost, och var övertygad om att kött fisk ägg grönsaker, nötter och ett och annat bär, jag fattade inte varför grönsaksfantasterna, påstod att de klarade sig, och behövde inte tänka på att låta bli bröd pasta ris potatis bulgur couscous matvete.

  Men så fick jag låna boken ät vad du är av Eva Bullow. DÅ när jag fick klart för mig, att djurprotein med kolhydrater tog minst 8 timmar eller mer genom kroppen( (vad händer jo köttet börjar ruttna och potatisen börjar jäsa SKÅL! för det blir jästsvampar i magen) men grönt med kolhydrater, tog 3 timmar rätt sammansatt. så sa jag AHA! Nu förstår jag bättre. Jag förstod givetvis, varför kött fisk ägg grönsaker, fungerar utmärkt.

  så servera potatisgratängen med 70% grönsaker Så att du slipper jäsningsproseccen.

  servera kött fisk ägg med 70% grönsaker

  före 12 på dagen, ät gärna frukt (blanda inte annan frukt med melon, det jäser).

  (Men jag är något så vansinningt skeptisk emot gluten och (särskilt processad) mjölk.)

  Vill ni veta varför Läs gluten och mjölk av michael Håkansson (Micke skribent), ni behöver inte läsa hela boken, räcker med att läsa strax under 100 sidor, så börjar man verkligen undra, varför vi alls tvingar i ungar mjölk. mjölk skall inte drickas efter 2 års ålder. Ni kommer att vara fullständig övertygade. Jamen kalciumet då, ät en sked råa sesamfrön om dagen, så var det ur världen.

  Ledsen mjölkvänner, men det kalkar ur skelettet, för att det är surt. Drick gammeldags mjölk, om ni nu promt måste dricka mjölk.

  OBS! smör och vispgrädde är inga problem alls det är fett. Det SKA vi använda

 5. 5

  #4 Det blir ingen jäsningsprocess av det kött vi äter! Ett rent påhitt. Kött är lättsmält och näringen tas snabbt upp av kroppen,

 6. 6

  #4 kära Ulrika, gulle dig. Du skaffar dig kunskaper och läser böcker. Som alla vettiga människor, måste förstå. Men det stämmer inte med läroboken i biokemi och metabolism. Det är bara människor som inbillar sig att de har begripit något fast de aldrig läst ett ord om ämnet.

  En människa kan veta så och så mycket. Och ibland blir det pinsamt när man möter urbaniserade människor som grävt fram sin vetenskap i stadens betong. Och lämnat naturen sedan generationer och tror både det ena och det andra.

  Mjölk är inte magnetiskt och kan därför inte DRA ut MINERALER ur benstommen!!!
  Grönsaker innehåller/producerar SYRE, som är vansinnigt magnetiskt och drar ut mineraler ur maten och benstommen Dessutom är det magnetiska syret i grönsakerna, i själva verket små glaskristaller som skär sönder oss inifrån!!!
  Det finns inte ett (1) endaste argument som håller för grönsaker!!! Allt är fel!!! Kan någon komma på ett argument för att överhuvud taget äta grönsaker??? (som man inte odlat själv)

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  4 ulrika
  Finns det riktiga RCT studier som visar det du påstår om kött, grönsaker, frukt och mjölk?
  Barn tycker om mjölk, de behöver inte tvingas till det. Alternativet är oftast sötare drycker.
  Mjölk innehåller massor med näring. Jag har inte sett några riktiga jämförande studier som visar att mjölkdrickare är mera bensköra.
  Den främsta orsaken till att inte dricka mycket mjölk, för vuxna, är det höga sockerinnehållet.

 8. 8
  Ing-Marie Eliasson säger
 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  8
  Ing-Marie Eliasson
  Det var en epidemiologisk studie med de brister en sån har. Det var mjölksocker – laktos som de fann utgjorde en riskökning för hjärtkärlsjukdomar. Många andra epidemiologiska studier har inte funnit riskökning för mjölk. Intressant att mejeriprodukter utan laktos, såsom smör, grädde och ost, inte visade riskökning.
  Man skulle önska en jämförande studie, med en grupp som drack mjölk som måltidsdryck, en som drack sockersötad dryck, och en grupp som drack vatten, och se vilken grupp som fick vilket hälsoutfall. Finns någon sådan studie?
  En sak att ta med i sammanhanget är att människor har druckit mjölk i 10000 år, och hjärtinfarksjukdomen uppträdde inte förrän en bit inpå 1900-talet. Det som kom in i kosten då var sockret.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa