Blir LCHF ’main stream’ kostrekommendationer från 2020?

Artikel av Marika Sboros, Sydafrika.

En resume av hur LCHF har spritt sig över världen.

 

Comments

 1. 1
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Hoppas det!
  Bra artikel ..och mer därtill. Fanns mycket att läsa där – ska sprida deras Newsletter..

 2. 2

  Med sorg i hjärtat konstaterar jag att frågan är större än vårt LCHF-medvetande. För något decennium sedan så sa numera bortgångne, Hans Rosling, statistikern, att västvärlden skulle sluta med kemikaliejordbruket och bli ekologiska. För att rädda västvärldens natur och miljö. Han sa också att den industrialiserade och kemiska matproduktionen kommer att utvecklas i utvecklingsländerna. Mao. De fattigare delarna av planeten ska bli industriella monokulturer. Mao.den sista naturen på planeten är föremål för industrialisering. För att försörja en ständigt växande befolkning.

  Nu ser vi att Monsanto är borttrollade, finns inte mer. Jo, men de har fått ett nytt mer populärt ansikte, Bill Gates!!! Filantropen, världens rikaste man, som skänker delar av sin förmögenhet för att utveckla den industriella produktionen av mat i utvecklingsländerna.

  Idag är det Bill Gates som säljer Monsantos genmodifierade och kemiska tillsatser. För att göra fattiga bönder beroende/förslavade av Världens rikaste man. Som låtsas hjälpa mänskligheten när han i själva verket koloniserar hela planeten.

  Vi får sluta säga att vi måste stoppa Monsanto!!! Istället är det Bill Gates och Marc Suckerberg, som nu utkristalliserat sig som ondskans kraft på Jorden. Är vi medvetna om detta och stoppar dessa båda herrar. Så tror jag planeten går en ny utveckling till mötes.

  Där bönder inte betalar en spänn för att odla sin mat. Utan fortsätter som man gjort i 10 000 år att spara frö till sitt utsäde.

  Hoppas 2020 är året då dessa båda herrar får stå med rumpan bar och ta emot planetens dom! Fimpa Facebook och importerad mat nu. Förutom kaffe och cocosolja då förstås (:

 3. 3

  Det finns en fantastisk inspelning från Hans Roslings världsberömda föreläsningar. Där han förklarar att västvärlden måste rädda sin miljö från kemisk kollaps och gör det genom att exploatera resten av planeten med industrijordbruk.

  Men jag tror det pågår ett tredje världskrig nu mellan industriintresset och folkmedvetenheten. Bill Gates kan lika lite som Monsanto bli härskare över den här planeten. Kommunikationen människor emellan på Internet förstör alla listiga konspirationer från 1-procentarna. Hur mycket pengar de än pumpar in i propagandan. Jag tror friliberalismens tid har nått vägs ände, inom folkmedvetandet och att det förhoppningsvis kommer att återspeglas i människors konsumtionsvanor.

  Livsmedelsaffärerna ska inte vara så sjukt lönsamma! Det kostar Planetens och människors hälsa!

 4. 4
  Lars Henrik säger

  #3 Georg W:

  Jag tror friliberalismens tid har nått vägs ände, inom folkmedvetandet och att det förhoppningsvis kommer att återspeglas i människors konsumtionsvanor.

  Hoppas du har rätt i detta. Men här i Sverige riskerar denna ”liberalism” istället bytas ut mot en högerpopulism med något brunfläckad svans. Då ryker både miljövänlighet och sunda kostråd all värdens väg för jobben och ekonomins skull. Det är ur askan i elden tror jag bestämt.

 5. 5
  XMargareta säger

  Jag tenderar till att mena, att ingen -ism i sig kan garanteera felfrihet.
  Det handlar om varje individs eget etiska handlande och mekanismen av ”Den hundrade apan.”
  Jag tror att var och en innerst inne blir i grunden mycket glad, när hjältemod i sin rätta betydelse, visas.
  Jag tror också på att ihärdigt framhålla och hylla äkta hjältemod. Äkta dygdigt och oegoistiskt handlande.

  Det sagt, så menar jag också, att de värden, som faktiskt de flesta håller högt, nämligen yttrandefrihet osv
  väl är en förutsättning för tex visat hjältemod i många lägen.
  .
  Det är svårt att veta vad Georg W menar med ”Friliberalismen?”
  Själv förknippar jag en hel del förtjänstfullt inom ett sådant begrepp.

 6. 6

  #5 XMargareta

  Det gör jag med! Vi har alla en liten friliberal entreprenör inom oss. Som vill bli så rik att vi till och med får råd att hjälpa de fattiga.
  Som tanke eller filosofi kan liberalismen vara svår att hitta fel på, Liksom att kommunismen också innehåller förtjänstfulla egenskaper. Men allt det där tillhör historien och vi sitter här urbaniserade med facit i hand.

  Kommunismen är uniformistisk och tillåter inte fritt tänkande och talande. Ska en bli alkoholist så måste alla bli det, vet vi från den ryska modellen. I Kina måste alla bli statliga konsumtionsslavar.

  medan vi duktiga liberaler säljer landet till TTIP och kämpar för sina liv, för att vi ska skänka bort vårt oberoende av kapitalismen. Vi har en friliberal skola där de barn som inte klarar att armbåga sig fram i grupparbetena får en medicinsk stämpel i pannan. En diagnos baserat på symptom, inte medicin. En stämpel som förklarar varför alla inte klarar konkurensen.

  Ute i Världen är det den fria liberalismen som slår ut små bönder och tvingar dem till sammanslagningar och uppköp. Som i alla fall, hittills, resulterat i att när företagsenheterna blir tillräckligt framgångsrika, bli uppköpta av storkapitalet, synligt eller osynligt. Så samlas världens rikedomar hos dem som skördar frukterna av detta kapitalistiska system som förgör oss människor både moraliskt och när det gäller mänsklighetens överlevnad.

  Det är friliberalismen som fyller våra livsmedelsaffärer med värdelösa men beroendeframkallande produkter
  Den fria liberalismen bygger en slimmad organisation för att göra det som människor helst vill. Förstöra vår jord.

  Vill du ha någon lösning på den här problematiken. Så måste du flytta ut till Naturen och avsäga dig den samhälleliga utvecklingen och bara prata med naturen.

  Jag har ju gjort det och Naturen säger:- Underkasta dig Naturen! Aldrig den urbana friliberala kulturen!

  En äkta friliberal har en knarkaffär bredvid guldsmeden. Vi lever alla i en kapitalistisk, friliberal diktatur!!!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa