LCHF-dagen

Idag är det den Internationella LCHF-dagen. Vi firar den till minne av att svenska Socialstyrelsen den 16 jan 2008 meddelade att de bedömde att lågkolhydratkost är i enlighet med Vetenskap och beprövad erfarenhet. Det var den första statliga myndigheten i  världen som godkände LCHF.

Jag tycker att vi hedrar dagen med att donera ett rejält belopp till Kostfonden, som arrangerar riktig oberoende forskning på sambandet mellan kost och hälsa.

Annika Rane hos Diet Doctor skrev om dagen .

LCHF Deutschland skrev om dagen.

 

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Och så måste vi ju gratulera dig Annika för att du myntade uttrycket LCHF som sedan blivit internationellt accepterat för vinnande lågkolhydratskost. Kosten där traditionellt fett ersätter snabba kolhydrater utan proteinökning. Det hållbara, mättande och ej cancerökande alternativet till Atkins, som jag förstår det.
  Vet du när du skrev ihop den genialt enkla bokstavskombinationen LCHF första gången?
  Sten

 2. 2
  Kristina säger

  Tänk att vanlig sockerfri och mjölfri mat är så exceptionellt och märkvärdigt !!
  Det trodde man inte !

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  Sten,
  Nej jag vet inte det. Det var i gamla bloggen som är nedsläckt nu. Men det var successivt under 2006 som jag alltmer använde uttrycket LCHF, som sedan har spridit sig i Sverige och övriga världen.

 4. 4
  Hanveden säger

  Kostfonden satsar nu på:

  ”NU SATSAR VI PÅ KOST VID TYP 2-DIABETES
  HUR KAN MATEN MOTVERKA SJUKDOMEN?

  450 000 svenskar beräknas ha typ 2-diabetes. Nu samlar Kostfonden medel till Europas största studie hittills av hur kosten påverkar typ 2-diabetes. Målet är att reversera sjukdomen, så att fler kan leva ett friskt liv.”

  mLCHFh B-) . PS En ”Bergman” från mig till Kostfonden är redan insatt… DS

 5. 5

  Hurra Annika!

 6. 6

  Betydelsen av denna dag går inte att formulera i ord! Det är för stort för den här planeten. En ensam akademiskt utbildad svensk kvinna kommer plötsligt, i samspråk med sin dotter, fram till att det rent vetenskapligt borde vara en god ide’ att prova att göra tvärtom, mot vad alla säger och statliga rekommendationer.

  Annika fann sanningen om metabol biokemi! Många har gjort det före henne. Men hon hade mage att stå i Rapport, på bästa sändningstid och säga ”Livsmedelsverkets professorer och akademiska konsulter är djupt ohederliga personer,” Strax därefter följde avslöjandet, att Marcus och Rössner var betalda av brödindustrin och sockerindustrin!

  LCHF-rörelsen har vuxit från ett hundratal försvarare av Annika Dahlqvist (nr1), Till att idag omfatta hela det seriösa alternativet för att krossa de krafter som förstör vår planet och vi kan svara på hur vi kan rädda vår Jord.

  Det är därför vi inte får höras i den allmänna debatten och vi demoniseras! För varje ord vi uttalar kostar den multinationella livsmedelsindustrin miljarder kronor. Dessutom tvingas ”DE”, Ondskan, lägga miljarder för sin hypnotiska masspåverkan på den urbaniserade människan. För att inte folk ska inse den enkla sanningen. Att deras vegetariska mat förstör vår Jord och fyller våra livsmedelsbutiker med skit. När all mat vi behöver och som räddar vår jord, finns här, runt knuten, på landet. Där svenska bönder går i konkurs på löpande band.

  Dessutom har det inträffat, fast bara astrologen vet om det. Att vi nu genomgår det medvetandeskifte vi har väntat på. Inom ett halvår kommer det att framstå som uppenbart att mänskligheten har fattat vad vi säger och samhället håller nu på att byta fot och bli medvetna! Om att det är individens egen konsumtion av MAT som styr utvecklingen på Jorden och att kapitalintresset har lurat mänskligheten att förgöra sig själv.

  Därför är dessa mina ord en redan inslagen dörr! (: Vi är i mål och kan lägga alla våra pengar på Kostfonden och en behaglig bil, att resa genom livet med.

 7. 7
  Hanveden säger

  #1
  Det här finns hos ”Svara doktorn” där Annika uttalar sig…

  ”Jag började äta lågkolhydratkost senhösten 2004, och gick ner i vikt. I början av 2005 införde jag mera fett i kosten, och fortsatte att gå ner i vikt, och upptäckte sedan att jag blev frisk från de sjukdomar och krämpor jag hade utvecklat de senaste 20 åren. Jag blev då entusiastisk och började samla ihop en maillista med personer som hade insett samma sak. Lars-Erik Litsfeldt gjorde om maillistan till en sluten Yahoo-grupp där vi kunde fortsätta att diskutera och utveckla kostmodellen. Nu och då kom frågan upp vilket namn vår kostmodell skulle ges. Försommaren 2006 skrev Mats Forsenberg att det enda tänkbara namnet var LCHF. Ingen av oss andra hade något bättre alternativ att komma med, så vi fick acceptera det.
  Jag började därför från mitten av juli 2006 att konsekvent använda beteckningen LCHF om vår kostmodell i min dåvarande blogg, och det namnet har därefter alltmera kommit att accepteras och användas hos svenska folket, och i viss utsträckning även spridas till andra länder.”

  http://www.svaradoktorn.se/425455214

  mLCHFh B-) .

 8. 8
  Hanveden säger

  Här intervjuar Andreas Eenfeldt Mats Forsenberg ”om noll kolhydrater” 2010

  https://www.dietdoctor.com/se/maximalt-strikt-noll-kolhydrater

  mLCHFh B-) .

 9. 9

  Congratulations from Brazil

 10. 10
  Ann-Christine Johansson säger

  Tack och Grattis

 11. 11
  Olle Holmqvist säger

  Skryter gärna om eget litet bidrag. Det gäller när Annika skulle deslegitimeras. Den förste sakkunnige hoppade av. Den andre var vetenskaplig rådgivare till ett läkemedelsföretag som utvecklade ett piller mot fetma genom att bajsa mer. Läkemedelsföretaget rekommenderade läkare att kontakta honom. Jag skrev till Socialstyrelsen och menade att det förelåg partiskhet mot LCHF som ju också, fast på ett naturligt sätt, skulle ge viktminskning. Fick svaret att han förblev godkänd.
  Emellertid, vad jag hoppas i min egocentricitet är att det bidrog till att Annika fick behålla yrkespasset
  De var rädda för diskussion om den där partiskheten. Kanske…

 12. 12
  Lars Järvklo säger

  2010-talets stora hjältinna är Du Annika. Du vågade stå upp mot etablissemanget och segrade!

  Civilkurage i ordets bästa bemärkelse!

  Tack och GRATTIS Annika!

 13. 13
  Ethel Loberg säger

  Javisst är det underbart att LCHF kom och bara går och går som en durasellkanin, det var nog många som inte trodde det för 10 år sedan. Själv blev jag LCHF-are 2009. Men jag kan ju sakna de första åren med alla debatter, dödförklaringar och utskällningar vi fick på bloggen av alla belackare, man nästan kände hur saliven stänkte genom rutan. Nu är ju allt detta helt borta, vi får mer och mer erkännande från alla håll och det är ju det enda rätta. Det fordras nåt annat än LCHF för att dö.

  Ethel Loberg

 14. 14

  År 2007 gick jag på en föreläsning där den ”där doktorn”, som tyckte man skulle äta fett, var.
  Förutom doktorn själv så var Skaldeman, Litsfeldt, Zachrisson, Lundström och några till där.
  Den dagen har jag inte ångrat!

 15. 15

  Hallå!

  Tittade just nu på Diet Doctor/Nytt…där var det ingen mer än Diet Doctor som uppmärksammat ”Internationella LCHF-dagen”.
  Alla där är helt uppslukade av sin egen LCHF-blogg!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa