Åt sig frisk – då sa sköterskan att hon skulle dö

Vaken.se.

Carola bytte till lågkolhydratkost, och kunde sedan minska diabetesmedicineringen.  När hon berättade detta för diabetessköterskan blev denna helt hysterisk och sa att Carola skulle dö av näringsbrist.

Ja man kan bara sucka. Ändå har svenska Socialstyrelsen och Amerikanska ADA bedömt att lågkolhydrakost är helt ok, och att det är upp till diabetikern själv att bestämma om den vill äta lågkolhydrat.

 

Comments

 1. 1

  Kvarnarna mal långsamt! Hoppas hon orkade stå på sig, denna Carola. Nånstans står det väl att det är patientens eget ansvar? Min doktor lyckades t ex inte när hon försökte skriva ut statiner till mig!

 2. 2
  Kristina säger

  Jag fick Diabetes 2,troligen. Ville inte ha mediciner. Åt istället LCHF i 3-4 månader. Alla blodvärden utom Thyreoidea-värdet det blev helt normala ! Gick ner 14,5kg.
  Friskare alltså !

  Egentligen ska väl fula påhopp inom Sjukvården anmälas, eller hur ?

 3. 3
  Elisabeth G säger

  Det är bedrövligt att man kan vara diabetessköterska utan basala kunskaper om kost. Det är ju hennes råd som gör att människor riskerar att dö i förtid. Näringsbrist på LCHF?! Det är ju precis tvärtom.

 4. 4

  Ha ha ha. Ja det är faktiskt inte ett dugg komiskt, utan rent tragiskt.
  En diabetessköterska har inte varken en riktig utbildning gällande ” Näringslära, dietik, nutritionslära eller näringsfysiologi, är den vetenskap som studerar förekomsten av näringsämnen och kroppens omsättning och upptag av dessa (metabolism)”. Samt att ställa diagnoser. Att utan kunskap eller vetenskapliga evidenser så står hon och inte bara skrämmer folk. Hon ljuger folk rakt upp i ansiktet och borde delges en varning eller avskedas. Diabetessköterskan är styrd/tvingad av livsmedelsverkets eller socialstyrelsens psuedovetenskapliga kostråd. Anser inte eller hade godtagit hennes uttalande. Vet vad dessa sköterskor lurar i folk att äta. Vilket i sanning är felaktiga näringskällor som skickar folk i tidig grav. Men bra inkomstkällor till läkemedelsindustrin på vägen. Ligger inte i matindustrin eller läkemedelsindustrins intresse att göra folk friska. Anser att denna sköterska ska få reprimander för sitt handlande. Makalöst att detta och liknande lögner bara får fortsätta. Patienten mår säkert inte bra efter denna händelse. Stress är ju en stor källa till massor av ”sjukdom”. Väldigt oprofessionellt av diabetessköterskan.

 5. 5
  Hanveden säger

  När Leg.dietist Christina Svanström och Leg.dietist Marlene Olivares-Dahlby anmälde Annika ”den anmälan till Socialstyrelsen som gjordes mot dr Annika Dahlqvist, angående hennes kostråd. Denna anmälan skedde december 2005”.
  När sedan Christian Berne, professor och överläkare på Akademiska Sjukhuset utredning och socialstyrelsen kommit fram till att anmälan avslogs den 16 januari 2008.

  https://www.dietdoctor.com/se/wp-content/2008/01/berneyttrande1.pdf

  ”Anmälarna ifrågasätter dr Annika Dahlqvists råd till patienter med övervikt och
  patienter med diabetes typ 2 och menar att patienternas säkerhet äventyras.”

  https://www.dietdoctor.com/se/wp-content/2008/01/lcarende1.pdf

  Detta faktum borde ha medfört att all sjukvårdspersonal som inte följer socialstyrens yttrande skulle automatiskt anmälas för att de inte följer avslaget och erhålla reprimand men så har inte skett…

  Vill härmed uppmana alla att uppmärksamma att den 16 januari finns med i Temadagar som ”Internationella LCHF-dagen” och därmed fira Annika och alla de som anammat LCHF.

  https://temadagar.se/kalender/

  Annika kanske har kvar sin kruka som vi på Kolhydrater ifokus med hjälp av Margareta Lundström och en lokal blomsterhandlare Njurunda fyllde med rosor. Skull önska att den var fylld med rosor den 16 januari varje år…

  Grattis till ditt pionjärarbete för folkhälsan Annika!!!

  mLCHFh B-) .

 6. 6
  P-O Heidling säger

  Kan tilläggas att diabetikern i fråga är Carola Bakken (typ 1-diabetiker) och blev intervjuad och filmad av Diet Doctor för några år sedan (2015). Filmen finns att se för medlemmar här, https://www.dietdoctor.com/se/medlem/intervjuer/bakken

  ”Måttlig lågkolhydratkost” anses bra för diabetiker enligt Socialstyrelsen riktlinjer sedan början av 2010-talet, medan ”Extrem lågkolhydratkost” ansåg vid den tiden vara ”oklar” som rekommenderad kost. Notera dock att det är skillnad på Socialstyrelsen definition av lågkolhydratkost och LCHF-kost. ”Måttlig lågkh-kost” anses t.ex ha KH 30-40 E% och ”Extrem lågkh-kost” anses ha 10-20 E% KH. Så det är fortfarande så att den kost som ”godkänns” av Socialstyrelsen har en relativt hög nivå KH och lite skralt med fett jämfört med vad många tänker som LCHF-kost. Det står inte rakt ut men kostrekommendationerna verkar främst vara riktade till typ 2-diabetiker och inte för typ 1:or, samt att rädslan för mättat fett lyser igenom när det gäller val av fett.
  Läs mer på https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/artikelkatalog/vagledning/2011-11-7.pdf

  Carola är medlem i FB-gruppen ”Smarta Diabetiker (Gruppen)” och har där berättat att hon fortfarande äter strikt LCHF och klarar sig med ytterligt lite basinsulin, snart 10 år efter diabetesdebuten.

  Själv är jag typ 1-diabetiker sedan 1981. Har nyss firat ”jubileum” med att ha ätit strikt LCHF (<20 gr KH /dygn, 80 E% fett) i obruten följd i 10 år. Mår förträffligt med denna kost.

 7. 7
  Hanveden säger

  Eller kanske ett bidrag till Kostfonden på Internationella LCHF dagen skulle vara vad Annika helst skulle vilja…

  https://www.kostfonden.se/

  mLCHFh B-) .

 8. 8
  Hanveden säger

  Har satt in ett bidrag som går in den 16 januari till Kostfonden som en hyllning till Annika D…

  mLCHFh B-) .

 9. 9
  Bengt D Nilsson säger

  Här är filmen med Carola Bakken från 2014 som inte kräver någon inloggning

  https://www.dietdoctor.com/se/hon-fick-panik-och-sade-att-jag-skulle

 10. 10
  EVA SÖRMAN säger

  Varför inte se bakåt i backspegeln! Då var det i det inte så många som åt det ”vita giftet” och andra snabba kolhydrater! Diabetes var ovanligt då!
  Just nu så läser jag en bok som heter Dödliga mediciner och organiserad brottslighet! Efter denna läsning förstår man att man måste akta sig för medicin och verkligen undersöka om den är bra -Så att det inte bara handlar om profit och människan kan till och med bli sjukare om det vill sig illa!

 11. 11
  Ulrika Nyblom säger

  Tack för alla inlägg. Jag ska ge er en direkt tanke. Sjukvården, hur skulle den se ut, om alla skötte sig med kosten, som de borde? Tänk på, att sjuksköterskan/läkaren osv, måste kämpa för att behålla sina jobb, då kan ju inte en uppkomling komma och visa var skåpet ska stå. hahaha! Det hotar ju allt vad de jobbar för

  I Polen behandlar man diabetes typ ett med lågkolhydratkost, vad är problemet egentligen, för den diabetiker, som vill satsa på sin hälsa?

  Det är läskigt att vi är inriktade på att behålla jobben och behålla beroendet av läkemedelstillverkarna, för att de ska göra pengar på något som enbart skingrar röken. Den glödande branden, måste vi själva släcka, så säger de kinesiska läkarna. (Inte ens på hälsokosten kan de säga t ex låt bli glutenhaltigt mjöl, för de ska livnära sig, på vad som finns på deras hyllor. 🙁

  Jag är ingen strikt lchf-are, men är väldigt intresserad av kost. och tror på kött, fisk, ägg och grönsaker. Nötter och lite bär samt en och annan frukt då och då vid säsong, om man inte är diabetiker. (Givetvis får man göra så många undantag, som man önskar. Det väljer man helt själv.)

  En annan sak Angående gluten. Jag mötte en man som sa, jag har tagit bort mejeri och gluten ur min autistiske sons kost, nu har han börjat prata.

  Jag mötte en annan man, som sa, jag känner mig bakfull, på den kost jag äter. Min dotter googlade på detta, för hon trodde det inte kunde vara så. Jo, det fick hon ju bakläxa på. Det visade sig, att kroppen kan ha egen tillverkning av jästsvampar (i för stor mängd? Menar ska vi ha lite av dem, för kroppen behöver en liten mängd alkohol) Som tillverkar alkohol åt dig. ”Skål och välkommen eller?” (En man i USA, åkte i fängelse, för rattfylla dryga 3 promille, utan att ha druckit. Jag sa, men det hjälpte ju inte honom, han behövde ju endast byta kost. Vad och hur hjälpte detta honom? Men det är väl ovanligt kanske? eller? Då får man äta en kost, som gör att problemet minskar. Någon föreslog fisk och grönsaker. ?.( Är det någon, som vill pröva, om det stämmer? om man kan tillverka egen alkohol? Frukt med melon, är en bra grovgrund tillsammans enligt Eva, Läs då boken Ät vad du är av sofiasystern Eva Bullow. Hon kan tala om vilka livsmedel man kombinerar, för att må bättre eller sämre, jag håller inte med henne helt däremot.) mvh Ulrika

 12. 12
  Ulrika Nyblom säger

  PS! Det finns även autister, som mår väl att äta, så att överskottet av jästsvampar försvinner. Märkligt det med eller? mvh Ulrika

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa