5 myter om kolesterol

Ibland kommer det bra artiklar i media. Här i I Form.  En tidning om hälsa och träning.

 

Comments

  1. 1
    Roland Åslund säger

    Artikeln är bra men jag vill kommentera den. Kolesterol är en molekyl och det finns bara en sort och den finns inte löst i blodet. LDL är en lipid som transporterar ut kolesterolmolekylen i kroppen. LDL partikeln stoppas av blod-hjärnbarriären och kan således inte transportera kolesterol till hjärnan som tydligen har en egen kolesterolomsättning. Statiner går emellertid genom blod-hjärnbarriären. Frågan jag ställer mig är om det är utrett om statiner kan ställa till med något i hjärnan för kolesterolomsättningen där. Hjärnan består ju huvudsakligen av kolesterol. Någon som vet?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa