Skolbarn vägrar äta vegetariskt

Söderort direkt.

Skolan har tidigare haft vegetariskt som valfritt tillval alla dagar, men nu serverar de enbart vegetariskt två dagar i veckan. Många barn gillar inte detta, så de går inte dit de dagarna. Lärarna märker att barnen blir tröttare på eftermiddagen när de bara har eventuellt fått läsk och godis till lunch.

 

Comments

 1. 1
  Elisabeth G säger

  Kolhydrater, kolhydrater, kolhydrater. Det fanns ju ingen mat på tallriken, bara bukfylla. Barnens hälsa ska tydligen offras i den heliga klimatsektens namn. Fy!

 2. 2

  Det finns väl nästan inga barn som gillar grönsaker. I alla fall inte som jag känner. De blir en motståndsgrupp att räkna med.

 3. 3
  Elisabeth G säger

  # 2

  Exakt, Moventia. Barn måste i regel läras att äta grönsaker. Det säger något om hur nyttigt det (inte) är.

 4. 4
  Nisse Hult säger

  3 Elisabeth G
  Vad är det för onyttigt med grönsaker?

 5. 5

  Förbjud socker och processad mat istället. Men man bygger inga friska hjärnor på grönsaker

 6. 6
  Elisabeth G säger

  # 4

  Ovanjordgrönsaker är nog ok men vi ska inte glömma att växter innehåller gifter för att skydda sig. En viss måttlighet är nog därför att föredra. För egen del äter jag en mindre mängd grönsaker än tidigare då jag funnit att min hälsa blir bättre av det.

 7. 7
  Björn Ejdervall säger

  En ”ostmacka”.

  Vi sänder en poäng till bonden som odlar grödan, till mjölnaren som maler kornet och till bagaren som bakar brödet.
  Så en poäng till mejeriet som gör smöret och osten.
  Sist en poäng till de som tar reda på det som blir över efter allt detta.

  Så en stor stor poäng till kossan, som processar cellulosan till ätbar mat!

  ( Sist äter vi upp kossan också, förstås.)

  En hälsning från Roslagen.

  Björn.

 8. 8

  ”Vi försöker förstå varför de inte vill äta”

  Ha ha, äkta humor!

 9. 9
  Mayne Sundewall-Hopkins säger

  Vare sej det gäller mat & dryck, medicin & behandlingar, eller annat som påverkar vår hälsa, så ska det finnas valfrihet ..basta!

 10. 10

  En 12-årig pojke räcker upp handen efter att ha sett en dokumentär om hur macdonalds köttfabriker fungerar och varför det är bättre med växtmat. -”Men varför ska vi äta besprutade grönsaker från andra sidan jorden. När vi producerar kött mjölk och ägg här i Blackstad. Våra köttdjur lever inte som i Amerika”
  Läraren svarar:-” Det där får du ta med rektorn”. Aldrig diskussion, bara hjärntvätt och giftiga prov.

  Det är inte en skola eller några få skolor. De verkar som hela skolsystemet hjärntvättar våra barn till att bli veganer och de lyckas i 90 %. Få är de barn som har den kunskap som kan stå emot den ondska som våra lärare och rektorer representerar. Hädanefter behöver skolan stöd från polis om jag ska träffa dem. Fast det är ingen risk. Skolans demoner hatar mig lika mycket som jag hatar dagens rent ut sagt skitskola med dagens skitlärare. Någon vände sig för en tid sedan mot att jag kritiserade skolan och menade att jag har fel. Nej! det har jag inte. Skolan är grisfarmen och hjärntvätt och lögner som barnen ska kunna utantill för att får en högre utbildning och hög lön. OTÄCKT DEMONISK är skolan!

  Jag har pedagogisk utbildning och känner dessa medelmåttiga medelklassflickor väl. De går i väggen medan de lär barnen att gilla deras veggismat. Dagens lärare förtjänar inte sin lön!

 11. 11
  Lars Henrik säger

  Det är nog värre än det verkar. I snart två generationer har folk lärt sig att t o m försvara den kost som i sinom tid kommer att göra dem sjuka. Den barocka komedin fortsätter ända in på palliativ avdelning då det sedan länge saknats något att förlora på annat vägval.

 12. 12

  Finns inget nyttigt i jord producerat på konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel, för varken barn, vuxna eller något levande inklusive mikrolivet. Finns inget komersiellt odlat som innehåller bråkdelar av näringsämne vs naturbetes produkter. Lektiner, fytinsyra, trypsinhämmare, gluten, socker, kolhydrater mm är inget skolbarn behöver. Hälsan kommer inte i första rummet när det gäller skolmaten. Skandal.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa