Omeprazol och Losec ökar risken för tarminfektion och för tidig död

TV-helse.

Magsårsmediciner som Omeprazol och Losec ökar risken för tarminfektioner, lunginflammation, ökad frakturrisk, ökad hjärtkärlrisk, och för tidig död.

 

Comments

 1. 1

  Oj, vad gör jag nu genomgick 1 magoperation som blev 2 i mars i år (2019) gist tumör i magsäcken, upside ventrikel plus ett bråck, magsäcken nedflyttad under diphragman bråcket åtgärdat och tumören borttagen halva magsäcken borttagen en del av matstrupen. Blev flera komplikationer, vistades på IVA i 10 dagar i 2 omgångar. Hade en PEG i 4 månader orkade knappt äta fick näring på nätterna och näringsdryck. Är hyfsat OK nu äter vanligt (LCHF sedan 8 år, inte strikt) äter omeprazol 40 mg 2 ggr/dag pga av reflux/halsbränna
  Läkaren (specialist kirurg) säger att jag har inte det vanliga försvaret övre magmun som håller tätt etc. Jätteproblem med magen/tarmarna men ska tydligen bli bättre över tiden. Man ska hålla koll på kalk och magnesium så jag kommer troligen inom kort få tillskott. Vad finns för alternativ till omeprazol? Jag är 75 år och har permanent förmaksflimmer.

 2. 2

  Marshall & Warrens upptäckt 1982 av Helicobacter pylori, som gav Nobelpriset i medicin senare, var redan 1982 en gammal nyhet. Redan under senare delen av 1940-talet behandlade amerikanska veterinärer grisar med magsår, som de visste orsakades av bakterien H. pylori, med vismut och tetracyklin, det förra ett mineral, det senare ett antibiotikum.
  Skolmedicinen ligger ofta många år efter veterinärmedicinen. Tyvärr har detta lett till att många människor fått lida av onödiga felfunktioner p.g.a. feldiagnos och felbehandling. Orsaken är som vanligt pengar.

 3. 3

  @Laila, magmunnen reagerar på syranivån i magen, om den inte är tillräckligt sur uteblir reaktionen att stänga munnen. Intressant att få höra från dig om du upplever att magmunnen stängs av omeprazol, eller om det bara är syran som blir uthärdlig.

 4. 4
  Maud-Marie A säger

  Tack för upplysningen! Visste inte om detta!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa