Ketogen kost (LCHF) förbättrar försvaret mot influensa.

Ketogen kost föbättrar försvaret mot influensa. Hos möss, men det är väl troligt att det fungerar på samma sätt hos mäniskor. Det är knappast etiskt att utsätta människor för influensasmitta för att jämföra effekt av olika kost.

 

Comments

 1. 1

  Man undrar om det ens går att jämnföra möss med vår art. De är genetiskt anpassade för en fröbaserad kost (kolhydrater). Vilket inte vår metabolism är. Ställer mig tveksam till det. Ketogen kost främjar vår art i alla avseende. Sen kan man ju ha delade meningar om det är etiskt att utsätta andra arter för ”försök” överhuvudtaget.

 2. 2
  XMargareta säger

  Altid svårt att dra slutsatser från art till art.
  Sant är att möss har fröer och nötter ( och spannmål där det är tillgängligt) som huvudföda,
  men de är allätare och äter insekter, maskar och snäckor till exempel.

 3. 3
  sten bjorsell säger

  Men det borde väl gå att jämföra en grupp LCHF-are med landests influensamedeltal?
  Har inte haft någon förkylning/influensa mer än en dag sedan jag började med LCHF. Innan kunde det bli en vecka nästan varje år!
  Jag tar även D-vitamin på vintern vilket ju tas även av ej LCHF-are så medeltalen blir fortfaranede intressanta. Plus andelen vaccinerade. Har själv aldrig tagit influensavaccin.
  Kanske kostdoktorn som har det största underlaget i Sverige kunde ordna en (randomiserad) telefon eller mejl-utfrågning?

 4. 4
  Göran Löwenberg säger

  Inte sjukdag på 7 år, lchf/ keto. Magiskt resultat får man säga

 5. 5

  Å andra sidan så vet jag fruktarianer som inte har drabbats av vare sig förkylning eller influensa sedan de blev fruktarianer, så det verkar inte finnas något enkelt svar.

 6. 6
  Agneta Andersson säger

  Jag är LCHF-are sen 12 år tillbaka. Ketogen kost och 16/8 dagligen. Jag är 70 år. Tog influensa-vaccin första gången för 2 år sen och fick influensan 2 mån senare. Var sjuk i mer än 2 månader. Vaccinerades förra året och klarade mej från influensan, men fick nyligen en kraftig förkylning.
  Jag brukar sällan vara förkyld normalt sett. Så för min del så tror jag inte att kosten har någon betydelse.

 7. 7
  Ulrika Nyblom säger

  Agneta, tror det var vaccinet, som gjorde dig sjuk, inte kosten.
  Nu till hur man kokar eget

  (hydroxychlorochin.
  säkert felstavat)

  skalen från 3 eko citron samt skalen från 3 eko grapefrukt. slå på 2,5 l vatten, sjud i 3 timmar, låt dra ytterligare 3 timmar, häll upp på glasflaska (till hälften om du ska frysa in, det du inte behöver för användning)
  Går att använda mot virus
  Men går även, att använda förebyggande då tar man till detta zink, varpå zink går in i cellen, och gör den motståndskraftig emot virusangrepp. troligen mycket bättre än covid-vaccinet Om ni vill ha en riktigt bra information om vaccinets vara eller inte . lyssna då till 500 Canadensiska läkares sammanfattning på SVENSKA ang covidvaccinet mer skada än nytta på swebbtv. efter det, har jag tagit ställning, för att den var så klargörande vad gäller HUR Pfizer har räknat.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa