Politiska beslut kommer att avgöra hur läkare utreder

Debattartikel i Dagens Medicin av Bengt Järhult.

Snarorna runt läkarnas handläggning av patienternas problem blir allt mer åtdragna. Standardiserade utredningar och vårdförlopp, med tvingande följsamhet.
Allt är drivet av kommersiella krafter. Vart ska det ta vägen?

En artikel till (av bröderna (?) Järhult) från i våras: En trovärdig partner måste göra upp med sin historia.

Och Utmana den hydra som har tagit makten över sjukvården.

 

Comments

 1. 1

  Att vi alla är individer och är olika gällande behandlingar och rehabiliteringar är inget nytt. Politiker är anställda av skattemedel. Hur länge ska vi bara knyta handen i fickorna och tacka o buga? Personligen anser jag att även politiker då ska tvingas ”åtnjuta” kommunernas vård likt öppna vårdcentraler.
  Demokratiskt och rättvist. Så länge de blundar för vikten av organiskt producerat och oprocessade livsmedel. Helt oförstående om vad som ger metaboliska sjukdomar kommer kostnader bara öka och miljön förstöras. Så duktiga politiker som nästan gör läkarvården överflödig med sina åtdragningar på allt utom sina egna löner och privatläkarvård de utan problem kan åtnjuta. Inte konstigt de förordar en vegetabilisk näringsfattig kost. Någon berättade om sin mormor var tvingad till vego under två år som krigsfånge hos kommunisterna. Efter det tog det henne ETT HELT ÅR att återhämta sig på sjukhus. Vego har använts som fångmat genom historien för att få fogliga fångar, och minska deras chans att få barn ifall de överlever och släpps.
  Om man utsätter kroppen för proteinbrist då får det konsekvenser för människans förmåga att tänka. Aminosyrorna är oerhört viktiga för cellernas uppbyggnad och förmåga att fungera i människokroppen.
  Är det där det ska sluta? Blev lite långrandigt kanske? Men kände att det måste ut ur mitt system. Tack Annika för din blogg om hur och vad vi utsätts för. Du är guld värd.

 2. 2
  Göran Löwenberg säger

  Sverige är en riktigt sjuk patient tyvärr. Inte bara sjukvården utan på alla möjliga plan. Jag har svårt och se någon bättring. Allt är i händerna på globalister!!

 3. 3

  2 Göran Löwenberg

  Du har så rätt

 4. 4

  Stackars läkare. De måste känna sig styrda av ondskefulla robotar

 5. 5
  Jessica Seger säger

  Jag har en 12 årig son som blir nekad utredning på Diabetes och metabola mottagningen. På svaret på min egen remiss står det att diagnos kan uteslutas på grund av hans fastesocker som ligger på 4,2 mmol/liter blod och ett Hba1c på 22. Tvåvärden som är 100% matrelaterade, Då vi äter osötat och sockerfritt sedan 6 år tillbaka.

 6. 6
  Dick Broman säger

  Jag har levt med en obehandlad diabetes i fem månader och min vårdcentral i xxx sa Du har inte diabetes släck Din törst med att suga på en isbit.
  Jag hade skrivit en debattartikel om vårdcentraler som riggats för att tjäna så mycket pengar som möjligt på varje patient, så här skrev jag,

  Det finns nu gott om vårdcentraler i Sverige som istället för att lägga fokus på patientens behov är riggade för att ägarna skall tjäna mest möjligt per listad person och vid varje patientbesök.

  Riggningen med vårdteam som avverkar så många patienter som möjligt med så låga kostnader som möjligt leder till många felbehandlingar, mycket mänskligt lidande och till kraftig ökade sjukvårdskostnader.

  Det finns inget som helst behov av vårdcentraler som inte prioriterar patientens bästa.
  Sverige kan spara mycket pengar på att lägga ned alla vårdcentralerna som har riggats, då det är lätt att visa att dessa vårdcentraler inte klarar av att leverera en adekvat vård.

  Det svenska välfärdssamhället avvecklas i en rasande fart.
  Globalisterna vill inte ha bra exempel på självständiga stater som fungerar väl.
  Därför avvecklas välfärden i Sverige.

  Regeringen är köpt och arbetar för globaliseringen.
  Den sjuka vården som artiklarna handlar om är bara några av de många symtom på köpta politiker och korruptionen i sverige.

 7. 7

  Visar väl klart och tydligt att RRV har rätt i den rapport som de lämnade till Regering och Riksdag för några år sedan! Slutsatsen där var att en instituell korruption råder inom sjukvårdsområdet i vårt land! Att den är djup visar även att inte en enda politiker vågat ta i rapporten! Viftades bara bort av Strandhäll då den kom!

 8. 8
  I Like Neil Young säger

  I Tyskland verkar det vara mycket friare tyglar – hur kommer det sig? Varför måste allt hela tiden vara absolut vansinnigast i just Sverige – det känns mer och mer som vi är Globalisternas testbana – ”för att se vad som funkar – hur långt man kan köra sitt race”.

 9. 9
  Lars Henrik säger

  #Thoms H 7:
  Vi får inte glömma att Dagens Nyheter bara dagar efter att Riksrevisionen släppte sin rapport började släppa artiklar om ”oegentligheter” inom myndigheten. Tillfället var förmodligen mycket väl valt i syfte att överskugga rapporten. Regeringen fick därmed en kris att hantera och den fick direkt större nyhetsvärde än rapporten i media. Redan då var det ju högst populärt bland läsarna att avslöja myndigheter med brallorna nere. Något som här utnyttjades till max.

  August 5, 2016. Detta har avslöjats i DN:s artiklar om Riksrevisionen (betallänk)
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/detta-har-avslojats-i-dns-artiklar-om-riksrevisionen/

  http://www.dagensarena.se/innehall/riksrevisionen-vinstjagande-lakemedelsjattar-har-for-stort-inflytande/

  Kanske kan det vara relevant för denna diskussion att Dagens Nyheter ingick i en koncern med stora intressen inom läkemedelsindustrin.

 10. 10
  Lars Henrik säger
 11. 11
  Lars Henrik säger
 12. 12
  Thomas H säger

  Självklart Lars-Henrik!
  DN fick säkerligen det underlaget långt tidigare och sen slog dom till just när rapporten lämnades in till Regering och Riksdag! Har ju för mig att journalisterna även fick ett pris sen för sitt grävande arbete! Snuskigt det hela och har även för mig att just kvinnan som gjorde studien/rapporten inte tillhörde dom revisorer som felat! Säkerligen styrdes sedan även andra tidningar till att skriva mer om RRV istället!

 13. 13
  Lars Henrik säger

  Ja, snuskigt var ordet!

 14. 14
  Dick Broman säger

  Jag har tagit fasta på vad som beskrivs i artiklarna och som stämmer med mina egna erfarenheter är att många läkare tvingas till att bli cyniska personer när de arbetar under korruption och förtryck.

  Så här skriver Herman Holm, psykiatriker i Malmö, och Bengt Järhult, distriktsläkare i Ryd i en artikel ovan,
  – Det vore sorgligt om underläkarnas första erfarenhet av kliniskt arbete ledde till CYNISM eller till att de byter yrkesbana.
  – Mycket bättre vore att de gjorde revolt mot Läkarförbundets politik och utmanade den hydra som tagit makten över sjukvården och tryckt ner läkarnas professionella ansvar.

  Om vi blir sjuka i Sverige skall vi alltså vända oss till sjuk och korrupt vård, så sjuk att den gör läkarna cyniska.
  Vem vill att doktorn som behandlar Dig när Du blir sjuk är likgiltiga inför andra människors olyckor och lidanden?

  Om människor inom vården blivit cyniskt sjuka och är beredd att offra människor och mänskliga intressen för sin karriär och för att tjäna mer och mer pengar på korruption, då är naturligtvis vården också farlig för patienten.

  Det har blivit konsekvenserna av korruptionen.
  Det förklarar också varför en person som är öppet kritisk mot korruptionen inte erhåller någon vård i Sverige, man skall statuera exempel på vad som drabbar sanningssägare.
  Och varför min diabetes ignorerades med sug på en isbit.

  Jag vill tillägga att en obehandlad diabetes är en dödlig sjukdom, om det är någon här som inte som känner till det.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa