Åldrande befolkning skapar utmaningar för kommunerna

SVT.se.

Men om det bor många friska pensionärer i en kommun. Som klarar sig själva och går och handlar i butikerna. Då är de väl inte en ekonomisk belastning för kommunen. Vi LCHF-are hoppas ju att vi ska få vara friska tills vi dör – fast det vet man ju inte.

 

Comments

 1. 1
  Lars Andersson säger

  Huvuddelen av oss pensionärer är friska, lever bra liv med möjligen lite mycket alkohol.
  Inte minst betalar vi mycket kommunalskatt samt bidrar med en inte försumbar del av barnbarnspassning och vård av anhöriga.

 2. 2
  Elisabeth G säger

  Jag läste någonstans att det i regel är bara under det sista året som gamlingarna kostar. Å andra sidan har de flesta betalat mycket skatt under sina liv så det är inget att gnälla om. Att politikerna slösar pengar på mycket som är onödigt är inte gamlingarnas fel.

 3. 3
  I Like Neil Young säger

  Jag skulle kunna skicka ett helt regn av giftpilar med fakta angående detta över våra politiker.
  Jag nöjer mig med att konstatera att så som det svenska politiska systemet är utformat nu så garanteras enbart och endast två saker. D.v.s minst två saker är du som medborgare GARANTERAD att få. Dessa två saker du kan vara 100 procentigt säker på att du kommer att få är:

  – KORRUPTION och VANSTYRE.

  Så länge det Svenska Politiska Systemet inte totalreformeras och görs om från grunden så kommer vi i mer eller mindre grad bara att fortsätta på den väg vi gör nu. På alla områden. Det må vara inom hälsa och sjukvård eller tusen andra områden som tillåts krackelera och erodera lite sakta år från år.

  Några av dom största problemen är politikerlöner + villkor och att det inte finns något sätt att döma vansinnes-politiska beslut i nån form av personligt ansvar. I Sverige har vi i stort sett heller aldrig folkomröstning i viktiga frågor. Varför tror ni det är så?

 4. 4

  Hmmm, dessa pensionärer har byggt upp landet. Betalat massor i skatt och slitit ont hela sina liv. Kommunerna får nog sakligt tänka över VAD de bör vara oroliga över. Utmaningar som ökad kriminalitet/terrorism, korruption både här och där, alkohol med alla kostnader runt och lidande, försämrad sjukvård samt hälsa och miljö. Ja finns otroligt mycket större utmaningar än att oroas över att kostnader för rätten att åldras och ha en bra ålderdom ekonomiskt och ett drägligt liv. Alltid varit lättare slå på dem som redan ligger ner för ryggradslösa politiker. Märkligt politikernas arbetsgivare tillåter att de i stort sett kan bestämma över sina löner utan att arbetsgivaren har möjlighet ”oroas” ellher kräva en skälig motprestation och där kan vi prata utmaningar. Finns otroligt mycket andra saker som kostar på tok för mycket och aldrig kommer generera pengar. Statliga finansierade instanser som inte fyller några som helst funktioner förutom för industri och ohälsa. Så politikers prioriteringar gällande ”utmaningar” förvånar inte mig och knappas någon väl? Må vi alla få en värdig och frisk ålderdom och med en sund kost från ett sunt hållbart jordbruk med fokus på vallodling och organiskt närodlade/närproducerade grödor bör ligga bra till. Om politikerna tillåter det bara.

 5. 5

  Det är ojysst att skylla på oss äldre som en kostnad. Vi betalar skatt på vår pension och betalar för oss på boenden alternativt för hemtjänst. Betalar även tandläkare, optiker och hälsocentralen. Samt använder vår pension i det dagliga livet. Alla pengar kommer tillbaka till samhället/näringslivet, som i sin tur blir både arbetsgivaravgifter och moms!

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  5 65+
  Det är först när vi börjar behöva omfattande hemsjukvårdsinsatser, eller behöver ett vårdboende, som vi blir en nettokostnad för kommunen.
  Och vi hoppas att aldrig behöva stora sjukvårdsinsatser, utan att vi får dö friska.

 7. 7
  ulrika nyblom säger

  Ja vi hoppas vi dör av ålderdom friska och krya, men ”dags att gå vidare/gå ut tiden helt enkkelt. jag håller mig till kött fisk ägg och grönsaker nötter lite bär och frukt. resten behövs inte. om man dessutom vet, att glukos, förbrukar signalsubstanserna till hjärnan, samt b-bitamin och magnesium, så börjar i alla fall jag undra, vad i all sin dar sysslar ”den hemlige kocken” dvs matindustrin med, vi behöver inte alla processade livsmedel. Visst kan man göra avsteg någon gång, men dagligdags tack! nej tack. resriktionist, helt enkelt. inte mindre än 14 saker, har skett i min kropp, sedan jag bara stoppade gluten och socker i min kost(bröd är ju än sötare än en matsked socker)
  allergin, har minskat, vikten har gått ner, blodtrycket, har gått ner, minskat ont i rygg samt axlar, mindre problem med adhd. Piggare, snarkningarna och mina apnéer, har tydligen upphört, mindre problem med magen och gaser i magen, inga förhårdnader på fötterna, bättre kondis utan att jag tränar. (OBS! ryggen gör betydligt mindre ont, men den är nog inte bättre, att låta bli gluten gör att smärtan minskar sådant som rygg och skelett, tar dock längre tid än smärtlindringen. Gamla skador läker sakta ut. En del annat har även hänt, som sjukvården inte har bevisat/kollat upp mindre problem med mun och tänder.
  Behövs fler bevis? Det där räcker för mig.

  gör ett hypotetiskt scenario. VI får basinkomst, på säg 13.000 kr för ensamstående. vad händer m f-kassan samt försörjningsstöd, vad händer på landsbyggden? sen lägger bönderna om sin produktion och fasar ut säd, och börjar odla andra grödor, som är bättre för oss att äta. Samhället lägger om. Hur ser det ut med patienttillströmningen om bara tre månader ett halvår ett år? Om man dessutom vet att gluten kan trigga depression och andra psykiska åkommor, som såväl psykossjukdommar, psykiska åkommor, felaktig ALS-diagnos, som egentligen beror på glutenkänslighet. Många diagnoser blir så väldigt mildrade, så vi kommer knappt upptäcka dem. Om ett år, kommer överbeläggningen börja minska. Jag vågar inte tala om allt som skulle ske. Jag funderar mer hypotetiskt på, att starta impopulära partiet, där jag driver detta som en vision. Där man frivilligt får välja, vad man vill satsa på. På sitt id-kort gör man gällande vad man gör, och beroende på, vad man gör, är det grön, gul, orange eller röd markering för mat, motion, yoga och meditation. Sen lägger vi till alkohol samt cigg och andra droger. så kan sjukvården sen registrera.

  (Hur mycket jag fick ner blodtrycket. tja från 180/100 till 120/75 utan en enda tablett. Var och en gör, som den vill. doktorns piller göre sig inte besvär)

  ett tips till finns en billig burk med D3 gurkmeja ingefära svartpeppar samt kokosolja av bio salma för på nätet kostar 83 kr. av de blir man normalpigg utan adhd-medicin

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa