Cystnjurar förbättras av ketogen kost

Cell Metabolism.

Man upptäckte först att lågkaloridiet minskade njurcystorna, men så kan man ju inte leva i längden. Sen upptäckte man att en ketogen kost (= strikt LCHF) hade samma effekt.
Cystnjurar är en ärftlig sjukdom som leder till njursvikt och till slut död, om man inte behandlar med dialys och senare njurtransplantation.
Det är ju fantastiskt om man kan hämma sjukdomsutvecklingen med ketogen kost!  Livslångt?

Vanliga orsaker till njursvikt. Cystnjurar är en av de vanligare orsakerna till njursvikt. Efter diabetes förstås.

 

Comments

 1. 1

  Kanske finns det fler cystiska sjukdomar där högkolhydrat kanske har en roll?
  https://www.youtube.com/watch?v=TaouRuqqEfY

 2. 2

  Sjukvården och den begränsade vetenskapen använder många logiska och intelligenta ord för att beskriva den ankdamm faktiskt Sverige har blivit.

  I all tysthet har Västvärlden drabbats av en epidemi av trasiga njurar. Ett ständigt växande problem som sjukvården har ganska bra koll på??? Eller inte alls!!! Massa intelligenta ord som säger: ingenting!!!

  Jag som lever lite utanför ankdammen behöver bara ett enda ord för att säga hela sanningen och det ordet är Oxalsyra!!!

  Jag undrar om det finns en människa till här i Sverige som förstår detta? Som resten av världen har anammat i sina tankebanor, sen en tid tillbaka. Eller är jag ensam om oxalsyrans kunskap?

  Så vitt jag förstår är Oxalsyra och fria radikaler samma sak. För en svensk är det nog lättare att förstå, fria radikaler. Fast vi vet fortfarande inte vilken mekanism i kroppen det handlar om. Jag får en känsla av att den sanna kunskapen är hemlig och fördold för oss. Och våra hjärnors begränsningar visar sig i hur svårt det är att tillgodogöra sig denna jobbiga kunskap. Vi behöver omdefiniera vilken föda som är lämplig för människor att äta. Så mycket som vi kallar mat är giftigt och bryter ner oss. Alla, utom carnivorerna har detta som huvudsaklig besvärsorsak, tror jag. Oxalsyra, Oxalater och fria radikaler. Magnetiska små djä–r.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa