25 osockrade år

I lördags bevistade jag ett härligt event på Hotell Birger Jarl:  25 osockrade år, som var tillägnat Bitten Jonsson som myntade begreppet sockerberoende i Sverige för 25 år sen.

Det var många intressanta föreläsare under dagen, med avbrott för mingel och ost- och charkbricka. Efteråt var det mingel och läcker middagstallrik, samt underhållning av Babben Larsson. Hon är verkligen ljuvlig. Det var intressant att lyssna till många sockerberoendes berättelser. Vi ’normisar’ eller vanliga socker- och matmissbrukares liv kan inte jämställas med riktiga sockerberoendes. Tex Mys berättelse om hur hon tog en tårtbit på sin bröllopsmiddag – och sedan sjönk ner i flera månaders sockermissbruk. Det är ju att likna vid alkoholism eller narkotikaberoende – med skillnaden att sockret finns runt om oss hela tiden.

My har berättat om tillställlningen.

Pernilla Lantz har också skrivit om det.

Babbens hemsida.

Diet Doctor.

 

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa