Tareq Taylor

Han var nyss på SVT1: Lyckomaten. Jag vågade inte se, jag var beredd på tokigheter.
Maken berättade att en hade höga blodfetter, och då rådde Tareq till mindre fett och mindre rött kött. Suck och stön.

 

Comments

 1. 1
  Elisabeth G säger

  Jag förstår dig. Jag har inte tillräckligt stor skämskudde för att titta på sådana program. Man blir bara så trött på alla okunniga som inte drar sig en sekund för att ge andra människor råd. Huvudlöst!

  Uppskattade för övrigt din länk till Teicholz artikel om rött kött. Typiskt att veganerna gick i taket.

 2. 2

  Jag började att titta men tappade intresset ganska fort. Eftersom jag ska få besök i morgon så tog jag fram dammsugaren istället. Tittade lite då och då. Han rekommenderade att alla skulle äta frukost och att man skulle äta mellanmål, hjärnan behövde energi, dvs glukos! Frukosten skulle gärna vara en mixad grönsaksdrink.

  Det jag tycker var bra var att man skulle laga mat från grunden, gärna i ugnen, då det sköter sig själv.
  Det är väl jättebra för yrkesarbetande barnfamiljer.

  Något som var sorgligt var att se det lilla barnet äta grillkorv direkt ur paketet!

 3. 3
  Göran Löwenberg säger

  Skall man våga titta många tomtar på bästa kanalerna

 4. 4
  Lena Kvarnström säger

  Ha ha! Jag dristade mig till att genomlida ett sådant program här i Tyskland. Det var bara att undvika animaliska fetter och mer fullkorn. Fröoljor är bra osv. I detta brödlandet blir folk bara större och större.

  Till och med ”Die Ernährungsdocs” ett program som egentligen är på rätt spår håller på med fullkorn och fröoljor men sällan smör. Man undrar vilka moderna studier de läser.
  Har faktiskt skickat en länk till Diet Doc till dem. Med det är väl för extremt.

 5. 5

  Konstigt att han som kock ätit så mycket skräpmat så han fick värk i kroppen/lederna!
  Borde han inte förstått bättre?
  Eller blev han kanske kock när han förstod att skräpmat leder till sjukdom.

 6. 6

  Det finns många stolpskott inom läkarkåren. Ett av de bedrövligaste fallen är Maj-lis Hellenius. I Aftonbladet 9/10 2019 säger hon om diabetes riskerna:”Våra matvanor och stillasittandet är boven i dramat.
  Vi äter fortfarande för lite grönsaker, vi borde äta dubbelt så mycket. När det gäller bär och frukt är det också långt till målet” säger Maj-lis Hellenius.(sedan kommer ett nytt stycke med rubriken ”Stillasittande en fara”
  För mycket animaliska fetter och snabba kolhydrater som leder till övervikt är andra orsaker som leder till prediabetes utvecklas. -Att sitta 9-10 timmar om dagen som många gör idag är nog den största anledningen.”
  Maj-Lis Hellenius tror alltså att sittandet är den största anledningen till typ 2 diabetes idag. Vanligt socker nämner hon inte ens. Alltför många av de adjungerade professorerna är bara reklammakare för industri intressen. Det är en skandal att skattepengar betalar hennes lön.

 7. 7

  En av deltagarna har högt PSA värde, läkaren som deltar i programmet redovisade uppmätta blodfettvärde för deltagaren. Läkaren säger att det är fel balans mellan det goda och det onda kolesterolvärdet.
  Deltagaren ska sänka det onda kolesterolvärdet men ingenting sägs om uppmätta triglycerider.
  Hur ska man tolka detta?
  Känner inte läkaren till att triglycerider är viktigt att ha koll på om det finns risk för prostatacancer?
  Högt blodsocker och prostatacancer har tydlgt samband har jag lärt mig.

 8. 8

  Lite utan för ämnet. En video om en som inte låter sig köpas, utan följer evidensen:

  https://www.youtube.com/watch?v=GxTgxCr1RUU

 9. 9

  Såg bara två sekvenser i programmet, men dom var väldigt ”roliga” att se. Först såg jag om den äldre gentlemannen som av läkaren fick veta att blodfetterna var i obalans, för mycket av det onda och för lite av det goda kolesterolet. Sen såg jag Tareq Taylor när han berättade om sin kostomläggning och att han blev frisk, men att han blev sämre igen när han återgick till skräpmaten eftersom nån i sjukvården sagt att maten inte hade nån betydelse. Och då tänkte jag: Varför har man då en läkare med i programmet, när man så tydligt får höra av Tareq att man inte vet ett dugg i sjukvården om matens betydelse för hälsan (eller rättare sagt, inte om det heller).

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa