Tveksamt att säga att rött kött är farligt

New York Times.

En genomgång av forskningen av oberoende forskare.
Det är mycket tveksamt att säga att rött kött är farligt för hjärtat och orsakar cancer. Det är bara i stora epidemiologiska studier (de sämsta studierna) man kan ana något av det. De finns mängder av möjliga felkällor i studierna.
För individen är det en försumbar risk.

De etablerade kötthatarforskarna rasar mot genomgången.

 

Comments

 1. 1
  Katerina säger

  Det är så fascinerande att se hur vi människor fungerar. Ibland undrar jag om vi överhuvudtaget ska ägna oss åt vetenskap. Vetenskap handlar om att bevisa eller förkasta en teori men många forskare kan tydligen inte förmå sig att förkasta felaktiga teorier som den med att ”rött kött orsakar cancer”.

  Vissa vill helt enkelt inte veta sanningen de vill istället att ha rätt till varje pris. Visar deras forskningsresultat att teorin inte håller bortförklaras resultaten. Och vi/allmänheten faller i den här tillitsfällan gång på gång. Varför kan vi inte förstå att forskningen är lika bristfällig som forskare/människor är i sin natur.

 2. 2

  Vilken tur att vår evolution visar hur rött kött påverkar oss.
  Är det sen från uteslutande naturbete och fritt från industrins processer.
  Win win för både miljö och hälsa. Rent trams och visar på okunnighet att vissa ens försöker lura i folk motsatsen. Mig veterligen dödar ”kötthatarna” drivor av mer liv med sitt sk. ”Miljövänliga” jordbruk. För att inte nämna de metaboliska sjukdomar de åsamkar sig själva.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa