Klimatrörelsen – den nya religionen

Intressanta tankegångar av Runar Søgaard.

 

Comments

 1. 1

  Ja det är inte utan att man kan se tydliga drag av auktoitär religion. Runar har poänger där.

 2. 2
  Christina Lindeqvist säger

  Här steg min aktning för Runar Soegaard. Han sätter fingret precis på de ofantliga problemen med klimatalarmismen. Det trodde jag inte skulle komma från honom. Där ser man! Så bra beskrivet. Han vet vad religion är och känner igen dess yttringar, Klimatalarmismen bygger inte på fakta…den bygger på tro, spekulationer och datamodeller. Maktanspråk och pengar finns i bakgrunden, drömmar om klimatdiktatur och nödlägen…. jo, man kan bli skrämd för mindre.

 3. 3

  Red Ice TV gjorde en bra sammanfattning av detta nyss. Som synes är det inte första gången man försöker använda barn för att emotionellt försöka påverka befolkningen för att driva agendan.
  https://youtu.be/9Jpk8Ix1CCg?t=2100

  Ta även exemplet inför angreppet mot Irak.. alltihop av detta var arrangerat. Ett rent påhitt som spreds över hela media för att skapa acceptans bland folket för ett angrepp.
  https://youtu.be/V6f2m4n1NVo?t=114

 4. 4
  Lars Henrik säger

  Jag tycker den förståndigaste och mest lärorika texten på hela den länkade sidan skrevs av Sten. Saker behöver göras och en bra början är att ändra sättet att bruka jorden och ta hand om skogar och övrig natur. Jag skulle vilja lägga till listan en resurssnålare produktion med mer återvinning och minskad kemikalieexponering. Påverka åt miljövänligt håll med plånböckerna och var miljövänlig hemmavid!

  Man blir bara så f*******d på denna j***a klimatdebatt som stjäl fokus och energi från verkliga belagda problem och verksamma och behövliga åtgärder och som förmodligen driver folk att söka sin politiska hemvist hos populistpartier som inte tycks visa någon miljöomtanke alls. Från askan i elden p g a allmänt politikerförakt?

  Jag noterar för övrigt att många av Gretas följare kommer att ha rösträtt i kommande val….

 5. 5
  MONICA SÄTER säger

  PINSAMT MED KLIMATFÖRNEKARE. GRETA SÄTTER ORD PÅ ATT HENNES GENERATION FÅR BÄRA RESULTATET AV DET SOM GJORTS HITTILLS OCH DET SOM INTE GÖRS IDAG. ETT EXTREMT PINSAMT INLÄGG SOM INTE BÖR APPLÅDERAS.

 6. 6

  Vad ser ni för skillnad mellan lchf rörelsen och klimatrörelsen. Vad gör den ena mer religös ön den andra?

 7. 7

  Jag frågar varje människa jag möter: Vad ska jag göra för att klimatet ska bli bättre? Hur ska jag leva mitt liv? Det verkar inte som någon har en klar bild av vad vi ska göra utom att demonstrera, strejka OCH tvinga politiker att göra något! Jag gapskrattar eller gråter åt detta.

  Vi vet alla att vi ska åka mindre bensinbil och sopsortera, konsumera mindre och absolut inte flyga.

  JAG och LCHF-rörelsen VET vad problemet är! Vi vet vilken lögn som behöver avslöjas och vad människor måste göra för att försöka rädda vår förstörda planet. Men det verkar inte som vi heller säger sanningen eller har vi redan glömt vad vi läste här för en vecka sedan?

  Greta är den värsta intetsägande skit Världen någonsin har skådat. människan ska samla sig mot den ondska som förstör oss! Men vi ska individuellt fortsätta att vara omedvetna om klimatkatastrofens grundläggande orsaker och istället fokusera debatten på Köttätande versus de gudomliga kosmiska nya varelserna, Veganerna!

  Hela klimatdiskussionen IDAG handlar bara om information och ett moraliskt etiskt ställningstagande. 60% av vår självförgörelse kommer fråm konstgödsel-produktionen och användningen tillsammans med plogen och harven!!!
  DET ÄR VÄXTFÖDA producerad med konstgödsel, SOM FÖRSTÖR PLANETEN!!!

  År det inte plantföda från globala monokulturer som är orsaken till klimatgaserna OCH miljöförstöringen, Så vill jag veta det NU??? Finns det något annat sätt att minska tillförseln av mänskliga klimatgaser.

  Vi kan inte avliva bilkapitalismen och deras gömda elektriska lösningar. Vi har alla slängt ut oljetanken från vårt hus. Fast människor är sinnessjuka konsumenter och minskar sin köttkonsumtion och klimatstrejkar.

  Ni behöver inte fundera på varför jag lever som eremit utan teve mitt i skogen. Jag slipper leva med ert elände. Skönt.

 8. 8

  Jag ser att vapenbroder Lars Henrik redan sagt vad jag nu sa (:

  För att påminna de som glömt:

  https://agreenerworld.org/a-greener-world/it-wasnt-the-cows-after-all/?fbclid=IwAR04x5k-L9Bkng7pcbc2kcBxQbbeaUM20XLHe6hiL8eYMC4w_87pk1G5bLk

  https://www.youtube.com/watch?v=sP_19aj4-3A

  Ps. Jag är ledsen, men livet är för dyrbart för mig för att läsa Runar S.

 9. 9

  Jag funderar över all återvinning! Vad blir det för utsläpp? Till vad återvinner man?

  Läste häromdagen om textilåtervinning – som inte är så lätt att återvinna eftersom kläder ofta innehåller olika material.

  Hörde en man på radion, Ring p1, som sa att det inte finns typ ”tvättmaskiner” som kan tvätta rent sopsorterad plast. Man kunde inte heller blanda olika typer av plast.

  Jag skulle lämna en tom vit plast hink śom det hade varit någon slags färg i, men den tyckte återvinningen att jag kunde slänga i hushållssoporna då den endast innehöll ett tunt lager torkad färg i botten.

  Mjukplast lär vara svårt att återvinna, därför kan man numer şlänga det i vanliga hushållssopor..

 10. 10

  För några år sedan skrev Sydsvenskan om den nya religionen lchf.. https://www.sydsvenskan.se/2012-01-15/mat-som-religion .

  Jag tror både klimatrörelsen och lchf rörelsen kan fungera som religioner. Det ger hopp, något meningsfullt att lägga sin energi på. Annika, profeten(?), citeras i artikeln där hon använder ordet mirakel, vilket iaf för mig har en närmast religiös betydelse.

  Är det möjligt att kritiskt granska sin egen rörelse eller är det (som det står i bibeln) lättare att hitta småflis i sin fiendes öga än bjälken i sitt eget?

  För övrigt lär Platon/Sokrates ha sagt att ”det enda jag VET är att jag ingenting VET”. Vi är alla troende. Om man inte vet då, förstås, o de som vet är sällan öppna för att ändra åsikt eller se saker från ett annat håll.

 11. 11

  För ett drygt decennium sedan var det kostdebatten (Läs LCHF) , som var den nya religionen. Då var det Dr Annika Dahlqvist som var ”Greta”, och många försökte ”rädda världen” genom att attackera den falska profeten Annika Dahlqvist i stället för att sakligt diskutera kostfrågan.

  Var det bra? Gjorde det nytta? Jag tror inte det.. Nu som då tror jag det är bäst med en saklig debatt i ämnet. Vare sig det rör kost eller klimat frågan.

 12. 12

  10 Andreas
  Jag har redan fyllt min kvot för idag och vill egentligen inte ta mer plats, men eftersom du adresserar ett ämne som jag anser mig vara upphovsman till, så måste jag svara.

  Kort sagt NEJ! LCHF-rörelsen är TYVÄRR ingen religion! Det är enskilda individers livserfarenheter och gemensamma vetenskapliga sökningar efter sann vetenskap. Till skillnad från konsumtionstemplens fabricerade verkligheter som vi matas med från födseln via framför allt tradition, skola och industrikontrollerad statlig television och reklambyråer.

  Jag trodde att LCHF-rörelsen, liksom jag, skulle utvecklas från att bota sin egen förstörda hälsa, med naturligt producerad ekologisk mat. Till en omvårdnad om vår natur och hur maten produceras.

  Alla religiösa LCHF-are måste flytta ut i Naturen och börja dyrka Moder Jord och sluta att våldta henne!

  Men det är bara jag och ett fåtal till som försöker hitta en religion i vårt utökade metabola medvetande.

  Jag har följt Annikas blogg i många år nu och jag kan inte förneka att jag dyrkar henne lite grand som smulorna i mina egna ögon. Liksom jag älskar ALLA medvetna kvinnor och en handfull står över och är representanter för övriga kvinnor. Där i spetsen står min egen lilla 90-åriga Mamma.

  Nu är jag väldigt nyfiken på bjälken i ditt öga Andreas? Vi är alla oskulder vita som snö! Vanliga ateistiska svenskar som kan läsa en livsmedelsdatabas!!! Till skillnad från 99% av mänskligheten.

  Ett sista ord:
  Dyrka din mat från födseln till gödslingen!!!

  Fimpa alla traditioner, kulturer och pragmatiska missuppfattningar, sk. religioner och försök se världen med helt nya opåverkade ögon! Som ett nyfött barn (: Ät mindre grönsaker och mer lokalt kött!

 13. 13

  Men jag var mer ute efter skillnaden mellan klimat och lchf rörelsen. Är den ena mer religiös än den andra? Om man ens kan blanda in ordet religion i någon av dessa rörelser…
  Vi har alla våra egna bjälkar i ögonen. Men kan man tänka till när någon pekar på dem så kanske man kan bli medveten om dem iaf. Om det inte gör för ont, för då brukar man ta till personangrepp, byta ämne eller säga att diskussionen inte håller rätt nivå eller att den andre inte är upplyst o inte kan förstå vad som är den egentliga ”sanningen”.

 14. 14

  Att kalla någon för religiös idag betyder detsamma som att du är grundlurad! Det är en grov förolämpning som oftast döljer osynliga motiv, som vill diskreditera fundamenten för det vi tror på. Nämligen sanningen!

  Det roliga är att stenhårda veganer och klimataktivister ofta är aktiva ateister. Men när det kommer till biokemi så blir de plötsligt helt bortkopplade från skolbokens förklaringsmodeller och istället uppfyllda av urbaniserad demoraliserad naturfientlig militant Diesneyfierad KULTUR aka religion!

  Illusionens makt och kultur verkar vara större än verkligheten!

 15. 15

  Det är inte en klimatkris vi har! Vi har en miljökris, vi måste sluta använda olja som råvara till diverse produkter och sluta använda fossila bränslen. Det är inte koldioxiden som är problemet, men dom andra växthusgaserna är problem. Sedan har vi jordens bana runt solen som är elliptisk som ger långa cyklar på hur nära jorden kommer vara solen. Jordens medeltemperatur varierar som en sinuskurva med långa perioder, kanske är vi på väg in i en trend med stigande temperatur och förhöjda havsnivåer. Då är det inte vår påverkan som avgör. Om jordens bana runt solen var rund, då hade klimatförespråkarna haft rätt.

 16. 16

  Så du tycker att det Annika gör i sitt inlägg (kallar klimataktrörelsen för religion) är en grov förelämpning och troligtvis med hemliga motiv? Känns som ett starkt angrepp både från Annika o dig, sett från ditt perspektiv angående vad religion är idag.

  Missförstå mig rätt. Jag följer Annikas blogg då jag gillar den kritiska inställningen till läkarvetenskapens brister. Tror också jag lär mig en del om kost o hälsa som jah inte får från annat håll. Så fortsätt gör ett bra jobb!

 17. 17
  Lars Henrik säger

  #Helge 11:

  det är bäst med en saklig debatt i ämnet. Vare sig det rör kost eller klimat frågan.

  Visst hade det varit att föredra!

  Jag läser idag hur en f d SD-politiker säljer bildekaler med elak text om Greta (jag tänker inte länka till skiten). Lågt men kanske inte så mycket lägre än Runars uppräkning av Gretas åkommor och besvär genom livet? Sådant tar oss nog bara allt längre bort från saklighet.

 18. 18

  Usch! Nu måste jag be om ursäkt för mitt onyanserade påhopp på Greta! FÖRLÅT?

  Vad jag menade var att det är mycket väsen för ingenting! Flickan säger mycket förnuftigt. Men INTE hur varje enskild individ ska agera för att rädda vår Jord! Säger hon till Världen att Veganerna och myndigheterna och livsmedelsaffärerna är ansvariga för att vi förstör vår planet! Så kommer hon omedelbart att bli en Jesus-figur för mig och jag skall dyrka henne som en större sanningssägare än A. D.

  Men tyvärr, det kommer inte därifrån! Där tror jag den veganska agendan håller i trådarna och vill minska köttätandet till förmån för konstgödselproducerad växtföda med pecticidrester, från globala industriella monokulturer, ägda av multinationella livsmedelsföretag, förvärvade av korrupta regeringar med vapenmakt mot ursprungsbefolkningar!!! Allt annat än SANNINGEN är lögner och halvlögner. Importerad plantföda är vår undergång. Jag har sagt detta till Greta, men vet inte om hon läser alla sina tusentals kommentarer. Men tar hon makten utmanar sina veganer och krossar den multinationella livsmedelsindustrin. Så är hon störst på Jorden och en sann Jesus!

 19. 19
  Annika Dahlqvist säger

  13 Andreas
  Vi anser inte att LCHF är religion. Religioner är baserade på myter och fantasier.
  De flesta av oss LCHF-are har varit metabolt sjuka och blivit friska(re) sedan vi övergick till LCHF.
  LCHF stämmer också med den metabola vetenskapen. Därför vet vi att LCHF är rätt för oss.
  Men jag påstår inte att LCHF är den perfekta kosten för alla, utan jag rekommenderar var och en att själv prova olika kostmodeller och se vad som passar för den.

 20. 20
  Lars Henrik säger

  #Georg W 16:

  Ingen orsak. Jag tolkade det du skev som kritik mot det ensidiga budskapet.

 21. 21
  XMargareta säger

  Greta sade i ett tal, att hon hoppas, att beslutsfattare skall få panik.
  Det skulle vara olyckligt.
  I tillståndet panik är den del av hjärnan, som står för förnuft bortkopplad och man brukar inte fatta så bra beslut då.
  Jag är också skeptisk i allmänhet mot massdemonstrationer, trots att de ibland kan vara motiverade.
  De kan utlösa massneuros/psykos och ge obalanserade resultat.

  Jag anser, att man bör styra bort från fossil energihantering, så fort det går med bibehållen fattning.
  Relevant eller ej. Det kan vara dumt att chansa, för det handlar om processer, vars resultat kan avläsas i framtiden och då kan det vara för sent, att ångra sig.

  Några funderingar följer:

  Kärnkraft finns på så många ställen på jorden och jag undrar om man inte borde använda det kärnavfall, som nu finns till senare generationers kärnkraft. Då skulle man inte behöver lagra det avfall, som blir efter nya generationers kärnteknik mer än några hundratals år.
  Tyvärr behövs minutiöst stort säkerhetstänk och man behöver ha säkra system, men det måste man i vilket fall som helst ha med nuvarande teknik också och kärnkraftverk i världen upphör inte med omedelbar verkan.

  Om man räknar med solarkonstanten, får man reda på den energimängd som kommer in till jorden per ytenhet och så kan man jämföra mängden instrålad energi med den energiåtgång för allt på hela jorden i dag.
  Då får man fram att det kommer in åtskilliga gånger mer energi, än människan har möjlighet att göra av med, även om vi mångdubblar den energiåtgång vi kan föreställa oss i vår vildaste fantasi, att det kan gå åt.
  Det som behövs är dock lagrings- och transportmöjligheter, för att kunna låta infångad solenergi bli en lösning, (så att om man så vill, kärnenergin kan avvecklas så småningom.)

  En del menar, att elektrolys av vatten med hjälp av solenergin borde vara lösningen och att man sedan kunde lagra och transportera energin, som vätgas.
  (” Ingenjörstyper”, brukar påpeka, att verkningsgraden härvidlag är låg.)
  Kan så vara, men det skulle ändå gå att få tillräckligt med energi och man skulle kunna lagra och distribuera den.
  .
  Det skulle kunna vara lösningen. Då behövs teknikutveckling och infrastukturöverenskommelser och implementering av teknik och fredligt samarbete.
  Fredligt samarbete är något annat än panikåtgärder osv.

  Håller med om, att det är ohållbart med många nuvarande metoder, där jord- och naturförstöring blir resultatet.
  Jag hoppas, att det går att både föda jordens befolkning och att det går att styra över till naturvänlighet på många plan.

  Det behövs, tror jag stor kreativitet och analys och samarbete, men som jag menar så är inte panikåtgärder det som är behövligt.
  Piskar man upp alarmistiska stämningar för mycket, så kan resultatet bli förfärande.
  Revolutioner har ofta utnyttjats i historien och bl.a. fått kommunistisk diktatur och annan diktatur till resultat osv.

 22. 22

  19 Annika,
  Jag är nyfiken på vad ni upplever är skillnaden mellan er och och klimatrörelsen. Jag tänker att båda har ett ganska stort vetenskapligt stöd(?!) men att det också finns vetenskap som visar på motsatsen. Kanske är det snarare så att de båda är just rörelser o inte religösa på något vis. O artikeln i inlägget misstar sig eller sysslar med elak retorik snarare än sanningssökande.

 23. 23
  Annika Dahlqvist säger

  22 Andreas
  En viktig skillnad mellan LCHF-rörelsen och klimathysterirörelsen är att vi starkt upplevt i våra kroppar att LCHF är rätt kost för oss, medan ingen upplevt att koldioxid är farligt för den.

 24. 24
  Lars Henrik säger

  #XMargareta 21:
  Du har förmodligen rätt om paniken fast jag undrar om det var meningen att det ordet skulle tolkas ordagrant. Var det inte bara ett tveksamt retoriskt grepp? Så tolkade jag det just då.

  Sedan några år tillbaka är det billigare att framställa el i stor skala från solen än från fossila bränslen. I Tyskland anses solceller (om jag nu kommer ihåg rätt) vara en bra affär även utan bidrag. Problemet är väl just lagringen men som direktverkande elkälla är den ju förnämlig.

  Kärnkraft? Kanske det. Det finns andra bränslen än uran. Thorium har framhållits som ett bra alternativ av vissa forskare. Det sägs att anledningen till att man valde uran var att genom dessa reaktorer kunde man få vapenplutonium som restprodukt och kalla kriget hade ju just börjat vid den tidpunkten. Således inga medel till forskning om alternativ. En thoriumreaktor sägs ge mindre avfall och med kortare halveringstid. Dessutom är thorium vanligare förekommande i jordskorpan än uran = mindre risk för monopol!

  Fast Fukushima skrämmer. Enligt en dokumentär för några år sedan sas att städningsprojektet efter den katastrofen kommer att avslutas av människor som inte är födda än och med teknik som ännu inte är uppfunnen.

 25. 25

  Andreas
  ”Jag är nyfiken på vad ni upplever är skillnaden mellan er och och klimatrörelsen. ”

  Nu har ju folk försökt förklara detta för dig i minst 10 inlägg…. läs inläggen istället för o posta samma fråga om och om igen..
  Ta en titta på Red Ice TV:s senaste video om Greta-cirkusen. Varför klimatsekten är just en religiös sekt torde framgå ganska väl..
  https://youtu.be/9Jpk8Ix1CCg?t=2100

  LCHF däremot bygger inte på tro utan på erfarenheter och kunskap om hur kroppen fungerar. Det är heller ingen i LCHF rörelsen som försöker tvinga på andra sin diet eller stifta lagar om att alla andra måste rätta sig efter den och samtidigt försöka skrämma folk med att de kommer dö om 10 år om de inte ändrar kosten till lchf.

 26. 26

  Nja, Annika. Du har ju mig (:

  I min senaste privatspaning har jag konstaterat att syre är magnetiskt. Atmosfären är full av syre, koldioxid är inte farligt men det som däremot är farligt är när koldioxiden binder med andra kolatomer och bildar Oxalsyra. Luften i städer är giftig för att syremolekylerna bildar denna oxalsyra och förstör människors andningsorgan i städerna. Min upplevelse här i skogen är att plantorna i sig själva tillverkar oxalsyra. Men mina får säger mig att fotosyntesen i sig själv ackumulerar oxalsyra.

  Om så är fallet så är människans och allt liv dom ett faktum! Vår tillvaro blir förgiftad av Oxalsyra som ökar när koldioxiden ökar.

  Ni får göra som jag. Be till Gud att jag har fel. Trots att ni innerst inne vet att jag kommer att få rätt i min hypotes till slut.

 27. 27
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Jag tänker att om man slutar att manipulera vädret(!) och istället sätter fokus på att rena planeten från gifter. Då skulle Moder Jord och allt som lever här ha en chans att tillfriskna. Det går inte att komma ifrån att allt hör ihop. Man kan inte (som också sker inom sjuk’vården’!) ta ett symptom ur sitt sammanhang och bara ’lägga locket på’.. ..

  Dessutom tänker jag att man bör sluta försöka inbilla oss ’gräsrötter’ att tro att klimateländet beror på att vanligt folk flyger en eller två ggr om året! Ursprunget till förstörelsen finns hos de globala storföretagen, vilka är på väg att orsaka förintelsen av allt liv på vår vackra planet – för att inte tala om vapenskramlandet och all krigsföring som ständigt pågår och förstör land efter land efter land!! I slutänden handlar det inte om ekonomisk tillväxt (för några få) utan om livskvalitet (för alla) och då menar jag inte bara människan utan allt liv, vilket inkluderar jorden, luften vi andas och vattnet i våra hav och sjöar.

  Det världen behöver är respekt för allt levande. GO ORGANIC!! ..helst LCHF förstås.

  Beträffande religion, så har jag vänner inom de flesta världsreligioner och har också vänner som är humanister. Jag känner mej lika hemma vid ceremonier i vänners olika ’kyrkor’ som vid en stensättning på en hed t.ex. Vi respekterar varandras åsikter vare sej vi är ’troende’ eller ej. Jag tycker det är respektlöst att ord som ’fanatism’ plötsligt döps om till ’religion’ – inte bara mot de som är troende utan mot vårt språk! Ett fattigt (futtigt!) och sorgligt härskarbeteende…

  För övrigt instämmer jag helhjärtat med flera kommentatorer ovan – speciellt med 15 Hekke.

 28. 28

  23 Annika,
  Tack för ditt sakliga och innehållsrika svar på hur du ser på skillnaden mellan lchf och klimatrörelsen. Jag är nöjd.

 29. 29
  Anders Ahlqvist säger

  Jag tror det är klokt att inte blanda ihop LCHF (som jag tror är helt rätt men samtidigt inte tillräckligt vetenskapligt underbyggt än) med
  klimatfrågan (dvs Greta som samtidigt har stora vetenskapliga bevis bakom sig och med stora institutioner som nästan alla professionella backar upp).
  LCHF behöver lugn.
  Redan nu har förnuftiga inom LCHF skadats genom att uttala sig i fel forum om klimatet. Hls Anders Ahlqvist

 30. 30
  Lars Henrik säger

  Ett av de miljöhot jag tycker skyms av ’klimatdebatten’ brukar ibland kallas det sjätte massutdöendet. Greta har också nämnt det, fast ofta helt kort. Det är inget som orsakas av några klimatgaser utan mer direkt av oss människor via vår markanvändning, kemikalier (t ex bekämpningsmedel), överfiske, överjakt, råvaruutvinning m fl.

  Det kanske inte känns som ett existentiellt hot mot oss människor direkt men åtminstone hos mig är det skäl till dystopi.

 31. 31
  Torsten Zillen säger

  Hej Annika

  Jag har följt dig och LCHF i flera år och uppfattat att tanken om kolhydratrestriktion vilar på en vetenskaplig grund. Jag blev därför förvånad och besviken att du länkade till denna märkliga text från Runar Sögard som inte har något med vetenskap att göra. Och inte heller med kostfrågor där du har gjort ett avgörande avtryck i diskussionen.

  Klimatdiskussionen har tagit ett stort kliv framåt på den sista tiden. En saklig analys finns t ex i Dagens Nyheter igår och idag. Först den välkända journalisten Masha Gessen igår och idag DNs chefsredaktör Peter Wolodarski.
  Den senare framhåller att den världsomspännande ungdomsrörelse som Greta Thunberg blivit en symbol för har ”sannolikt (fått)
  mera inflytande över den globala opinionen än någon svensk sedan Olof Palmes och Dag Hammarskjölds dagar”. Det ska vi vara tacksamma och stolta över.

  Att vissa på den yttersta högerkanten inte kan avhålla sig att försöka sänka Gretas insatser är bara tragiskt. Detta gäller också den kände religiösa skummisen Runar.

  Annika, jag hoppas att detta var ett olycksfall i arbetet och att du återvänder till ditt specialområde och till den vetenskapliga bevakningen som dina följare uppskattar.

 32. 32

  ”Desertification is a fancy word for land that is turning to desert,” states Allan Savory in his quiet but inspirational form. And it’s happening to about two-thirds of the world’s grasslands, accelerating climate change and causing traditional grazing societies to descend into social chaos. Savory has devoted his life to stopping it. He now believes, and his work so far shows, that a surprising factor can protect grasslands and even reclaim degraded land that was once desert. The role of livestock in a new agriculture that can save city-based civilization. Allan discusses how animals, such as sheep, can be used to heal landscapes, combat climate change, restore economies, increase soil fertility, produce clean water, provide healthy habitat for wildlife, and more

  https://www.youtube.com/watch?v=WUMQVqtjUAQ

 33. 33

  Nr 31! Din sista mening håller jag fullständigt med om för det där med Global Warming är inte vetenskapsfakta! En agenda följs och nu nytt försök när inte Al Gore lyckades! Hans förutsägelser stämde inte alls och det blir nog detsamma nu…….. Försöket denna gång har Västledningar och MSM samt TV med sig och når då längre…. ett tag! En riktig vinter verkar vara på väg och då förutspår de många rönnbären klimatet (vädret) bättre än UN:s datormodeller verkar det som! Hade dom nöjt sig med miljön som många av er varit inne på hade det varit bra!

 34. 34

  31. Torsten Zillen

  ”Klimatdiskussionen har tagit ett stort kliv framåt på den sista tiden”. Nja.. propagandan har tagit ett stort kliv framåt. Där Greta är ett av maktelitens verktyg.

  ”En saklig analys finns t ex i Dagens Nyheter igår och idag”
  I media som kontrolleras av samma maktelit som ligger bakom klimathysterin kommer du a-l-d-r-i-g nånsin att hitta en saklig analys. Speciellt inte när man aktivt försöker tysta kritiska röster.

  Har du ens sett att Michael Mann som gav oss ”hockeystick”-kurvan över temperaturökningen, som mkt av paniken baserar sig på, nyss förlorade ett mål i rätten mot Tim Ball? Michael Mann kunde inte ens inför domstol på ett tillfredsställande sätt visa var han fått sina siffror ifrån…

  Om inte Red Ice TV:s video som jag länkade till ovan räcker för att du ska förstå sammanhangen så kan vi ta en annan video här med en svensk numera pensionerad forskare åt IPCC (!) som går igenom flera av de lögner som spridits av media:
  https://www.youtube.com/watch?v=W1PS9-oOfRw

 35. 35

  Rätta mig gärna om jag har fel. Men det verkar som en klimatskeptiker egentligen struntar i klimatförändringar och nöjer sig med att det är oundvikligt med solens cykler. Därför behöver de inte hitta några lösningar på de överlevnadsproblem människan står inför?! Jag blev ytterst förvånad när jag konstaterade att de flesta av mina hjältar var klimatskeptiker. Så jag vacklade i min tro och fick nya insikter. Naturens kolcirkel bl. a.

  Så jag gjorde det ni borde göra men är alldeles för begränsade i intellektet för att klara av. Jag gick ut på Internet och sökte Sanningen. Fällan vi alla sitter i heter confirmation bias. Den upprätthåller vår lögn! Om vi förutsättningslöst går ut på YouTube och lyssnar på de människor som ägnat sina liv åt att försöka förstå vad som händer och därutifrån försöka förutse en framtid, något som aldrig någon utom Nostradamus klarat av. Så förstår man att klimatskeptiker är mycket intelligenta människor som totalt saknar MEDVETENHET!!! Framförallt om sina egna begränsningar.

  En klimatskeptiker struntar i vår planet och har ingen seriös talan i debatten eftersom de inte tillför något som leder utvecklingen framåt. Främst intellektuellt! Tala om att vi ska strunta i koldioxid-utsläpp och sluta kämpa för att rädda vår planet???

  Till alla klimatskeptiker: Håll käften tills ni har något vettigt att tillföra debatten. Annars är ni bara sorgliga och patetiska. Låt oss som kämpar för människans överlevnad lägga alla skitpengar som går till det.

  Under hela den här tråden försöker några LCHF-are att komma med sina egna funderingar och lösningar på hur VI kan AGERA för att vår planet ska kunna räddas till våra barn och barnbarn. Vi försöker säga konstruktiva saker och vissa av oss presenterar färdiga paketlösningar med vetenskapliga förklaringar och allt. Rädda planeten är egentligen väldigt enkelt! Sluta lägg pengar på skräp-konsumtion, DU, Homo Sapiens Sapiens!

  Men vår diskurs visar att vi inte VILL förstå vad som krävs av mänskligheten för att rädda vår planet. Det positiva däremot är att för första gången i tråden ska jag nu nämna att ingen pratar om korna som orsaken till problemet längre!!! Så var ligger problemet då då??? Var är orsaken till att vi ska döda våra barns framtid??? SVAR: Konstgödsel!!! Vänligen ber jag er alla att sluta prata BULLSHIT och komma till saken?

 36. 36
  Annika Dahlqvist säger

  35 Georg W
  Jag anser att någon grads förändring i den globala temperaturen är en bagatell. Temperaturen på jorden har varierat under hela dess historia. Jag anser inte heller att koldioxid är en farlig gas, utan tvärtom gynnar växtligheten.
  Däremot tycker jag att vi ska bekymra oss för den enorma miljöförstöringen och rovdriften av vårt klot, och dess atmosfär. Det är som att den medvetenheten blir nedtystad av klimatalarmisterna.

 37. 37

  Annika
  Du bekymrar dig för miljöförstörelsen av planeten men inte miljöförstörelsen av vår atmosfär!?

  Den enorma miljöförstöringen är reningsverk, industrier, urbanisation och industriellt jordbruk, utan djur!

  De senaste 10 årens klimatalarmism har utnyttjats av Samhällskulturen: Industrin, urbanisation och de multinationella företagen, som äger den globala industriella jordbruksproduktionen, utan djur, men med konstgödselindustrin. Till att förmå ungdomar att bli veganer, som sedan blir lärare och läkare och tjänstemän. Det är samma urbaniserade samhällskultur som sprider missinformation framgångsrikt för tobak och nu ägnar sig samma människor och PR-byråer åt att sprida klimatskeptisism. Eftersom ingen, INGEN, faktiskt vet något i frågan. Forskning pågår kontinuerligt och de senaste rönen presenteras omedelbart i tidsskrifter och genom föreläsningar på Youtube. Går man sedan ner och läser kommentarerna så ser man ganska snart att en skeptiker behöver ha begränsat med information och den information som finns är inte tillförlitlig.

  Ändock har vi samma mål här i livet, du och jag Annika, vi vill minska konsumtionen av importerad föda, som grundar sig på industriell produktion i globala monokulturer. Så egentligen behöver vi inte bråka. Men vi kan ju göra det för skojs skull (:

 38. 38
  Lars Henrik säger

  Jag tror det är en farlig väg när folk förleds att tro att de inte behöver ta eget ansvar för miljön och bli en del av lösningen. Här verkar klimatdebatten som en snuttefilt och det spelar liksom ingen roll vilken sida som tar upp tråden. Distraktionen blir densamma och verksamma åtgärder som skulle kunnat påbörjas redan idag av var och en fördröjs.

 39. 39

  # Annika
  Det hela handlar väl inte om att gasen koldioxid är farlig att andas in utan vad den gör med klimatet. Vi har ju fått mer extremt väder åtminstone här i Stockholms innerskärgård. Det är lätt att säga att en grads uppvärmning eller två inte spelar någon roll i vårt klimat. Dock finns det andra länder där folk dör av klimatförändringar och många nu bofasta delar kommer att ligga under vatten i framtiden.
  Tack till Georg för att du bad om ursäkt för det personliga påhoppet av en ung flicka. Påhopp hör aldrig hemma i någon debatt.
  Jag är inte lika säker på att det flera av er kallar klimathysterin bara är en hysteri men jag hoppas givetvis att jag har fel.

 40. 40
  Deep State säger

  #37 Georg W

  Hur vet du vad som är sanning resp. lögn i Youtubes videofilmer ?

 41. 41
  Dick Broman säger

  http://www.gp.se/ledare/teodorescu-sverige-beh%C3%B6ver-modiga-politiker-1.7587550

  Teodorescu: Sverige behöver modiga politiker | Göteborgs …
  Ledarkrönika Den som betvivlar åsiktskorridoren kan titta på förra Pride-debatten, där partiledarna stod uppradade på en scen och delgav sina ståndpunkter genom att vifta med flaggor. Det här är en text från GP Ledare. Ledarredaktionen är oberoende liberal. Åsiktskorridoren – det …
  http://www.gp.se

  Ovan artikel är det bästa jag läst på länge.
  Den handlar om ett totalitärt, toppstyrt Sverige, som styrs med politiskt korrekta åsiktskorridorer.

  Där man konsekvent mobbar Svenska medborgare som vågar ha en avvikande åsikt mot propagandan som sprids.
  Propagandan har nästlat sig in överallt.
  Väldigt många människor som levt ett helt liv med förtryck och sossekorruption, har under ett totalitärt styre mist sin förmåga att ha egna åsikter och berövats sin handlingsförmåga.

  Några exempel:
  Den senare tiden har svensken tvingats att gilla och till att ha politiskt rätt åsikter om bl.a. massinvandringen, om en inplantering av varg och till ett fossilfritt samhälle 2030.
  Har man en annan åsikt i de här frågorna stämplas man som rasist, varghatare eller klimatförnekare.

  Nu skall Svensken tvingas att gilla att skrota ALLA sina bilar, traktorer, motorcyklar, båtar och snöskotrar samt alla andra maskiner som går på bensin/diesel.

  Ingen ställer frågan – vad skall hända, vilka konsekvenser blir det? vad skall folket göra av sina fordon?
  Vad kommer skrotningen att kosta för den enskilde?
  Hur kommer tvångsåtgärderna att påverka allt nödvändigt arbete som alla fordon och maskiner gör för människor i dag och för hela ekonomin?

  Under ett totalitärt styrt samhälle styrs människor med hjälp av propaganda.
  Makthavarna sänder ut signaler som ”ett fossilfritt samhälle 2030” .
  Makthavare signalerar vad de vill att medborgare skall säga, det är vissa saker man skall göra, man skall också bete sig på ett visst sätt bl.a. för att få ett arbete eller för att kunna göra karriär.

  Och rädda människor hemfaller till att härma det som har signalerats.
  De har därmed också slutat eller mist förmågan att tänka själva.
  Propaganda innebär en anpassning till en total dominans över individen.

  Att göra politik av hur vädret ser ut en enskild torr sommar med skogsbränder, det är helt enkelt inte seriöst. Det är den värsta sortens propaganda.
  Att skog brinner är det naturligaste som finns.

  Jag börjar bli trött på korruption, medias propaganda och maktmissbruket med åsiktskorridorer som Teodorescu påtalar ovan, som folket måste följa i Sverige.

  Just nu är det klimatpropagandan som inte får ifrågasättas.

  Människan har aldrig någonsin haft någon kontroll över klimatet.

  Klimatet har alltid varierat mycket kraftigt mellan varma perioder och istider på jodens yta under jordens miljonåriga historia.

  Istider är geologiska perioder i jordens historia då stora delar av kontinenternas yta varit täckta med inlandsisar och glaciärer.

  Den senaste istiden inleddes för omkring 70 000 år sedan och tog slut för ca 12 000 år sedan.

  Studier av pollen, insektsrester och annat visar att temperaturen har varierat kraftigt de senaste två miljoner åren.
  Istider och varmare perioder har kontinuerligt avlöst varandra.

  Fossil av mammut i Sibirien och i Alaska vittnar om jordens varmare perioder.
  Olja som nu finns kilometer under havsytan det är inget annat en lagrad koloxid i från ett varmare klimat i form av fossil av tropiska skogar.

  Data från iskärnor som hämtats ut Grönlands inlandsis, visar att dessa temperaturväxlingar kan gå mycket snabbt. Temperaturen kan sjunka med 4-5 °C på bara några årtionden, vilket är tillräckligt för att inlandsisar ska uppstå.

  Dessa snabba klimatförändringar beror på att solens utstrålning varierar och på att Golfströmmens bana ändras på ett cykliskt vis (i cykliska perioder).
  Forskarna menar därför att vi högst sannolikt kommer att gå in i en ny istid inom de närmaste 10 000 åren.

  Om vi tittar på hur klimatet har varit under de senaste 800 åren så finns det regelbundna toppar med både mycket varmare och kallare väder än vad vi har idag.

  Slutet av 1600-talet var en av de kallaste perioderna sedan istiden.
  Isen omslöt då hela Island och halvvägs till Färöarna.

  Mot slutet av 1700-talet var somrarna extremt varma. 1820-1840 var åter en mycket kall period.
  En ny kall period inleddes därtill under 1940-talet, vilket ställde till det ytterligare för många människor under andra världskriget.

  Min personliga slutsats blir då att det är en väldig tur att inte det nuvarande etablissemanget satt i regeringsställning under förra istiden och hade kunnat styra klimatets utveckling redan då.

  För då, rent logiskt, om aktivister hade kunnat härska för fem tusen år sedan och haft mandatet att bl.a. straffbeskatta människor för att de äger en bil.

  Då hade också extremisterna kunnat frysa klimatets utveckling med hjälp av straffbeskattning redan under istiden och då hade det fortfarande varit två och en halv kilometer tjock is över Sverige!

  Människan kan naturligtvis inte påverka solens utstrålning, eller frysa klimatet på någon som helst nivå.
  Det är dikt och förbannad lögn och ett stort hyckleri att påstå att människan har kontroll över klimatet.

  Miljörättsaktivisternas påståenden om att de kan stoppa eller frysa jordens klimatförändringar, det är bara politisk retorik och ren lögn för att erhålla makt och för att skapa acceptans för nya skatter.

  Men det är lättare att lura folk än att övertyga någon om att de blivit lurade, sade Mark Twain.

  Det gäller de två blåsningarna om massmigrationen och klimatlarmet i Sverige.

  Reinfeldt startade det största bedrägeriet någonsin hittills i Sverige och blåste folket med en Era hjärtan politik där tusentals miljarder omfördelas i från att investeras i den offentliga sektorn till en massiv invandring.

  Globalisterna vill åt det svenska folkets skattkista och vi har väldigt smarta bedragare som köper våra politiker, för att de skall bedra oss.

  Globalismen, globala banker, FN och EU styr vårt etablissemang.
  Kopplingen finns även till bedrägeriet öppna era hjärtan, Reinfeldt avlönad i dag bla av en global bank,
  Bank of Amerika.

  Men inget får förekomma i dag som ifrågasätter klimatlarmet, det är också politiskt korrekt med att censurera bort folkets kritik.

  Vår framtid styrs av en klimatsekt som blåser oss, med en domedagspredikan.
  Och vi betalar dem för att bli uppskrämda och bedragna.

  Jag tror inte att den här sjuka korruption på något sätt gynnar mänskligheten.

 42. 42
  Lars Henrik säger

  Jag tror det är en farlig väg när folk förleds att tro att de inte behöver ta eget ansvar för miljön och bli en del av lösningen. Här verkar klimatdebatten som en snuttefilt och det spelar liksom ingen roll vilken sida som tar upp tråden. Distraktionen blir densamma och verksamma åtgärder som skulle kunnat påbörjas redan idag av var och en fördröjs.

  Så, för att avrunda det förra inlägget.

  Skippa klimatdebatten (och även den tyvärr så ofta medföljande invandrings- och partipolitiken). Dessa ämnen drar bara flugor från bägge sidor. Fokusera istället konsekvent och uthålligt på de miljöproblem och verksamma åtgärder som jag tror och hoppas vi är hyfsat överens om.

 43. 43

  40 Deep state
  Jag bedömer trovärdigheten och erfarenheten av föreläsaren och sammanhanget. Sedan går jag til de 2-3 tusen kommentarerna. Där cirka en tredjedel är seriösa inlägg i debatten. Kunskapsnivån är blandad. Dick Bromans utläggning här ovan blandas med vad jag uppfattar som människor som har något att förmedla. Dick har ett ärligt uppsåt och tror att han förmedlar information. När jag måste tvinga mig att läsa skräpet.

  Om du går igenom tråden så märker du skillnaden på människor som försöker förmedla en praktisk och genomförbar lösning på mänsklighetens mycket allvarliga tillstånd. Där det inte längre finns utrymme för Bullshit i debatten. Vi måste säga vad vi ska göra för att stoppa föroreningarna, 2020 är det förbjudet att förorena vatten i Europa. Därför har folket begärt dispens i evinnerlig tid för att få fortsätta att förstöra vatten.

  Vår uppgift är att stoppa odlingen i gigantiska monokulturer. Eftersom miljöföroreningar och klimatgaser emanerar därifrån och övrig klimatgasspridande är snart borta.

  Men planeten dör ändå eftersom vi fortsätter producera vegetabilisk föda på monokulturer med konstgödsel. Därför händer det ingenting i klimatdebatten och miljödebatten, decennium efter decennium. Därför att det är ju de som lever i ett växtätarsystem och förstör planeten som kämpar som djur för att rädda mänskligheten och de är grundlurade av både stat och kapital. Låt inte rasistbajs äga frågan eller debatten. Deras psyken har faktiskt mänskligheten evolverat bort i skräpkapitalet och deras populism vinner inga fina anhängare bara smuts.

 44. 44

  Georg W
  Det är oklart vad det egentligen är du försöka säga.. Att vi har miljöproblem har nog ingen ifrågasatt..

  Däremot finns ingenting som tyder på att människans bidrag till variationen i CO2 har nån som helst betydande påverkan. Det mesta tyder på att det är tvärt om dessutom. Att solens cykler ökar tempen som sen leder till ökade utsläpp från världshaven. Sen är vi förmodligen påväg mot en mindre istid. Så tror man på klimatreligionens alla påståenden om vår påverkan så ska vi isåfall släppa ut MER CO2, inte mindre. Vi har förmodligen fler fördelar med högre CO2 än lägre. Lättare att odla -> mindre transporter osv.

  Det lustiga är att det alltid är svenskar som hamnar i såna här psykoser. Samma med invandringsfrågan.
  Men… forskningen säger ju att invandringen är lönsam för Sverige… o Sverige har aldrig varit tryggare… för det sa de på TV.. Det är därför skottskadorna slår rekord och man får hyra in vakter på sjukhusen och polisen inte ens hinner med att utreda ”småbrott” osv osv.

  Du tar dela av filtrerad information. Det gäller tyvärr även på youtube om än i något mindre utsträckning än tex SVT och liknande media. Youtubes algoritmer promotar kanaler där den officiella ståndpunkterna förs fram. Man har även stängd ned massor av kanaler som inte passade agendan.

 45. 45

  Stina
  Inte en enda person har förmodligen dött av några ”klimatförändringar”. Däremot har folk dött av väder och vind precis som alltid har skett.

  Vi vet inte ens om det är CO2 som orsakar uppvärmningen.. det mesta tyder på att det är omvänt förhållande.. Att när solens olika cykler värmer jorden så ökar CO2 utsläppen från världshaven.
  Och det behöver inte ens vara ett problem… Förmodligen är det enda som hänt att skördarna och växtligheten har ökat pga det.
  Det går inte o säga att det är just en nackdel med mer CO2 totalt sett. Dessutom är vi förmodligen påväg mot en mindre istid nu..
  Och vad var det som orsakade den högre CO2 halten tidigare på planeten långt innan industrialiseringen om det är människan som orsakar ökningen?

  Problemet är att man ägnar energi och resurser åt nånting som är betydelselöst.. men som makthavarna kan använda för att beskatta folk och flytta makten ännu mer till sig själva istället för att ta tag i de verkliga problemen. Det är man inte intresserad av. Det borde säga dig det mest om intentionerna.
  Samma människor som hetsar mot olika länder i mellanösten tex för att starta krig. Men då nämns det plötsligt ingenting om några CO2 utsläpp längre… Kan du tänka dig nån värre ökning av CO2 utsläppen än att starta krig och bomba sönder oljefält och allt annat? Bara bränsleförbrukningen till allt tungt materiel.

  Målet med CO2 scamet är kontroll över allting där vanliga människor inte har nån frihet att göra nånting längre. Alla de här betydelselösa reglerna osv kommer stoppa alla former av konkurrens från mindre företag medan endast giganterna kommer ha råd att uppfylla alla hittepåkrav. Den här utvecklingen har förutspåtts i decennier nu och det är bara att följa implementationen steg för steg. Problemet är att vi har en så oerhört naiv befolkning som bara köper alltihop rakt av. Vi har grova problem med auktoritetstro speciellt i det här landet.

 46. 46

  Jag är ledsen Martin! Men du saknar trovärdighet! Eftersom det är uppenbart att du saknar erfarenhet av alla de områden som du diskuterar. Om man säger sina egna ord så blir det lite mindre BS över utlåtandena. Vi vet alla att vi egentligen inte vet så mycket om solens fläckar och kan gladeligen strunta i det vi inte kan göra något åt. Som jag förstår bottnar din diskussion i förslag som vi skulle kräkas om vi fick höra så det räcker verkligen med den BS vi fått ta här. Eller du kanske struntar i miljöföroreningar och arters utrotning också.

  Martin, jag ber dig vänligen att lägga strunprat åt sidan och fokusera på hur vi ska rädda planeten från totalförstörelse. Eftersom det pågår varje minut.

  Rapar du strunt som någon annan sagt utan att kolla vad vetenskapen säger så är det du som är religiös!?

 47. 47
  Dick Broman säger

  Inte ett sakligt argument så lång ögat kan se, av Georg W.
  Bara trams, personangrepp och pajkastning
  Huvudstrategin för Georg W tycks vara ett fördömande, att högröstat påtala vilka jubelidioter alla andra är.
  Jag själv tänker inte sjunka till den nivån, utan överlåter till läsarna att avgöra vem eller vilka som tillför debatten om klimathotet något.
  Men nu förstå jag varför Georg W bor ensam i skogen.

 48. 48

  Jag är statslös invandrare, Född i Smålands djupa skogar utanför Vetlanda. Jag har aldrig tagit ett handtag men har fått 9 barn och älskat minst tusen kvinnor.

  Trots att jag aldrig gjort något har jag blivit en av 8% rikast i min rikemanskommun. Jag som föddes statslös därför att Sverige var fullt av dickheads på den tiden. Blev sedemera pålagd svenskt medlemsskap liksom Svenska kyrkan, jag är hedning. De ändrade mitt protoindoeuropeiska namn till något modernt svenskt och plötsligt var hela min historia borta. Hela mitt liv har jag konfronterats med rasism och invandrarhat. Och jag frågar er: Vad är det för skit ni bär i era hjärtan??? Det är ju fan ingen kärlek!!! Kommer vi sen till klimatet så visar det sig att det inte är bättre i hjärnan heller.

  Ja du har rätt, Dick! (lol) Ibland är det skönt att hata lite grand. Förlåt mig igen, jag har spårat ur och gått sönder. Tror det är meningen. Back to business: Konstgödsel, monokulturer! Peace out!

 49. 49
  Lars Henrik säger

  🙂 🙂 Förmodligen det mest minnesvärda inlägget i denna tråd, eller varför inte detta år. Kudos!

 50. 50

  Georg W
  Du svamlar ju bara.
  Sätt dig in i frågan istället. Jag har gett dig flera länkar som borde kunna få dig o börja tänka lite utanför det som propagandamaskineriet matar dig med 24/7 via TV-apparaten.

  Vi räddar inte den här planeten genom att slösa bort massa energi på ofarligt CO2 samtidigt som vi dessutom lämnar över makten och pengarna till ett gäng galna byråkrater o politiker som inte vill annat än ha total kontroll över folket via skatter och allt möjligt annat. Som dessutom är de som infört nuvarande system som bygger på konsumtion. De tänker inte rätta sig efter nånting. Däremot vill de att DU ska betala och straffas.
  Detta är inte vägen framåt. Tro mig. Det är vägen till diktatur. Och det har planerats sen länge. Där målet är att få folket att själva be om ökad styrning, kontroll och övervakning den här gången. Och om det låter välbekant så är det för att det är precis så som kommunism fungerar.

 51. 51
  Georg W säger

  Martin
  Ja, håller med, det är du som sätter diskursen inte jag. Jag vill prata om konstgödselns förstörelse av vår planet.
  Du vill prata om ondskefulla politiker och myndigheter och forskare. Även om det existerar ett uns av verklighet i din verklighetsuppfattning och jag är en totalanarkist. Så har du ändå en skev bild av hela din tillvaro. Eftersom du baserar det på en historisk fascism och därför representerar det som varit ondska genom hela historien. Barn av Hitler. Så ser jag på din rörelse och för mig representerar ni min snabba avlivning, vid ett maktövertagande.

  Jag ställde teven inför ett ultimatum. Antingen lämnar näringslivet teven eller så jag. Och såvitt jag vet är det fortfarande Näringslivet som styr teve även om de ansträngt sig för att dölja det i sin nyare och reviderade form. Utan kakor och alkohol. Teve är likvärdigt med sverigedemokrater. Falska troll, faktiskt.

  Min morfar, är rysk jude! Han kom från en mycket rik familj. Men han lämnade sin familj och blev en judisk revolutionens hjälte. Han svalt ihjäl i Leningrad. Idag har han ett hundratal ättlingar här i Sverige. ALLA, utom jag, är kommunister! De tror att människor i kollektivt samarbete kan uppnå mycket mer än en friliberal kapitalist och hans underbetalda slavar. Som säljer sina liv för en inbillad ekonomisk utveckling.

  Jag själv har slutat med politik sedan jag förstod att mina ord används av mina politiska fiender och göder deras populism. När jag lämnade så började SD,s tillbakagång.

  Istället försöker jag informera människor att klimatgaser är mycket farligare än vad forskarna och vetenskapsmännen har en aning om. Väldigt få människor här på Jorden vet att Syre, Oxygen är magnetiskt!!! Vår fantasi kan inte växa in i det vetenskapliga faktumet och vilka implikationer det har på vår biokemiska tillvaro.

  Komplexiteten i bokstäverna C, kol och O, syre gånger två. Betyder enkelt koldioxid. Slurp gott i vattnet. Ingen fara där. God jul!

  Men om dessa två syreatomer binder till ytterligare tre kolatomer. Då ser du plötsligt döden i vitögat!!!

  Men vad vet en rasistisklimatskeptiker om det? När knappast vetenskapen ännu förstått att det är just den kombinationen som bryter ner Fysiska animaliska biologiska organsimer, typ människor och djur. Vi bygger ett giftigt livsutrymme genom att pumpa kol in i luften!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alla utom jag och de som förstår detta lider av allvarlig kunskapsbrist (:

  Du uttalar dig som om du visste något. Men ditt medvetande är gigantiskt mycket mindre än mitt på det här området. Eftersom jag ägnat snart 50 år åt frågan

  Jag vet ingenting men vill veta mer! Du vet ingenting men uttalar dig som om du hade något bevis. Dina länkar kan man inte torka sig med på toa. Så behåll dom. Men läs alltid kommentarerna. Där finns sanningen, tror jag.

  Det viktiga är att vi får stopp på tillförseln av kolatomer i luften. Då måste vi erkänna att konstgödsel och plogen/harven står för 60% av denna mänskliga kolförgiftning av den syrebemängda, magnetiska luften. Där lufthavet vi lever under håller på att balla ur magnetiskt och ingen förstår att det beror på för mycket kolmolekyler i vår atmosfär.

  Detta är vad vi ska diskutera detta måste vi få stopp på. Det gör vi genom att avsluta BS och prata klartext.

  min privata hypotes omfattas inte av många människor på Jorden. Men ingen av er kan säga att jag har fel. För jag har rätt i detta. Frågan är hur allvarligt det är och hur långt gånget det är. Jag är ingen forskare. Jag vet bara att det är det vi dör av. Två syremolekyler med fyra kolatomer.

  Martin, du sitter fast i en ond stadskultur. Myndigheterna och politikerna är lika sorgsna satar som du och jag. Men de är inte så ondskefulla som du försöker göra gällande. De är helt ok skithögar. Fienden heter högerextremism, friliberalism, kapitalism, multinationella livsmedelsföretag och likaledes läkemedelsföretag och framför allt kommunala reningsverk, livsmedelsaffären, sjukhuset.

  Upp till kamp emot kvalen sista striden det är (:

 52. 52
  Annika Dahlqvist säger
 53. 53
  Georg W säger

  Jag väljer att lyssna på Noam Chomsky! Han är förmodligen en av de klokaste och kunnigaste människorna på jorden. han förklarar de mekanismer som får oss att tro det vi gör.

  https://www.youtube.com/watch?v=FJUA4cm0Rck

 54. 54

  Håller med Monica Säter ovan och i övrigt tycker jag det är såå trist att din blogg har blivit en fristad för män som med i första hand personliga påhopp försöker tala om för oss övriga hur världen egentligen ser ut och vilka youtubeklipp det är som står för sanningen. Det är dessa tvärsäkra män man ska ta med en stor portion salt. Olyckligt också att det även i denna tråd finns inlägg som liknar politiska pamfletter. Jag har skrivit detta i en tidigare tråd då jag inte vill vara med och polarisera eller underblåsa olika politiska åsikter. Jag verkar ensam om att sakna det trevliga debattklimat som tidigare rått på din blogg Annika.
  Du har ju såklart rätt att publicera vad du vill men för mig har det blivit alldeles för magstarkt och polariserande och jag kommer inte längre att följa din blogg.

  Ett stort tack Annika för att du varit med och fått mig att förstå hur jag ska äta för att må bättre.

 55. 55

  Georg W
  Det där är ju bara några lösa hypoteser som saknar koppling till observerbar verklighet. Hur du sen får in SD i alltihop är obegripligt. De är möjligen de enda i hela riksdagen som iaf antytt ett ifrågasättande av klimatfascismen och inte försökt tysta alla med andra åsikter i den frågan.

  CO2 har funnits på jorden och varierat sen den skapades. Det här går i cykler. CO2 har haft en ökning men inget som ligger utanför normala variationer historiskt sett. Vi har haft högre CO2 halter tidigare långt före industrialiseringen. Vad berodde det på den gången tror du? Turboladdade stenklubbor och svärd?

  Det är helt frivilligt om du vill titta på youtubeklipp eller inte. Mkt av de missuppfattningar du har gås igenom där. Var därför jag länkade till dem. Men om du vägrar ta till dig ny information eller lära dig nåt nytt och försöka förstå de uppenbara större sammanhangen på ett djupare plan så förstår jag att du snöat in på dina egna idéer. Men gör dig själv en tjänst och vidga ditt intag av information. Etablissemangets kanaler ger dig utvalda siffror och vinklar.
  Det är precis som när läkemedelsindustrin själva väljer ut vilka forskningsrapporter de ska publicera eller skicka till läkemedelsverk och annat.

 56. 56

  Stina
  Jag tror många snarare försöker uppmuntra dig att bara ta in information som ligger utanför etablissemangets propagandakanaler. Sen får du bilda dig en egen uppfattning. Men inget blir bättre för att man vägrar titta på nåt och hellre sticker huvudet i sanden bara för att det är ”jobbigt” att diskutera.

  Det är precis samma som när det gäller LCHF. Om alla bara hade lyssnat på etablissemangets version så hade dessa kostråd, som väldigt många numera har positiva erfarenheter av, aldrig kommit ut.
  För det blir ju bara så ”dålig stämning” bland alla som förespråkar de traditionella kostråden med högt kolhydratintag..

 57. 57
  Georg W säger

  Ja du Martin, du tror att jag inte lär mig nåt när du själv har lärt mig att du är en civiliserad människa, fast du är misstänkt rasist. Jag däremot är ett exempel på vad som händer när man sätter en urbaniserad (300 människomöten per dag) människa i skogen och under tre år desurbaniserar honom. Han blir vild och galen! Det var länge sedan jag såg något främlingsfientligt och här i skogen finns alla nationaliteter. Därför blev jag chockad när jag fann Annikas blogg, full av rasistklyschor och blev galen och skämde ut mig igen. Samtidigt som du börjar välja dina ord och sköta dig. Bra jobbat Martin! jag har lärt mig att jag är numera en bondlurk utan hyfs och fason. För det vill jag dig tacka!

  Jag ville se om du visste vad Oxalsyra var för något? Men det visste du inte! numera finns det forskning som visar att många grönsaker samlar stora mängder Oxalsyra. Växten har utvecklat den skyddsmekanismen genom evolution. Rent fysiskt så är Oxalsyra en magnetisk kristall av nanostorlek. Den lilla glasbiten är hårdare än något i din kropp och den har sylvassa kanter. Denna kristall konsumeras ständigt och dessa små knivar samlar sig i kroppen och stjäl mineraler och skär sönder vår kropp inifrån.

  Oxalsyra finns även i stadsluft! Det är därför asiater bär en andningsmask och städer har dålig statistik för barn och vuxna med luftrörsproblem. Det finns forskning som visar att oxalsyran i stadsluft är förödande för människor.

  Forskningen om Oxalsyra är relativt nyligen publicerad och det är både en ny och gammal kunskap. Alla vet att rabarber, spenat och rödbetor är giftiga för människor att äta.

  Man renar sig från oxalsyra OCH Oxalater genom att stoppa inflödet och äta mycket mineraler som binder magnetiskt så de blir lättare för kroppen att stöta ut.

  Min fårskock äter inte gräs längre. Vad jag än gör sticker de till skogs och äter sly. De äter inte Oxalsyra och kan avgöra exakt var de finns. Det gör att jag på tre år ser ett landskap som bara består av oxalsyrerika växter. Då frågar jag mig, ökar oxalsyran i växterna för att kolet i luften ökar? Är det fotosyntesen som ger växten Oxalsyran. I så fall är biomassan dömd att öka i giftinnehåll och de som äter den biomassan kommer att svälta ihjäl eller gå sönder av Oxalater.

  Nästa steg är Magnetismen! Vad vet vi? Nästan ingenting mer än att vi lever under bekymmersamma magnetiska omständigheter. Jag vet inte om någon drar en koppling till ökat kolinnehåll. Jag tror det hänger ihop.

  Något säger mig att du vet om de borrade iskärnornas tämligen exakta historia, liksom även geologiska undersökningar i olika tidslager. Du vet ju att det inte bara är cykler utan även vulkanutbrott och asteroidnedfall. Varför tror du att det finns en enda människa som skulle kunna tro att en stenåldersmänniska kan orsaka klimatutsläpp??? Vet du det Martin, du är nog den ende människan på jorden som tror att det är en relevant fråga. Nej mycket korkad och en uppenbar urban skeptisk folkmyt!

  Nu tar vi google satelite och flyger ett varv runt jordklotet och ser med våra egna ögon en verklighet bestående av vatten, berg, tundra öken och urbaniserade områden!!! Ingen levande natur!!! Där naturen ska vara är fyrkantiga monokulturer över hela vår planet!!! Människans jordanvändning kan sägas vara hundra procentlig. Hela tiden dessa plogar och tröskor som släpper ut enorma mängder kol i lufthavet. Dessutom i djurfritt jordbruk används konstgödsel för att producera växtföda till veganer och övriga onyanserade globala grönsaksätare, som följer lobbyisternas råd till myndigheterna.

  Klimatgaser kommer inte ifrån köttproduktion. ALLT (60%) kommer från växtproduktion med konstgödsel. Alla importerade monokultur-produkter som människor köper är det som förstör vår värld, vatten och lufthav. Vi vanliga människor köper global växtföda istället för lokal ekologisk grönbetesproduktion.

  Får vi stopp på konstgödslade monokulturer så minskar mänskliga klimatgaser med 60%. Köttproduktionen kan vi lämna helt utanför eftersom de monokulturerna gödslas med naturgödsel och biomassan återskapas årligen av bonden. Endast plogen orsakar skador för köttproduktion.

  Jag bortser från höns och grisar.

  Summa summarum: Sluta äta importerad monokulturmat. Öka mängden lokalt gräsbeteskött. Krossa de multinationella livsmedelsföretagen, genom att inte köpa deras produkter i våra livsmedelsaffärer.
  Skapa en icke växtbaserad folkvåg som gör om monokultur till betesmarker. Återställning av grässlätter med miljoner djur, som bygger mylla och binder kol. Ni håller väl med, va?

 58. 58

  Georg W
  Du blandar in så mkt annat. Det finns en agenda uppifrån där man vill överföra kontrollen över jordens resurser helt och hållet till makteliten själva. Bla genom skatter, avgifter o allt möjligt som kommer göra att endast storbolagen tillslut kommer ha möjlighet att rätta sig efter all byråkrati. De kommer hävda att deras eget ”Beyond Meat” och allt vad deras artificiella produkter heter är mycket bättre för klimatet. Sen kan du glömma allt vad naturligt odlande och gräsbetat kött heter. För sån aktivitet av mindre aktörer kommer klassas som ”klimatfarligt”. Det räcker snart med att folk bara hör ordet ”klimat-xx” så accepterar de direkt alla nya regler som makteliten vill införa.

  Du måste se vart detta är påväg. Man har börjat uppmana folk att sluta äta kött pga klimatet. Det var nåt som togs upp i videon jag länkade till. Nu börjar de komma artiklar om att äta insekter tex.

  CO2 är det minsta problemet vi har. Men det är nästan den perfekta skattebasen. Redan där blir den egentliga agendan uppenbar. Du har själv räknat upp mkt större reella problem.

  Det går inte att säga att människan orsakat nuvarande temp-ökning. O det går inte att säga att den ens är ett problem. Klimatet går i cykler och det skapas en balans så länge vi rättar oss efter naturen. Men dit kommer vi inte genom att betala skatt till politiker och andra dårar för alla CO2 utsläpp som skapas i samhället pga det system de själva skapat och som folket bara slavar under.

  Allting vi gör skapar CO2 och ingen har koll på exakt hur hela det komplexa systemet beter sig som helhet. Vad vi vet är att man har försökt att skrämma folk med både klimat och väder sen urminnes tider. Se gamla tidningsurklipp. Man har skrämt med ”global nedkylning” tidigare.

  Ja, jag vet att spenat och andra växter innehåller gift i varierande grad. De kan inte fly från sina fiender. Exakt hur just de mängderna påverkar människan är något oklart för min del. Men gifterna är väl en av orsakerna till att det finns en växande skara människor som svär sig till ”Carnivore”-dieten efter positiva erfarenheter med den.

  Sen vet jag inte vad du menar med ordet ”rasism”. Det är ett av de numera mest betydelselösa orden i svenska språket efter att det har missbrukats totalt. Att folk dras till sina egna är inbyggt i människan sen födseln. Om det är det du menar. Men det är inget negativt. Det är en överlevnadsfaktor. Du känner dig mest hemma med din egen familj och det kan vara i mindre eller större skala. Sverige är ju förmodligen det enda land i världen där man kan komma och bete sig precis hur som helst i princip utan att riskera utvisning. Och ändå få förtur i bostadskön, tandvårdskön eller betald lägenhet. Prova det i mellanösten. Få svenskar brukar ha problem med de som tar seden dit man kommer och beter sig som folk. Om man inte har väldigt dåliga erfarenheter sen tidigare.

 59. 59

  @ 58 Martin.

  Ett stort tack för ditt klargörande av fakta.

 60. 60
  Deep State säger

  #57 Georg W

  Vad händer med de gräsbetande kornas hälsa när de betar gräs, fullt med oxalsyra?

  Jag tycker att dina inlägg kännetecknas av principen: Så är det, för det vet jag, för så är det.

 61. 61
  Georg W säger

  Martin
  Jag börjar förstå hur våra tankegångar ibland sammanvävs, fast vi kanske är varandras ytterligheter. Förmodligen beror det på vilket perspektiv man har. Du är klimatskeptiker och jag är värre än en klimatalarmist.
  Vad ”mycket annat” blandar jag in utöver orsaken till miljöföroreningar och klimatgaser OCH lösningen på mänsklighetens självförgörelse?

  Det är en helt ny situation idag. Nu sa du kossan igen och det var andra gången på denna moderna klimatdiskussion som det sades. Det sprider sig som en löpeld över Jorden! Köttproduktionen är inte bidragsgivare till klimatgaser. DET KOMMER FRÅN NÅGON ANNAN STANS???

  Annika publiserade nyligen en text från ”A greener world”, Som förklarade hur konstgödselindustrin skapade Ko/klimat-hysterin. För att dölja det faktum att alla metangasutsläpp de facto kommer från konstgödselindustrin!!! Den klimatdebatten är död!!! Så fort någon mer än jag och ett fåtal här också sprider budskapet om kossans oskuld OCH plantfödans skuld. Jag hör inte dig prata så mycket om dessa oerhört viktiga frågor. Det är enprocentarna mot folket! Ägarna av multinationella livsmedelsföretag och Banker och massmedia och infrastruktur.

  Jag förstår nu hur du ser konspirationer från makteliten. Jag hoppades att du med det menade enprocentarna på Jorden och Illuminatu. Jag kan faktiskt köpa det.
  Sedan har vi även sett cecilia och andra kommissionärer agera kriminellt mot folket. Svensk Näringsliv och politiska borgerlighet är nära varandra. Jag är utsparkad politiker från Västervik känd från teve för att sossarna vinner valet och borgarna styr bakom ryggen på sossarna. Jag kallade det vänskapskorruption och kan acceptera att politiker och näringsliv samarbetar i matproduktionen framför allt.

  Men jag får en känsla av att du vill förstöra det rådande främlingsfientliga samhället som stängt sina gränser för länge sedan och blivit en fasciststat som alla andra. För att skapa ett samhälle som befinner sig till höger om moderaterna på den politiska skalan. Med en agenda av främlingsfientlighet och vetenskapsförakt. Vilket för mig blir verklighetsförnekelse. Som motsats till min hysteri.

  Sedan undrar jag om du menar 50 öre bensinpåslag? Vad är det för pålagor och skatter? Vem ska ta makten över mig, utöver banken och min arbetsgivare och studielån?

  Jag drömmer om den dag jag stänger av huvudströmbrytaren och på min egenproducerad energi från solen! Då är jag fri från ett slavhelvete.

  Vilken maktelit slåss du emot Martin? Vad ska vi göra åt vår förstörda miljö? Hur ska vi få fram budskapet om konstgödseln, som roten till alla vardagsmänniskors lögn? De som undrar vad vi ska göra själva för att klimatet ska bli bättre.

  Jag förstår att det är svårt för dig, men låtsas att det är ett problem med klimatgaser för två miljarder barn. Det är ju inte bra när barn blir dystopiska och du kan inte ens övertyga mig om att människan INTE förstör sitt livsuppehälle. Jag tror mer på dem som jobbat med saken i hela sitt liv och inte vet nåt än publikum utan reella faktiska insikter utan baserad på ett kollektivt samarbete mellan urbana kulturer proppfulla med social uniformism. Staden är oerhört skadlig med sitt urbana/naturfientliga tyckande och intelligent tänkande med färdigpaketerade lösningar. Köp, tugga, svälj Människan är en Pacman!

  Vi ostkustbor ha inte fått regn på många år, förutom i år då (: Vattnet i min brunn har två rör en övre normal och en undre reservtank. Jag har kört på reservtank sedan jag flyttade ut. Sjunker grundvattnet 15 cm till så blir mina kranar tomma. Snacka om klimatpanik! Snålar på vattnet går inte då blir det järnsmak. Det måste ständigt konsumeras. Ostkusten är nog dödsdömd tror jag rent klimatmässigt. Det är mycket nära botten i brunnen för hela östra Sverige, tror jag. Detta år reparerar de enorma skadorna från förra årets värmebölja lite grand. Men Naturen gillar inte alls klimatförändringarna. Vare sig det är solen eller plantfödan.

  Fast det större flertalet på planeten tror nog fortfarande att grönsaker och ceralier är lösningen på klimatutsläpp. Fast alla ger sig snart inför den reella sanningen om fotosyntesen. Bara de får höra orden.

 62. 62
  kerstin Arvidsson säger

  Jag vet inte om denna länk redan är delad i tråden?
  En lördagsintervju med Nils-Axel Mörner:
  https://www.youtube.com/watch?v=YpGZdtfngsk

 63. 63
  Georg W säger

  60 Deep State
  Det är bara som det verkar eftersom jag blivit medveten om en sak som andra inte visste fanns eller trodde var så viktigt! Jag talar nog utifrån naturiakttagelser, kombinerat med det ämne jag för stunden studerar.
  Få människor har så många förvirrade frågor i sin hjärna som jag. Frågor som de flesta aldrig skulle ägna en tanke åt. Hurra för mig för att jag är nyfiken. Men kaxigheten kommer från det som vi här som grupp konfirmerat som vetenskapligt belagt om jag sedan kombinerar det med mina egna hypoteser. Som i grunden bygger på våra kollektiva lagar.

  Jag har en vetenskaplig teori som jag delar med många om hur vi möjligtvis kan rädda vår planet och är mycket angelägen om att sprida och ventilera det budskapet. Överlägsenheten var ett sjukt svar på obildade ondsinta inslag i samhället.

  Tyvärr är det meddelarens förbannelse att hen har kunskaper som mottagaren inte har, Vilket per mekanik blir översitteri. Vi behöver lära oss att underkasta oss varandras tankar och ALLTID påtala om det är BS som sägs. Trots att det är förbjudet och ska respekteras. Jag säger då lite kaxigt: sluta, inte populärt men effektivt.

  Jag vet absolut ingenting och lär mig ingenting heller eftersom ingen kan argumentera mot mina issues och föredrar tystnad. Det är klart att man blir knäpp när så mycket är galet i samhället. Ondskan rules, Jag är bara en finne i as-t på en cykelsemester. Sökes: Människor som tål en öppenhjärtlig, engagerad och kreativ diskussion! Där inget är förbjudet att sägas! Utan allt kan vädras av ansvarsfyllda medborgare! Utopia

 64. 64
  Georg W säger

  Oj, jag missade det viktiga i din fråga. Jag har själv blivit medveten om att de problem jag burit med mig från barndomen beror på ett överskott av oxalsyra i min föda. Framför allt tränger det ut i nagelband, men det fastnar var som helst i kroppen. Jag fick här reda på att man kan rena sig med hjälp av salt och mineraltillskott. Som då svettas ut i bastun eller under sömnen om man vaknar svettig.
  Jag har bedrivit aktiv rening ett tag och märker att det här är ett jättestort problem för de flesta människor eftersom vi numera äter grönsaker året runt.

  Sedan lever jag mycket nära en fårflock. Det visade sig att anledningen till att de slukar saltstenar och mineralhinkar och ständigt rymmer till skogs är för att de ständigt behöver mineraler som binder till den magnetiska oxalsyran och gör det lättare för kroppen att stöta ut dessa fria radikaler som förstör oss och ger oss inflammationer och omsättningsstörningar Förstör njurarna hos grönsaksätarna, bister statistik!

  På wikipedia läste jag om att mina kunskaper i kemi på detta område är noll och komplexiteten oändlig. Men tydligen samverkar dessa molekyler med fotosyntesen och risken finns att människan stör naturens balans. Allt detta är vetenskaplig biologi. Livsmedelsverket har inga varningar. lantbrukarna har nog heller ingen aning Jägarna undrar vad som utrotar våra älgar? Kan det vara Oxalsyra som stoppar älgjakten?
  Oxalsyran, Oxalaterna är utforskade, numera erkänd forskning (I USA). Därav konverteras idag 10 000 veganer till carnivorer! Sägs det. Koppla klimatet till biomassan är bara jag som gör mig veterligt. Jag är oventenskaplig och alarmistisk. Vi tror och hoppas att jag bara yrar och får vänta och se.

 65. 65
  Georg W säger

  Det pågår en intensiv diskussion om klimatet, just nu ute i världen. Beroende på en liten flicka i Sverige som gör sig till talesperson för 2 miljarder barn. De undrar varför kolföroreningarna fortsätter att öka år efter år. Trots att vi i Sverige kör bensinsnåla bilar och slängt ut oljetanken ur huset. Industrin har fått gränsvärden och avgasrening. Få bönder bidrar till miljöföroreningar och deras verksamhet regleras minutiöst.

  Så varför blir det värre?

  I min jakt efter argument hittade jag en tre och halvt år gammal intervju. Med en av världens ledande klimatforskare, Bill Collins från Berkley i Californien. Han förklarar den människoskapade klimatförändringen Med full vetenskaplig auktoritet! Han är en ledande man att lyssna på. Jag kämpar mig igenom den en timme och femtio minuter långa samtalet med statistik och allt.

  Vad jag söker är konfirmation bias till LCHF-rörelsen i Sverige. Mycket riktigt. Han säger att människoskapade metangaser är dubbelt så mycket som de naturliga och det har visat sig att människans metangas-utsläpp är dubbelt så stor som man trodde i tidigare klimatmodeller.

  Orsaken till det står att finna i människans förhållande till naturen, vi måste ändra på den. Vidare säger han att det har visat sig att naturgasindustrin (konstgödselindustrin) läcker som ett såll!!!

  Sen räknar han upp en massa idiotideer om hur vi ska få bort koldioxiden Som om de vore seriösa och eventuella lösningar på klimatproblemet. Där började han rasa. En ide vore att binda kolet i jorden igen och vårat sätt att producera mat måste förändras i grunden liksom människans medvetenhet. Han säger att vi ska ta en påse argentinska äpplen och en påse lokala äpplen och jämföra kolutsläppen.

  Sedan förklarar han att han inte tänker gå in på den infekterade köttdebatten men han, vetenskapsmannen som berättar sanningen för oss är hängiven VEGAN och vuxen representant dessutom!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Plötsligt förstår jag varför han går som katten runt het gröt om monokulturer och den globala plantfödan. Denne man är en av de få som i 3,5 år vetat det vi nu vet men inte sagt det för det går stick i stäv med hans veganska övertygelse!!! Denne man är inte ond! Han ljuger inte! Han är vetenskapsman och VET sanningen! Men han skulle aldrig berätta det för någon som inte förstår vad plantföda är för den här planeten.

  Vi kan sova lugnt och tryggt med att vetenskapen om klimatförändringarnas förkämpar är vuxna veganer!

  Vi måste lära oss skillnaden mellan en vetenskaplig skeptiker och en urbaniserad klimatförnekare?

  https://www.youtube.com/watch?v=pQMOOw0Hx04

 66. 66

  Georg W
  De har en förmåga att välja ut de siffror som passar agendan. Har gjorts en video om det nedan:
  https://www.youtube.com/watch?v=8455KEDitpU

  Bara observera vad som sker. De enda ”lösningarna” politikerna kommer komma med är såna som gör att makt och pengar förs över till de 1% som du själv nämnde. Och egentligen är de långt långt färre än så.

  Vänta bara tills vi går in i en mindre istid igen. Plötsligt vänder alltihop åt andra hållet istället. Då kommer de försöka hitta nya förklaringar med precis samma frenesi om varför det även denna gång är människan som på nåt bakvänt vis orsakar det också. Allt för att du ska betala mer skatt till de som har makten. Det är bara det som allt detta handlar om.

  Det har funnits en agenda sen långt långt tillbaka att skapa en sorts världsregering. Och man försöker få folket att själva be om mer och mer centralisering av makten.

 67. 67

  ”På 90-talet skulle det t.ex. förbjudas att använda hårspray, för det ”bidrog till att öka storleken på det hemska hålet i ozonlagret”. Någon som hört om det stora hemska ozonhålet senaste decenniet?

  Nej. Det är inte längre någon ”fara”. Det är nämligen återställt. Av sig själv.”

  Nej. ”Ozonhålet” är inte borta, men det håller på att läkas. Men inte av sig självt, utan för att vi gjorde någonting åt det. Och det har skrivits en helt del om det. Runar har som vanligt trovärdighet noll. Och att jag tycker det har inget med hans åsikter om Greta att göra.

 68. 68

  @ 67 hemul

  I mina ögon är din trovärdighet lika med noll.

 69. 69
  Georg W säger

  Nu ska vi vara snälla mot varandra (:

  Martin
  NEJ, De väljer inte DATA efter någon agenda! De samlar data från miljoner ställen! Sedan lång tid tillbaka! Just Nu samlar forskningen data. Samlar data i statistik, bygger klimatmodeller utifrån känd data. Publicerar det i vetenskapliga tidskrifter. Allt är öppet för allmänheten och alla har möjlighet att själv studera befintlig data och bedriva privat forskning utifrån den samlade datan.

  Sedan har superkapitalismen anställt tobakslobbyn till att få ungdomar att bli veganer och fascistoida klimat- och samhällsförnekare. De populistiska krafterna misstänkliggör den etablerade politiken. Utan att förklara att deras lösningar ligger till höger om allt demokratiskt människovänligt.

  Du Martin är inte en vetenskaplig skeptiker, Du är en klimatförnekare och kan inte diskutera klimatpolitik. Du sympatiserar med miljöpolitik men har inte ett enda ord att säga? Istället skickar du på mig: ”Everyone on the way to Heller, follow Tony Heller”! Du stal 13 minuter av mitt liv, för en idiots lögner med statistik!
  Tony Hellers enögda resonemang är inte värt någonting om det inte utvärderats från motsatta sidan och det är bara falska lögner som sägs. Ondskans 1% har en arme´av anställda som söker fel i den samlade datan och de konklusioner som vetenskapen gör. Som sedan används av hemmagjorda politiska seriösa kritiker av rådande demokratiska system.

  För att bespara min motpart här plågan av att lyssna på en ledande klimatforskare och vegan i 1 timme och femtio minuter. Så refererade jag de viktigaste punkterna av intresse för oss och endast de som tror på klimatförändringar och höra lite sanningar från vetenskapen. PLUS det gigantiska spektaklet när en ledande vetenskapsman INTE förklarar att klimatförändringar beror på att hans egen vegetariska mat är just det som är orsaken till att vi fortfarande ökar kolinnehållet i atmosfären genom odling med plog, harv och nu den riktiga bomben. Konstgödsel!!!! Som släpper ut dubbelt så mycket metanol som vi tidigare trodde att korna var ansvariga för.

  Två orsaker till att mänskligheten är på väg åt helskotta! Veganer och klimatförnekare! Ondskans apostlar, Vetenskapens fiender. Enprocentarnas verktyg bland vanligt folk, för att behålla makten om ägandet och ekonomin. Ni vill så tvivel där inga tvivel finns! Vi måste sluta äta grönsaker NU. För att kunna hantera framtiden. Stoppa konstgödslingen. Allt annat är BS!!! Med andra ord 90% av det som vi säger här

  Sorry Martin det blir ingen istid. De luras bara dina informatörer. De har ingen vetenskap. De vill bara hitta fel och saker att klaga på. Vilket är mycket bra vetenskapligt om UPPSÅTET inte är att så splittring och polarisera människor.

  Du förstår Martin. Om skeptikerna hade haft rätt så hade de kunnat bevisa det vetenskapligt för mig och alla andra här UTAN ENÖGDA falska VIDEOS. Om inte båda sidor kommer till tals kan man inte jämföra och får tro på hens ord och trovärdigheten hos oss här är låg.

  Kolla lite filmer där vetenskapsmän diskuterar utifrån olika ståndpunkter? Argument svar direkt av proffs.

  Vem snackar skit? Båda kan ha rätt i viss mån. Men samtidigt är det omöjligt att båda kan ha rätt, någon måste ha fel! Låt oss återgå till den samlade datan och se om det ger anledning till revidering, För någon av oss?

  Fast du tror väl att befintliga data är manipulerade av ondskefulla fältstudiearbetare om det inte är en förnekares på Internet samlade statistik?

  Även om det är en galning här som försvarar uppfattningen att människan skapar en egen modern klimatförändring genom att äta mat från monokulturer. Så kan man lätt se på Internet att en förnekare är obildad okunnig och omedveten om befintlig data. Liksom en vegan är omedveten om att det finns något som heter livsmedelsdatabas! Ni är sockret här på jordens kaka.

 70. 70

  @ Det jag sa om ozonhålet går att verifiera. Inte lika lätt med Runars svammel. Men var och en blir salig på sin tro. 😀

 71. 71

  #68 Skulle det vara.

 72. 72

  @ 70-71

  Varsågod att verifiera istället för att svamla som du brukar göra. Du troende människa. Jag har haft med dig att göra tidigare och du har uppenbart inte tagit till dig något utan fortsätter med dina översittarfasoner.

  Lycka till på den plats där du finner någon som tror på dig.

  Jala

 73. 73
  Georg W säger

  Collins Kocmoc

  Professor Budd, this is embarassing. I loved your lecture until you came to COWS. You are a specialist in geology, but you do not understand natures carboncykle! We have to kind of climateemissions, Green carbon, fotosyntesis and biomasse and herbavores and autumn (all biomasse carbon returns to air). And black carbon from mankinds aktivities with our planet Fossile fuel, oil, coal and fossile gas (40% of mans emission). AND industrial global monocultures, without animal menor, but with artificial menor from fossile gas fertilizer-industri!!!!!!!
  Bill Collins, Berkley, Says, 3,5 years ago, that the metane emissions have been reevaluated! It turns out that the emissions from fossile gas-industri (Fertilizerindustri) is dubbled from before known. And it is the same industri that have pointed towards cows for climateemissions. A scam that have surrounded every man on earth. The total lie!!!

  So now vegans have a problem! It is not an animal that pollutes the Earth. It is a vegan who gets his food from global, industrial, chemical MONOCULTURES Owned by multinational foodcompanies. Bought from corrupt regimes, taken with weapon from natives.

  So the global plantfood produced with plow and artificial menor is responsibel for 60% methane emissions. Eat local ecological grazing meat!!! Not imported plantfood!!! Save our climate!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=w4O4jK-lZrI

 74. 74
  Lars Henrik säger

  #Georg 73:
  Utmärkt!

  Så, ett blint ifrågasättande av människans påverkan på klimatet kan också visa sig vara ett oavsiktligt försvar av konstgödsel och industriellt jordbruk. Är det en önskvärd effekt?

  Från en som inte gillar klimatdiskussion. Men nu bjöds det upp till dans 🙂

 75. 75
  Georg W säger

  Ja ja et blir nog bra med det. Alla får tycka och tro som dom vill. Men det alla glömmer bort är att hjärnan är en apa som hoppar från träd till träd. Den stannar aldrig, den är inte seriös. Citat Indisk Guru. Vi har alla sett en gips-ansiktsmask snurra i ett fönster. Ena sidan konvex och visar ett ansikte. Andra sidan är konkav och visar ett konvex ansikte1 Hjärnan klarar inte av att se verkligheten om man inte ägnar några minuter till att tala om för hjärnan att den ena sidan är en konkav sida. Människan är faktiskt helt dum i huvudet och det finns bara ett bot mot ignoransen. Förbereda sig för de konsekvenser som människans idioti skapar. Det gör vi genom att skaffa information, lära oss mer, studera saken.

  Och hela tiden måste vi veta att jag är en varelse som går från mindre vetande till mer vetande.Utgångspunkten är noll! Nollan är lite av en idiot, för den vet ingenting. Men så fort nollan har lärt sig det så blir nollan plötsligt en etta, ingen nolla längre utan en varelse i utveckling mot kunskap och medvetande. Men ettan ska inte tro något för det är fortfarande en lång väg till tio. och ännu längre till tolv.

  Men att inte som pensionär använda modern datateknik som det universella bibliotek det är. För att samla på sig så mycket kunskap man kan innan man dör utan nöja sig med att man varit snäll och gjort sin plikt. Är illa!

  Enligt säker källa så får man inte ta med sig sina banktillgodohavanden till himlen. Bara den kunskap man förvärvat under sin tid i ljuset!

  Jag skriver inte många siffror, jag är dyskalkylektiker. 2 miljarder barn är fel! Det är tre miljarder barn som inte tror på en människovänlig framtid. De är alla klimathysteriska till absurdum! För de får lära sig klimatmodellerna. Men inte var giftet kommer ifrån. Tvärtom de utsätts för köttfria måndagar då man bara ska äta hälsosam mat från globala monokulturer. Miljoner och åter miljoner av våra intelligentaste och aktivaste ungdomar blir veganer och förstör sig själva, sin framtid, sina barn! För de tror att de räddar världen om de inte äter kött. Dessutom har någon lurat i dom att det är nyttig mat de äter.

  Under tiden sitter vi här och vet att det är en vetenskaplig lögn klimathysterin. Vi som följer alla medicinska forskningsrapporter och baserar vårt tänkande på vetenskap. Varför gäller då inte vetenskap på klimatet?

  Det är dags för ALLA klimatförnekare att gå till ruta ett, vare sig professor eller pensionär!

  Jag vill tacka Martin för denna diskurs och Lars Henrik för en underbar conclusion!

  Hem och skäms nu alla pensionärer som det berörer!

  Winter is coming, slut från mig, jag måste hugga ved för glatta livet! Peace and out….

 76. 76
  Georg W säger

  Jag glömde säga att till himlen kommer man till om man lämnar toaletten, tvättstugan och planeten som man fann den!

 77. 77

  Kul uttryck där Georg W.
  ”Jag glömde säga att till himlen kommer man till om man lämnar toaletten, tvättstugan och planeten som man fann den!”

 78. 78

  Georg W
  Man har ju manipulerat data tidigare. Men ofta väljer man för presentation ut den data eller de undersökningar som visar det som passar agendan. Det är tolkningarna av data som kommer ut i media. Och de flesta har inte en chans att själva dra några slutsatser av den. Där problemet uppstår.
  Videon jag länkade visar bara hur man väljer ut ”lämpligt” tidsspann på många av de där diagrammen för att det ska passa det budskap man vill förmedla.

  Det verkar som att många inte ens tror på det se själva säger offentligt:
  https://www.armstrongeconomics.com/world-news/climate/global-warming-enthusiasts-are-really-believe-the-malthusian-trap-modern-witch-doctor-analysis/

 79. 79

  @ 78 Martin

  Ett stort tack för klargörandet.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa