Man vet inte om HPV-vaccin har samband med livmoderhalscancer

Jag skrev till Socialstyrelsen och frågade om man har sett om det fanns HPV-vaccinerade bland dem som drabbats av livmoderhalscancer.
Jag fick nu svar att det inte finns någon uppgift om vaccination i cancerregistret.

Det är ju ofattbart dåligt att man inte använder registret till att ta reda på hur effektivt vaccinet är mot cervixcancer. Lika dåligt som att det inte finns någon uppgift om kost i Diabetesregistret. Man skulle kunna få viktig information helt gratis om man använder ett befintligt register till intressanta frågeställningar.

 

Comments

 1. 1

  I samband med cancer och mobiltelefoni har jag hört att telekomlobbyn gör vad de kan för att värdefull (för industrin potentiellt kostsam) statistik motarbetas och försvåras.
  Oavsett bransch verkar grundregeln vara att ju större företag som är inblandade, desto fulare spel. I alltför många fall är det hänsynslösa, falska och egoistiska människor som manövrerar sig upp till höga positioner i riktigt stora organisationer/företag. En del av förklaringen till varför världen ser ut som den gör.

 2. 2

  Det stämmer bra med just det att Storindustrin ligger bakom drevet mot Elöverkänslighet.
  https://newsvoice.se/2015/01/drevet-mot-eloverkanslighet-kommer-fran-storindustrin/

 3. 3
  Michele Wilcox säger

  Detta ämne intresserar mig enormt
  Jag är ssk, har själv vaccinerat tjejer med Gardasil på vårdcentral men har precis sagt nej till att min 11-åriga dotter ska vaccineras. Fortsätter att samla information, det här damp ner i inboxen idag.

  Har inte hunnit kolla upp studierna ännu, men jag tycker om att det står på sidan: ”The correlation between Gardasil uptake and increase in cervical cancer is just that—a correlation—not proof of causation. Only robust science—not name-calling or censorship—can answer whether, and why, Gardasil may be causing an increase in cervical cancer. Let’s ask social media titans to stop broadcasting Pharma’s propaganda and censoring open debate. Let’s demand that Pharma’s spokespeople support their claims with science.”

  https://childrenshealthdefense.org/news/has-gardasil-really-eliminated-cervical-cancer-in-australia/

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa