En tarmbakterie kan bidra till fettlever, vid högkolhydratkost

Fettlever är förstadie till leversvikt, och är en viktig orsak till insulinresistens, och typ 2 diabetes.

Nu har Ann Fernholm berättat att en tarmbakterie, Klebsiella pneumoniae, kan omvandla kolhydrater till alkohol, vilket inlagras i levern som fett, och alltså bidrar till fettlever och metabola syndromet.

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Fruktos är också en kolhydrat som producerar fettlever, s.k. ”ej alkoholorsakad fettlever”, som förmodligen är mycket vanligare än varianten som Ann beskriver. Men nu vet vi alltså att kolhydraterna kan angripa oss från många fler oväntade håll! Tarmfloran producerar i allmänhet viktiga vitaminer och fettsyror som vi behöver. Men det krävs att floran och maten som floran ska leva på är varierad . Även om det blir för många av vissa ”goda” bakterier blir det på bekostnad av andra som då ej kan producera tillräckligt om de blir för få, vilket gör att ”goda” kan bli dåliga på alltför ensidig kost. En del bakterier producerar ämnen som gör att vi får hjärtsjukdom. t.ex. Dessvärre har vårt statliga SLV ingen koll alls på vilken mat som ger en god variation av tarmfloran, utan förespråkar vad som skräpmatsföretagens eget ”forskningsföretag” ILSI rekommenderar, ett företag som även EU fortsätter att anlita vad jag vet. Ett uppdrag var för ”framtidens kostråd” till alla EU-länder, mot ersättning!
  Då kan det bli mycket snabba kolhydrater från massproducerande jord- och kolförstörande industrijordbruk, typiskt med låga naturliga vitamin- och mineralhalter men istället ofta höga odeklarerade växt- och pestgifthalter. En komposition som knappast håller igång en frisk varierad tarmflora, inte bara p.g.a. höga halter av snabba kolhydrater. Inte undra på att många av oss blir sjuka och medicinberoende långt innan vi hinner bli gamla. Med LCHF slipper man i alla fall glyfosatbehandlad spannmål till frukost!

 2. 2
  Olle Oligark säger

  #1 Sten Björsell

  Du nämner ”pestgifthalter”.

  Vad är det?

 3. 3
  Maud Marie Ryding Lönnberg säger

  Jag är inte förvånad och Stig Bengmarks slogan ”Att tarmen är hälsans moder!” gäller än. Men jag vill dela
  en information jag har fått via en amerikansk site som promotar nya företag med bra arbetsmaterial.

  Den 9 Aug i år publicerades att en ny medicin som botar Alzheimer’s nu finns & den kallades Termeden 2
  likaså gällande Parkinson’s namnet på medicinen ej nämnd…

  Det mest intressanta med detta var dock ATT man funnit att Alzheimers uppstår i tarmen. Det var också en bild på hjärnan före och eftr behandling med den nya medicinen – en klart synbar förändring av hjärnan.

  Det kommer troligtvis att ta tid att få ut detta på marknaden – men det viktiga är dock ATT man funnit bot
  på denna förödande sjukdom.

 4. 4
  Lars Henrik säger

  #2 Olle Oligark

  Bekämpningsmedel skulle jag tro?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa