MCT-olja (och kokosfett) förbättrar vid Alzheimer

Science Direct.

20 japanska personer med Alzheimer fick äta antingen MCT (medellånga triglycerider)- baserad ketogen diet eller normal kost. De som ätit MCT uppvisade efter 12 veckor signifikanta förbättringar i minnestest jämfört med normalkostare.

MCT finns i  kokosfett. Mary Newport gav sin make, som var svårt demenssjuk, kokosfett och han genomgick en drastisk förbättring av demensen. En bok om detta.
Kokosfett är alltså nyttigt för demenssjuka, och troligen därmed även demensförebyggande för oss som ännu inte är demenssjuka.

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Newports man dog efter ett par år. Men han fick inte ketogen kost som tydligen de som fick kokosolja även fick, enligt ovan. Men kokosolja varje dag bör ju iaf medföra att det blir lägre kolhydratsintag och därmed en viss förbättring, som Mary Newport beskrivit.
  Annars verkar det krångligt att få fram vad den ketogena dieten innehöll förutom MCT-fetter!

 2. 2
  sten bjorsell säger

  Dieten heter Ketonformula och är ”LCHF” utan närmare specifikation. Har använts för epilepsi och som energitillskott istf socker för att undvika kakexia, vilket även resulterat i stoppad tumörtillväxt åtminstone hos möss. Enastående framsteg som ignoreras av skolmedicinen i bl.a. Sverige. Här verkar det som om vi idag slipper se kakexia genom att patienter gradvis sövs ned med ökad morfindos och då ”somnar in stilla”.

  https://www.researchgate.net/publication/323200579_A_Ketogenic_Formula_Prevents_Tumor_Progression_and_Cancer_Cachexia_by_Attenuating_Systemic_Inflammation_in_Colon_26_Tumor-Bearing_Mice

 3. 3

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa