Fluor misstänks kunna ge sköldkörtelsjukdom

Artikel i Kurera.

Det står att Fluor i dricksvatten kan ge påverkan på sköldkörteln, och orsaka underproduktion  av sköldkörtelhormon = Hypothyreos.
Men om fluor i dricksvatten kan göra detta, så är självklart inte fluor i (nedsvald barn-) tandkräm, munskölj och tandtråd heller bra för sköldkörteln?

Om man äter kolhydratsnålt så behöver man inte fluor för att skydda tänderna.

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Med mindre socker i barnmat blir fluor helt onödigt. Ät kvalite istället för socker!
  Sedan jag gick över till LCHF, och ersatte samtliga gamla amalgamfyllningar med ”vita” försvann nya tandskador. Fluor är det potentiellt mest reaktiva ämne som finns. Ju mindre av det vi får i oss desto bättre.

 2. 2

  Finns det tandkräm utan fluor i handeln idag? Eller ska man leta efter helt andra alternativ för att hålla tänderna rena?

 3. 3
  Konsument i Sverige säger

  Kurera har lite tips på tandkräm…
  https://kurera.se/fem-ekologiska-tandkramsfavoriter/

 4. 4
  Lars Henrik säger

  Det finns flera olika sorter i hälsokostaffärerna, både de fysiska och de på Internet.

  Dr Mercolas tandkräm är fantastiskt god i smaken men tyvärr också väldigt dyr här i Sverige. Jag har sett den ibland i svensk näthandel (Great Life tror jag) men aldrig i butik.

 5. 5
  XMargareta säger

  Jag har funnit Urtekrams fluorfria tandkräm både på ICA Maxi och på COOP

 6. 6

  Jag använder TEA TREE Toothpaste från Thursdat Plantation. Den finns i de flesta hälsokost butiker, och den innehåller Tea tree oil.

 7. 7
  Göran Åkesson säger

  Redan 1990 presenterades en studie kring fluoridiserat vattens cancerogena effekt på råttor, utförd under överinseende av U.S. National Public Health Services. Anledningen var återkommande misstankar om ökad cancerdöd till följd av att dricksvatten fluoridiserats. Resultat:
  • viss ökning i skivepitelcancer i munslemhinnan samt dito av viss typ osteosarkom
  • signifikant ökning av tumörer i sköldkörtelns follikulära celler
  Fluor förstör vid upprepad överanvändning epifysen, tallkottkörteln, som är centrum för människans själ och medvetandets förbindelselänk med ’sitt högre jag’. Fluortillskott till tandkräm och vatten avskärmar därmed människan från kontakt därtill. Vi blir lättare styrda till sinnevärlden, materialismen och blir robotiserade individer, lättare att styra med allehanda yttre stimuli.
  Som tandkräm använder jag natriumbikarbonat, som ger tänder utan tandsten och tandkött fritt från ackumulerande infektioner. Fluor är och skall förbli ett spårämne, i sin naturliga förekomst i den mat vi får i oss.

 8. 8

  En fråga om salt: Finns det något stöd för att det ger högre blodtryck?

 9. 9
  Lars Henrik säger

  #Dennis:

  Jag kan inte svara på din fråga men för mig tycks ett högre saltintag snarast ha gett positiva effekter. Tex minskad risk för kramper. Och jag har normalt blodtryck.

  Kanske handlar det också om vad man äter i övrigt. Icke observationsstudier på lågkolhydratkostare hade varit bra att ha.

 10. 10
  Annika Dahlqvist säger

  9 Lars Henrik
  Så vitt jag vet finns det ingen vetenskaplig grund för hypotesen att salt skulle ge högt blodtryck. Det är bara en ogrundad hypotes som så mycket annat.
  Men naturligtvis behöver man inte äta mer salt än att maten smakar gott.

 11. 11
  Arne Lindgren säger

  En högre salthalt i kroppen, gör att mer vatten behålls i kroppen under en viss längre tid än annars.
  Den större vattenvolymen gör att hjärtat får arbete hårdare och då höjs blodtrycket.

  Högre blodtryck ökar risken för hjärnblödning.

 12. 12
  Annika Dahlqvist säger

  11 Arne Lindgren
  Överskott av salt i blodvolymen utsöndras vid första njurpassagen. Det handlar om några minuter.
  Vet du om det finns studier som visar att ett högre saltintag ger mera sjukdom och död?

 13. 13

  11 Arne Lindgren
  Det du säger är ju det alla vet för sant och det har varit så länge. Hjärtpatienter ska minska saltintaget och vi får inte ens äta hälften av det salt vi utsöndrar, enligt Livsmissuppfattningsvärket.

  Jag tror att folkmyten om salts vätskebindande, hänger ihop med att eqvatorns (: människor äter extra salt. Så såg någon listig turist det och drog slutsatsen att det binder vätska i tropikerna. OCH i viss mån är det ju faktiskt sant eftersom en kropp i magnetisk mineralbalans inte drabbas av vätskebrist, enligt Tim Noakes.

  Man kan studera populationer och deras avstånd till den salta havsluften och historiskt se hur den minskade saltnivån i luften påverkar ursprungsbefolkningar. Bergsfolk drabbas tydligen mer av saltbrist-relaterade sjukdomar än strandbefolkningar. Det finns undersökningar på det.

  Enligt superhjälten Björn i Mora, så är det glukos, saltignoranterna refererar till som vanligt. Citat: För varje glukosmolekyl som binds till fett i kroppens muskulatur, följer ett hov av 200 vattenmolekyler. När sa en hjärtdoktor det? Aldrig!

  Varför ”Någon” (Satan, Djävulen) vänder på begreppen för att oförklara skador av sockrets effekter på vår kropp och istället lägger sockrets börda på livsuppehållande symbioser i tillvaron börjar framstå som uppenbart! Någon eller den allmänt korkade ignoransen vill och gör oss illa: De gör oss sjuka och det är undermedvetna mekanismer som räddar oss.

  Vad gäller Fluor så har 80% av Europas befolkning problem med sköldkörteln och cirkulationen i kroppen. Det ger också enorma inkomster till läkemedelsbolagen som tillverkar syntetiskt Sköldkörtelhormon. Ignorans är den stora kassakon. Värst är att Sweischizka (: obducenter/forskare konstaterat att tallkottskörteln på de döda varit helt dränkt i fluoriddimma!!! En dimma som försvårar signalerna till och från sköldkörteln. En orsak till civilisationens sömnsvårigheter i modern tid. När man sen tar i beaktande tallkottskörtelns historiska symbolism Intelligens/kunskap/medvetande. Så förstår man varför människor i allmänhet är så grundlurade.

  Jag tackar min vegetariska guru som för 50 år sedan sa till mig att fluor är det farligaste gift som finns stoppa det aldrig i munnen frivilligt!!! Fluorid är Hitlers bästa vän! Mest korkad av alla är tandläkaren. Illa för mig på ålderns höst och dyrt.

  Orsaken till att jag anses knäpp tror jag är för att jag inte är fluoridförgiftad!?! Saken är ju den att någon av oss måste det vara fel på. Låt oss hoppas att det är mig som det är fel på. Annars är det illa.

 14. 14
  Lars Henrik säger

  #Georg W:
  Tack, det påminner mig återigen om att köpa en ny tub fluorfri tandkräm 🙂

  #Annika Dahlqvist:
  Jag litar på dig i detta ämne.

 15. 15
  Göran Åkesson säger

  #13 George W
  Jag är enig med Dig om att fluor förstör tallkottkörteln; se mitt inlägg #7 ovan. Men det är inte epifysen som kontrollerar sköldkörteln. Den funktionen finns i hypofysen. Däremot kontrollerar epifysen produktionen av melatonin, som reglerar sömn och vakenhet, varför störd epifysfunktion ger de sömnsvårigheter Du talar om. Det kan vara så att fluor negativt påverkar människans alla tre centralorgan i hjärnan, epifysen, hypofysen och hypotalamus. Det är jag själv inne på.

 16. 16

  Sedan länge gör jag själv fluorfri tandkräm. Man måste sikta och blanda väl för att få ett bra resultat. Sen är den ingående kokosoljan känslig för värme (smälter vid 25 grader C) Men då kan man ställa in den i kylskåpet en stund, blanda noga och ta fram så brukar den ha stabiliserat sig. Känns väldigt skön i munnen. Receptet finns på min blogg https://moventia.wordpress.com

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa