Hur går trenderna?

Man får en känsla av att skräcken för totalt fett, och mättat fett, och kolesterol, håller på att mattas. Det är snart bara prestigen och vanan kvar som håller den vid liv.
De stora hoten mot LCHF är nu klimathotsuppfattningen, och veganrörelsen, som utmålar animalisk kost som farlig för klotet och mänskligheten.

Dessa rörelser är svåra att bemöta eftersom de inte tar vetenskapliga argument, utan mera känslomässiga.

 

Comments

  1. 1
    Elisabeth G säger

    Jag delar din känsla, Annika. Rädslan för mättat fett verkar vara på tillbakagång. Det känns som om det snart bara är ”gamla stofiler” som varnar för mättat fett längre.

    När det gäller de klimatshotstroende veganerna är det svårt att veta vad man ska göra. Det är helt enkelt en sekteristiskt religion för fanatiker. Sådana är svåra både att nå och att rå på. Att de, genom sin kost, förstör både miljön och sin egen hälsa verkar inte duga som argument. Det puffas för vegankost i både tidningar och böcker så det står härliga till. Vi få väl fortsätta upplysa om vilken kost som är bäst för både jorden och människors hälsa samt hoppas på det faktum att de allra flesta helt säkert inte kan tänka sig att bli veganer.

  2. 2
    Lars Johansson säger

    Livestock’s Long Shadow visar att djurhållning upptar 70 procent av världens jordbruksmark och är den största orsaken till regnskogsskövling.

  3. 3
    Annika Dahlqvist säger

    2 Lars Johansson
    Det är kraftfoder man producerar efter skövlade regnskogar. Vi försvarar inte kraftfoderproduktion. Kraftfoder är inte kornas naturliga föda. Det är gräs som är kornas rätta föda, på vintern är det hö.

  4. 4
    Olof Yngve säger

    Jepp och då är vi tillbaka där det började med 7dagsadventisternas tro att köttätandet bl.a. förhindrar frälsning och leder till helvetet. Tro, tro, tro och inte fakta.
    Utmärkt redovisat av Belinda Fetke.

    Se t.ex. Ivor Cummins intervju av paret Fetke. Om ni någonsin undrat över Nordiska näringsrådets rekommendation att vår dagliga kost ska bestå av ca 60% kolhydrater, så får man svaret av Belinda. Jag, lovar; det är så häpnadsväckande så man tror inte sina ögon/öron !!!!

    https://youtu.be/p0VwjsZJmYo

  5. 5

    Det var rätt intressant att kolla på Allan Savorys TED talk där han pratar om hur man kan göra om ökenmarker till odlingsbara marker genom att föda upp djur. Han menar på att det skulle göra så att klimatet förändras positivt.

    https://www.youtube.com/watch?v=vpTHi7O66pI

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa