Mjölkmatrisen – därför är mjölk så hälsosamt

Mjölkmatrisen – därför ar mjölk så unikt hälsosamt. Mjölk.se.

Vetenskapen visar inte att mjölkprodukter är negativa för hälsan. Att det finns personer som inte fungerar bra på mjölkprodukter accepterar jag, men inte att påstå att alla blir friskare utan mejeriprodukter.
Det tycks som att ost och syrade mjölkprodukter är mest positiva för hälsan. Förutom smör förstås.

Finns det seriös forskning som visar annat?

Tex så påstås det att det högre värdet på IGF-1 som mjölk ger skulle snabba på förloppet hos cancerpatienter. Men då skulle man vilja se en undersökning som visar att cancerpatienter som intar mejerier (smör, ost och syrad mjölk) dör tidigare än de som inte gör det?

 

Comments

 1. 1

  Det finns massor av anledningar att dricka riktig mjölk. Dock är riktig mjölk producerad på 100% gräs, klöver och ört oprocessad givetvis. Den kommersiella skräpmjölken rekommenderar inte jag någon att dricka. Död mjölk utan det mjölk ska innehålla. Utan tillgång till naturbetesproducerad opastöriserad mjölk köper jag endast förädlade mejeriprodukter. Grädde, ost och smör. Finns bara fördelar med oprocessad hygieniskt producerad mjölk från uteslutande gräs, klöver och ört. Inte minst för miljöns skull.
  Nyttan med naturens mest näringstätaste produkt är solklar. Kanske därför vi inte får köpa det.

  https://www.sockerchocken.se/sjukdomar/8-anledningar-till-att-dricka-opastoriserad-mjolk/

 2. 2

  Själv har jag köpt just det uttrycket att mjölk är för barn och kalvar så jag kör med havredryck som verkligen kan rekommenderas.

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  2 Dennis
  Havredryck har bara bråkdelen av näringsinnehållet i mejerier.
  För västerlänningar går det sannolikt oftast bra ändå, men i fattiga länder är mjölken ovärderlig för barnen.

 4. 4
  Konsument i Sverige säger

  Havredryck innehåller ingen näring och kan jämföras med tunnflytande välling i smaken.
  Fett 0,5, kolhydrater 6,7, protein 1,0.
  Ingredienserna är Vatten, 10% havre, havssalt.
  Inte ens berikad med d-vitamin.

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  4 Konsument i Sverige
  Ja, man kan med fördel hellre dricka vatten, gärna med lite salt i.

 6. 6
  Konsument i Sverige säger

  5
  Varför tycker du att man ska ha salt i vattnet?

 7. 7
  I Like Neil Young säger

  Visst – lite salt är underbart.
  Och vill du vara extra nyttig lägger du i en tesked d-ribose eller två och lite ekologisk äppelcidervinäger och en skvätt ekologisk citron eller limejuice…….då har man en dryck som är excellent och som man dricka hela dagen om man får för sig att ha en fastedag.

  När det gäller mjölk och ost och sådant har jag just fått upp ögonen för kasein A1 och A2.
  A1 är besvärligt för många människor A2 däremot (get och fårprodukter) är suveränt för människan.

 8. 8
  Elisabeth G säger

  Apropå salt i vattnet. Särskilt under sommaren, när man svettas mera, måste jag dricka ”saltvatten” för att inte få kramp i benen under natten. Detta trots att jag tar två kapslar magnesium (Holistics) om dagen. Jag börjar med 1/2 tsk vanligt salt i 1/2 liter vatten i tre – fyra dagar, därefter tar jag det ungefär varannan dag. Funkar suveränt. Har försökt med Seltin, som någon rekommenderade, men det hjälpte inte.

 9. 9
  Lars Henrik säger

  I Like Neil Young:

  Fanns det inte någon koras som gav mjölk med A2? Har för mig att detta togs upp i en tråd här. Var det på Irland tro?

 10. 10
  I Like Neil Young säger

  Enligt Dr. Gundry – vars bok ,The Longevity Paradox , jag läst i sommar och haft mycket nöje (och förmodligen mycket framtida nytta av)så producerar dom nordliga koraserna p.g.a av en genmutation/förändring kasein A1 , dom sydliga koraserna,såväl som får och getter producerar tydligen kasein A2 som jag förstår det. Kasein A1 är inget vidare alls för människans immunsystem och vårt microbiom.

  Försök att komma förbi hans Amerikanska tv-pastor framtoning och lyssna istället på resonemanget och logiken. För mig är det hela rätt så klart och logiskt. Jag rekommenderar er att köpa hans bok The Longevity Paradox. Det är en underbar bok.
  https://www.youtube.com/watch?v=bQ28aI4e1LU

 11. 11
  I Like Neil Young säger
 12. 12
  I Like Neil Young säger
 13. 13
  Annika Dahlqvist säger

  6 Konsument i Sverige
  Därför att vi behöver salt i kosten. Det är lätt gjort att vi får för lite salt. Om man äter LCHF så behöver man snarast mer salt än vid högkolhydratkost.
  Men man får själv bedöma om man har fått i stig tillräckligt mycket salt i den fasta kosten.

 14. 14

  Vära svenska fjällkor ger mjölk med A2 protein samt Jersey-kor och Guernsey gör också det. Alla tre raserna finns fortfarande i Sverige.
  http://www.fjallko.se/fjallrasen/fjallrasen

 15. 15
  Lars Henrik säger

  kicki:

  Känner du till om mjölkprodukter från dessa fjällkor säljs i södra delen av landet?

 16. 16

  Nej Det känner jag inte till. Men utanför Stockholm på Resta Gård så säljer man A2 mjölk o fil som är lågpastöriserad. Otroligt god mjölk och filen smakar som i min barndom. Fetthalt 3-4,5% har jag för mig.
  Man samarbetar med REKO-ringen så de levererar till Stockholmsområdet.
  Finns mer att läsa på deras hemsida. http://www.restagard.se/mer-om-oss

 17. 17
  I Like Neil Young säger

  #14#16 kicki , Bra info där! Tack!

 18. 18

  Supertrevlig sajt, Kicki!!
  Tack..

 19. 19
  Lars Henrik säger

  Tack Kicki och I Like Neil Young för intressant information. Själv hittade jag en artikel om ”urmjölken A2” på ATL:

  https://www.atl.nu/lantbruk/urmjolken-a2-nu-i-hollandska-butiker/

 20. 20

  Alla vi som har mutationen laktostolerans, mjölkdrickarna, har ett gemensamt ursprung! Vi är en enda stor familj med rötter norr om Kaspiska havet. För 12 000 år sedan fanns ingen sommar och ingen mat. Våra förfäder tvingades dricka bröstmjölk, för att överleva. Större delen av vår klan klarade inte att behålla mjölken. Men ett fåtal klarade det och de muterade. Ut ur isen kliver ett överlägset krigarfolk. Blonda och blåögda. De hade klivit ut för att erövra den här planeten, med sin nya stridsvagn.

  Vi Kan dricka mjölk och få ett optimalt näringsintag. Vi kan genom att dricka mjölk bli optimala människor. Liksom våra förfäder borta i Urheim.

 21. 21

  Jäkla fon! Hästmjölk drack dom!

 22. 22
  Elisabeth G säger

  # 21

  Ibland är den idioten till telefon rolig. 🙂

 23. 23
  I Like Neil Young säger

  #20 Hörru dubbel-v… nu har du ätit för mycket röd flugsvamp igen….;)

 24. 24

  Flugsvamp tror jag är en myt. Den är inte ens förbjuden att äta. Alla som är dumma nog att förgifta sig med flugsvamp, får göra det av svenska lagstiftare. Frågan är varför psykotropa växter är likställda med heroin, amfetamin och kokain. De är varken vanebildande eller skadliga för hälsan.

  Forskning i Kanada. Där tio präststudenter fick äta pcillocybin-svampen, som växer i koskit och är grovt kriminellt att plocka och äta. Av dessa tio präststudenter fick 9 ett personligt samtal med Gud!?! (:

  Jag vågade aldrig mig på dessa konstigheter i ungdomen när andra gjorde det och nu är de omöjliga att hitta. Skulle jag hitta dessa toppskivlingar, så skulle jag omedelbart bryta mot lagen, innan någon kan hindra mig. För jag har några frågor som jag skulle vilja ställa till Gud. (:

  Du får gärna radera denna post, Annika. Jag ville bara säga att det är olagligt och kriminellt att bli intellektuellt medveten genom psykotropa växter i naturen. Varför???

  Min medvetenhet kommer från stenhård asketisk religiös meditation och yoga. Plus att jag levt ett helt liv och karriär med att byta blöjor.

 25. 25

  Jag försökte hitta den arkeologiska och genetiska forskning som bevisar min pinfärska historiebeskrivning. Men hittar inga bevis, kanske har jag drömt alltihop.

  Då har jag även drömt att dessa blonda och blåögda, mjölkdrickare, när de kom till Spanien under en tidsperiod, var de som parade sig med spanska flickor.

  Ett mönster som känns igen. Invandrare som kommer och snor våra brudar. Jag är själv en sån invandrare och har fått 9 superungar av underbara svenska flicka, allihopa.

  En mjölkdrickare går ut i världen, lite starkare, lite snyggare, funkar bättre. En mer komplett människa.

  Tar man sedan bort miljögifter, Fluorid, pescticider, TV och urbanisation. Så får man snart en ren människa.

 26. 26
  Ernst Spanare säger

  Annika Dahlqvist

  Jag tycker att denne Georg W, INTE ska tillåtas att publicera sin försåtliga narkotikareklam på din blogg.

 27. 27
  Annika Dahlqvist säger

  26 Ernst Spanare
  Jag har uppfattat Georg W som ett oskyldigt naturbarn. Jag har inte uppfattat att han gör narkotikareklam. Är jag för naiv?

 28. 28
  I Like Neil Young säger

  #25 Dubbel-v och alla andra – bara så att inga missförstånd uppstår.
  Jag gilla dubbel-v:s poster och inlägg! Det hela var lite galghumor bara med glimten i ögat inget annat.
  Att vara politisk korrekt är verkligen inget för mig. Tvärtom – det är döden för livet, samhället, sinnet och människan. Det får VoF och Antifa-AFA och Svenska Myndigheter och andra Sorosunderstödda DeepState organisationer ägna sig åt. Så.

  Jag går gärna ut och plockar svamp med dubbel-v om tillfälle skulle bjudas!

 29. 29
  Elisabeth G säger

  # 27

  Nej, Annika, du är inte naiv. Att uppfatta det som om Georg W gör reklam för narkotika är bara för dumt.

  Möjligen kan man uppfatta det som om han ifrågasätter nuvarande klassificering av vad som är narkotika men det måste man faktiskt få lov att göra utan att moralister går i taket. Yttrandefrihet, liksom. Dessutom är den svenska, synnerligen restriktiva, narkotikapolitiken ju inte direkt framgångsrik.

 30. 30
  Ernst Spanare säger

  #27 Annika Dahlqvist

  Det är mycket illa att tillåta någon att propagera för narkotiska svampar.

  Det kan vara Putin som placerat Georg W i Sverige, för att splittra och så split bland samhällsbevarande krafter.

 31. 31
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Tack Georg W för (som vanligt) intressanta kommentarer. Jag uppskattat din kunskap och härliga humor, här och annorstädes, i ett antal år och hoppas du inte ’rädes’ (som om du skulle ..ha ha!) en och annan plump (VrrooF!) kommentar.

  Den där ’spanaren’ kan ’hälsa hem’!! .. 😉 ..

 32. 32
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Tack också Dr Annika. Du är verkligen inte naiv utan en enastående klok och stark människa med mer ryggrad än de flesta! Tack vare dej och din erfarna kunskap mår jag så bra av min hälsosamma ekologiska LCHF-kost.

 33. 33
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Fotnot

  Beträffande bröstmjölk så kan jag berätta att ’bonnamororna’ använde bröstmjölk både till matlagning och bakning och även i eftermiddagskaffet(!) ..förr i tiden. Man visste att ta vara på ’allt’.

  Dessutom har jag från en annan lika säker ’källa’ fått veta att det faktiskt fanns människor (i fängelsehålor t.ex.) som överlevde tack vare bröstmjölk. Sedan historisk tid är det förstås så att ’nöden är uppfinningarnas moder’ ..inte minst när det gäller att hålla oss vid liv.

 34. 34

  Tack mina kära brödrar och systrar. Vår diskussion är faktiskt det som gör livet värt att leva. Jag är en sökare i de dunklaste vrår och Ernst Spanare har förmodligen rätt. Jag ÄR den farligaste Anarkisten på Jorden, fortfarande vid liv (:

  Egentligen skulle jag tacka Ernst för att han öppnar dörren till en mycket intressant diskurs. Varför jämställs psykotropa medvetenhetsskapande naturliga växter med laboratorieframställt narkotika.

  Det lurar ju sådana som Ernst att de redan har svaret och inte behöver undersöka saken. Människor som Ernst är de farligaste människorna som finns för de vill förbjuda ORD. Det är ren genuin FASCISM!!!

  Jag saknar erfarenhet av alla dessa 3000 psykotropa växter i Naturen som NÅGON har planterat för att öppna människans låsta undermedvetna. Men en fri människa är ingen narkotikaslav!!! Det är en människa som befriat sig från kultur och trdition. tydligen kan man uppnå detta i vetenskapliga sammanhang. Jag tror på det och skulle vara tacksam om omvärlden kunde försöka att uppskatta min forskning. Jag delar den med alla och vill bara hitta ett sätt att tillsammans med Putin, ta livet av Midgårdsormen som nu är mycket nära att förgöra oss eftersom kapitalism nu kontrollerar varje kvadratcentimeter av vår jord.

  Epilog: Detta är inte min blogg!!! Jag är gäst här och uppskattar väldigt mycket att Annika sällan begränsar mig. Men det är inte min sak att vara liberal här i dessa frågor. Men ibland talar tangentbordet vad hjärtat tänker och då går det åt h….

  Vem är du Ernst Spanare? Varför säger du det du säger? Vad är det för fel på dig? Jag undrar vem du är som pratar så gränslöst inskränkt. En Annan eremit kanske?

 35. 35
  Ernst Spanare säger

  #34 Georg W

  Du blir medveten om ditt medvetande, när du vaknar på morgonen. Nöj dig med detta medvetande.

 36. 36

  Ja, jag har inget annat, men jag är inte nöjd. Detta medvetande är skapat av mor och far, skola, teve tidningar, kompisar. Problemet är ju att allt är fel!!! Vi jobbar som slavar hela livet och dör fattiga som kyrkråttor. Något är galet? Är vi födda till slavar och slaveri.

  Förstår du Ernst att du propagerar för den begränsade människan. Egentligen representerar du ren universiell ondska. ”Stay stupid”

  Den begränsade slavmänniskan är inget ideal. Befriaren från slaveri är ett ideal.

  Du Ernst behöver utvecklas som människa. Du är en slavdrivare! uttolkat från de ord du uttalat. Du är elak mot spirituella sökare.

  Jag avslutar med att du är rasist och klimatskeptiker.

  Har jag rätt, Ernst?

 37. 37

  Jag skulle åka till min son och fälla lite skog. Istället sitter jag här och missbrukar Internet. Jag vet att jag blir robotiserad av för mycket interaktion med Webben. Min fru lämnade mig för att jag satt för mycket vid datorn.

  Jag är en kunskapshungrig människa. Jag slukar modern forskning eftersom ledande forskare inom många områden nu bryter ny mark. För mig är de alla tillgängliga ständigt eftersom min algoritm/robot förstått vad jag vill ha. Jag håller på att utröna de tusen mest intressanta människorna och företeelserna på vår planet, idag och genom historien. Min världsbild är inte längre fixerad utan mer flytandeoch frågorna jag ställer i mitt huvud är absolut förbjudna i min akademiska verklighet.

  I min lilla släkt har två hemfallit åt narkotikamissbruk. Bägge har slutat och kämpar nu vidare. Jag bryter omedelbart med narkotikamissbrukare, eftersom de är skadliga. En har istället blivit alkoholist, faktiskt lite bättre, för oss alla. Annars kan jag skryta med att jag hjälpte två alkoholister att sluta dricka. Genom att vända dem ryggen.

  Jag har hela mitt liv sökt den medvetna kunskapsmänniskan! Min väg har alltid varit framåt och uppåt.
  Annika kan följa min utveckling här i kommentarerna i över ett decennium. Jag började som idiot och är idag en betydligt mindre idiot.

  Jag förstår att mina svårare frågor inte ska tas upp här. Trots att det förmodligen skulle vara här jag hittar bäst svar. Jag behöver en åklagare eller lagstiftare, med kunskaper om dessa lagrum.

  För som jag ser det verkar det vara olagligt att bli en medveten människa och jag äger inte min egen kropp. Lagen kränker Naturens mångtusenåriga medicinska funktioner, till förmån för big Pharmas ekonomiska vinst.

  Vi måste fråga oss varför samhället för krig mot människor som söker förståelse och medvetenhet. Och varför de kallas knarkare av okunniga. Varje skolbarn ser att det är en lögn.

  Det existerar inget svar. Förmodligen kan ingen människa svara. Synd att man inte kan prata om förbjudna saker, Jag skulle vilja det, men censurerar mig, av hänsyn till ovanstående.

  Retrospekt, jag gick för långt! Förlåt?

  Historien om mjölken är sann! Där står historien idag, trots all förvirring på området.

  Afrikaner har en annan laktostolerans än oss. Ett annat genpar har muterat.

  95 % av oss Svenskar, de muterade, kommer från samma flaskhals. Jag tror att vi är 26% av mänskligheten. En enda familj uppblandad med resten av jordens befolkning. Dricker vi mjölk, blir vi inte sjuka. Vi tillgodogör oss näringen och fungerar i varje cell. Ett enormt evolutionärt övertag, som tydligt visas i världspolitiken, kulturen osv.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa