Björn Runge berättar om sin botade cancer

Björn Runge, sommarpratare idag, berättade om hur hans cancer, malignt melanom med metastaser, botades av Askorbinsyra (?), av Erik Enby (?).

Jag lyssnade av o till på Sommar i P1 idag. Det var Björn Runge som pratade. Han berättade bl a om sin cancer, malignt melanom med metastaser i lunga och hjärna, och behandlingen av den. Han fick olika cellgifter av skolmedicinen och fick biverkningar av behandlingen. Han hade då hört om en fd läkare som behandlade cancer. Det är troligen Erik Enby som avses. Björn uppsökte denne, som hittade tecken på infektion i blodprov i mikroskopet. Han ordinerade en vitamin som finns i vanliga livsmedelsbutiker, sannolikt Askorbinsyra, C-vitamin. Björn skulle ta en dos morgon o kväll (dos?), i fem veckor.
Efter dessa fem veckor kände sig Björn betydligt friskare. Röntgen visade sig senare att tumörerna i lungor och hjärna försvunnit. Mirakel.

Och sådana metoder och deras utövare vill skolmedicinen förbjuda. Follow the Money.

 

Comments

 1. 1

  Mycket intressant, finns all anledning att tro att det var askorbinsyra och Erik Enby.

 2. 2
  Karl Nilsson säger

  Drygt 80 % av patienterna med malignt melanom botas.

  Cellgifterna hade tydligen avsedd effekt för Björn Runge.
  Att behandling med cellgifter ger besvärliga biverkningar är allmänt känt.

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  2 Karl Nilsson
  ”Drygt 80 % av patienterna med malignt melanom botas”.
  Gäller det även metastaserat malignt melanom?

 4. 4
  Karl Nilsson säger

  #3 Annika Dahlqvist

  Det känner jag inte till.

  Jag gissar att det är svårt att få tag på en sådan uppgift.

 5. 5
  Georg W säger

  Det känns som jag är ensam i Sverge, när det gäller förståelsen att vi är helt genomimpregnerade av ett för oss helt nytt ämne, Oxalsyra och Oxalater! Många har ett hum om vad det handlar om, men få visste hur dominerande detta gift är i vår metabolism. Nu sprids informationen och kunskapen med en rasande fart för de som liksom jag följer den globala metabola diskussionen.

  Men det jag här vill poängtera är att det ämne och kosttillskott som är viktigast för mig är också det som håller mig kvar i det metabola syndromet, Askorbinsyra!

  Jag är ju en syndare här i livet och alla nöjen och förlustelser är mina. Därför har c-vitamin blivit min räddning från munsår och en degenerativ hälsa. C-vitamin ger min kropp förmågan att kämpa mot den inre förstörelsen och åldrandet.

  Nu säger Sally K Norton och henne ska man lyssna på, att kroppen kan bara metabolisera en liten mängd askorbinsyra åt gången! Resten omvandlas till Oxalsyra!!!

  Jag som en gång om dagen tagit 7-10 gram. HAR VARJE DAG FÖRGIFTAT MIG MED EN STOR DOS OXALSYRA!!!

  C-vitamin ska tas i små doser många gånger om dagen!!!

  Jag slutade med C-vitamin ett tag och omedelbart började min kropp rensa ut gamla lagrade Oxalater.
  Det märks framför allt på att jag vaknar med grus i ögonen och har slutat att svettas som en gris om nätterna.

  Att leva är svårt och besvärligt! Stäng av teven och reklamen så blir allt bra (:

  Det hjälper att ha bindel för ögonen när man handlar mat.

  Med Sally har jag nu full hand av kvinnor att dyrka Annika D, Jenny R, Ann F, SallyKN, Mamma <3

  https://www.youtube.com/watch?v=i7ArmIYGH0s

 6. 6

  Georg W!
  Tack för inlägget – bra info där från dig.
  Jag har själv börjat intressera mig fär oxalat-problematiken. Hur man menar att ansamling av oxalater som binds i kroppen kan ge upphov till olika svårbehandlade värksjukdomar.
  Har för avsikt att försöka minska oxalatintaget i min kost. Tänker föra matdagbok och samtidigt kommentera hur jag mår. Det är svårt att minnas och jämföra annars.
  Ska bli spännande att få se vad det kan leda till – förhoppningsvis hälsoförbättringar. Man ger också en hel del info om utrensningsdieter. Men det är jag inte riktigt mogen för ännu.
  Jag lider av fibromyalgi som blivit otroligt mycket bättre av glutenfri lågkolhydratkost, lchf. Men fortfarande ger sig fibron tillkänna litet då och då.

 7. 7
  Helena säger

  Hej!
  Jag hittade hit efter att ha lyssnat på Runges sommarprat, då jag blev nyfiken på den vitaminkur som han lyfter bidragit till hans tillfrisknande. Jag läser era kommentarer och känner mig fullständigt okunnig men också nyfiken. Om nu askorbinsyra och C-vitamin var kuren, så vad handlar jag och hur inta?

 8. 8
  Georg W säger

  Mitt förslag är att köpa askorbinsyra på ICA och bikarbonat på Willys.

  Jag tror att maxdos är 2 gram per tillfälle. Kanske 5 ggr per dag, efter behov!

  Viktigast för oss är att undvika nötter och spenat, rödbetor. Testa carnivore ett tag, uteslut all växtlighet. Bli en varg, metabolt.

 9. 9

  Dagens Nyheter förnekar sig inte. I referatet från Björn Runges sommarprogram undviker man sorgfälligt att ens nämna ”den gamle läkare” som i praktiken förvisso var den som räddade honom från en död i cancer. Rubriken i DN:s text (av Nicholas Wennö) var ”Björn Runge talar om hur Glenn Close räddade hans liv”!!! Trots att Glenn Close har Oscars-nominerats sex gånger, och vunnit tre Tony Awards, så tror jag hennes förmåga att bota livshotande cancer är begränsad. Men om hon lyckades i detta fall, så skall hon förstås vara lycklig för att hon inte är svenska, för enligt svensk lag är det ju ABSOLUT FÖRBJUDET för någon som inte är läkare att bota cancer (och vad jag vet är hon inte läkare).

  Att Erik Enby än en gång räddat en människa från livshotande cancer – och inte ens får ett omnämnande för detta – är naturligtvis ännu en påspädning av den bittra kalk han fått dricka de senaste 40 åren eller så, och vars optimala uttryck var att han fråntogs sin läkarlegitimation! Och i sin helhet är detta förstås ytterligare ett steg i att förneka alternativa behandlingsmetoder – och framhäva skolmedicinens ofta fullkomligt bisarra metoder som de enda tillgängliga – och ”vetenskapliga”…

  I Aftonbladets referat nämner man åtminstone ”en äldre doktor, som blivit av med sin legitimation” – dock utan att ens antyda vilken avgörande roll denne haft i Björn Runges överlevnad! Att man inte nämner hans namn skulle kunna betyda att man vill undanhålla Erik Enby från hotande åtal. Men jag tror inte det är anlednigen…

 10. 10
  Lars Bern säger

  Helena,
  Jag tar 10 g askorbinsyra utspritt över hela dygnet vilket befriat mig från ett 25:årigt gissel med ständiga giktattacker pga en njurskada som orsakats av en canceroperation 1992. Eftersom jag förbrukar stora mängder askorbinsyra köper jag rent pulver från Borgeby kryddgård ca. 300 kr per kg eller från BulkPower för 250 kr per kg.
  Jag har aldrig hört talas om problem med oxalsyra trots stora mängder både askorbinsyra och rödbetsjuice. Mår mkt bra på detta.
  hälsn/Lars

 11. 11
  XMargareta säger

  Stickande- nål-ont.
  Behöver det handla om oxalsyra?
  Kan låta som gikt?

  Vi är ju olika förstås, men vill ändå meddela, att jag äter en jättetuss Rucola och även syrade rödbetor varje dag och har inte ont någonstans.

 12. 12
  Georg W säger

  Det gläder mig att ni mår bra. Det gör ni inte när tillförseln av oxalsyra slutar. Då blommar allt ut och alla krämpor kommer samtidigt. Våra kroppar måste varje dag hantera nytillförseln.

  Vi klarar oss som vanligt fint. Men jag lider med alla veggisar och oss som trodde vi visste något. Tillbaka till ruta ett. Vad kan jag äta och vad kan jag inte äta? Glöm alla nötter. Gikt och njurarna är offerplatser för oxalsyra.

 13. 13
  Piltson säger

  5 Georg W: “svettas som en gris“
  Grisar är pachydermer enligt Cuviers klassning. Även kända som tjockhudingar
  Själva grejen med tjockhudingar är att de inte svettas. Det är därför som dom vill kyla ned sig genom att rulla runt i gyttja. Läs här om Cuvier: https://sv.wikipedia.org/wiki/Georges_Cuvier

 14. 14
  Piltson säger

  Ber om ursäkt. Vi jorde en sökning på frasen och fick trettiofyratusen träffar. Det sägs vara ett traditionellt uttryck på svenska. Så då undrar man hur det kan ha uppstått, eftersom svenska grisar inte rimligen kan vara ett undantag från Cuviers klassning. Skall forska i detta.

 15. 15
  piltson säger

  Och här är resultatet. Det visar sig bottna i ett missförstånd. Gris heter på engelska “pig“. Men “pig“ är tvetydigt, det kan också betyda “järntacka“. Tackjärn kallas “pig iron“. Och innan man kan gjuta en järntacka måste den flytande metallen svalna. Enligt min auktoritet:
  ”How does the smelter know when the metal is cool enough to transport? When the ”pigs” ”sweat.” As the metal cools, the air around it reaches the dew point, causing droplets to form on the metal’s surface.””

  Järntackan svettas. Och så uppstod detta uttryck först på engelska, där det hänvisar till metallurgi. Men på svenska förekommer såvitt bekant inga “grisjärn“. Så hur kunde ordet få en så konstig dubbel betydelse på engelska? Skall forska i detta.

 16. 16
  Piltson säger

  Och här är resultatet. När men tappar ut smält järn från en masugn, så rinner det först i en bred ränna, som i nordengelsk fackjargong kallades “sow“, på svenska “sugga“. Denna förgrenar sig i smalare rännor, där tackorna bildas. Och eftersom moderrännan var en sugga, så låg det nära till hands att kalla avkomlingarna grisar.
  Till historien hör emellertid att denna “sow“ inte alls har med grisar att göra. Det är en avkomling av ett ord, “sawan“, vilket sägs ha betytt “sprida“ i fornsaxiska, det germanska ursprungsspråket för nutida engelska flera hundra år innan man lärde sig smälta järn i masugnar. Vilket avslutar Piltsons bidrag i ärendet.

 17. 17
  Georg W säger

  För mig är det ett emotionellt mängdmått på onormal svettning, eller normal om man dansar med någon, fruktansvärd känsla! Likaså tackar jag min skapare att jag vaknar ensam i min pöl, en timme för tidigt, för att urinera.

  Likaså tackar jag min skapare för att jag fått denna fantastiska reningsmekanism i min kropp OCH tack vare Sten B. här på trådarna, så vet jag vad det handlar om. Utrensning av tungmetaller, som fastnat i Oxalsyrans magnetism och bildat Oxalater. Plantornas hämnd på gräsätarna. eller i mitt fall, ett medel till avkalkning (decalcifiing) av min kropp.

  Anledningen till att min kropp blivit så hysterisk är att jag förra året drabbades av klimatångest och slutade använda vattnet i min brunn. Med resultatet att vattnet fick en bismak av järn.

  Så kommer min vän kemisten och vägrar dricka mitt vatten. Han säger att det är en grundvattenkälla och även om nivån är låg så fylls det på hela tiden. Men man får inte snåla på vattnet. Det måste cirkulera för att inte förlora i kvalitet. Speciellt detta år när biomassan exploderat i en omfattning aldrig tidigare skådat. Vilket drabbat alla vattenkällor, med tillväxt som bieffekt.

  Jag duschar numera (: och har möblerat om i min klimatskadade hjärna och vattnet smakar inte järn längre OCH fåren dricker det gärna, med en kapsyl KS.

  Jag har slutat svettas och välkomnar åter damer till mitt läger (; TACK Sten!

 18. 18
  Georg W säger

  Piltson
  Ingen historia är roligare än lingvistiken! Jag har precis börjat lära mig proto-indo europeiska och hittar där betydelsen av mitt familjenamn. Slutet på mitt namn *wejko* är ett 3500 år gammalt ord som betyder bosättning! Mitt efternamn har en plats någonstans i Urheim (:

 19. 19
  olle holmqvst säger

  Runges anekdot:
  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1319511?programid=2071
  > 42 min
  > 1.04

  Trippelinvention:
  1. ny medicin
  2. ny omväxlande kost
  3. vitaminkur

  ”en perfekt kombination” säger Runge

 20. 20
  olle holmqvist säger

  ”The spontaneous healing of cancer is a phenomenon that has been observed for hundreds and thousands of years and after having been the subject of many controversies, it is now accepted as an indisputable fact. A review of past reports demonstrates that regression is usually associated with acute infections, fever, and immunostimulation. ”
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3312698/

  sökte på > cancer spontaneous remission åtskilligt att läsa

 21. 21

  Hej
  Intressant att man kan bli av med sin cancer om man har turen att träffa en trevlig dam. Detta har jag aldrig tänkt på. Bra att DN säger till ordentligt om detta ty sådant är nog okänt för de flesta. Kan det möjligen röra sig om en så kallad placeboeffekt ?
  mvh
  Erik Enby

 22. 22
  olle holmqvist säger

  ”The spontaneous healing of cancer is a phenomenon that has been observed for hundreds and thousands of years and after having been the subject of many controversies, it is now accepted as an indisputable fact. A review of past reports demonstrates that regression is
  -usually associated with acute infections, fever, and immunostimulation.- I
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3312698/

  Detta – kroppen egen läkningsförmåga – är ett alternativ som förklaring till tilfrisknadet
  andra möjliga förklaringar ::
  – den nya medicinen som läkarna Sahlgrenska skrev ut
  – radikal omläggning av kostvanot
  – vitamin/och mineraltillskott.
  – ny livsglädje
  – kombination av dessa, vilket Runge själv tror

  Jag delar allltså inte #9 ovan.” i praktiken förvisso var den som räddade honom från en död i cancer.

  Som framgår av citatet uppvisar själv-tillfrisknande ofta bakterieinfektion. Som tycks vara Enbys själva grundbult. Spekulativ förklaring: Kroppen mobiliserar när cancern är det stora hotet. När cancern dödats angrips bakterierna, Dt mindre hotet.Viss gissning, visst.

  Själv-tillfriskande kompas alltid (?) av ”acute infections, fever, and immunostimulation.” –
  och Enby såg bakterier i mikroskopet.

 23. 23
  Georg W säger

  Erik Enby
  Du är en väl bevarad hemlighet i Svenska folkets hjärta!

  När du ändå är på tråden undrar jag vad din syn på Oxalater är?
  Vilken betydelse har oxalsyra i våra inflammationer och svampar?

  Det är ju tydligen nytt och okänt här.
  Personligen tror jag att oxalsyra är ” the mässing factor”.

 24. 24
  Helena säger

  Ett sent tack för svar, Georg W!

 25. 25
  I Like Neil Young säger

  Tror det är dags för Moderaterna och Centern att ta tag i detta NU – innan det går för långt.
  FÖRBJUD all försäljning av Askorbinsyra till privatperson. Och likställ all allmän diskussion om detta med hets mot folkgrupp eller nån liknande gummiparagraf med rötter i totalitära styren.

  När man ändå är i farten kan man förbjuda privatpersoner/allmänheten att inneha/göra bruk av ,följande:

  *Vatten
  *Elektricitet
  *Metallen Silver

  ….då kan ingen göra KS hemma på kammaren heller.
  DN kan dra igång kampanjen redan nu anser jag.

 26. 26

  Jag skrev en artikel om detta och kan bekräfta att det var Erik Enby som Björn Runge fick hjälp av:

  https://newsvoice.se/2019/07/bjorn-runge-erik-enby-cancer/

  Björn Runge skrev tom om Enby i ett programblad som fanns tillgängligt på Kulturhuset i Stockholm. Denna text skriven av Runge finns även på webben än idag, länkad från artikeln ovan.

 27. 27
  Piltson säger

  26 Sasserson: ””10 beståndsdelar varav en var vitamin C.”
  Vore intressant att få veta lite om dessa beståndsdelar. Kan de kanske jämföras med andra naturpreparat som sägs vara effektiva mot cancer men är nu förbjudna i USA? (Essiac, Laetril, etc). Och varför ”mörkar” tidningarna just den positiva aspekten av hela historien?

 28. 28
  I Like Neil Young säger

  #27

  ”Och varför “mörkar” tidningarna just den positiva aspekten av hela historien?”

  Ja vad i hela världen kan det bero på? Såååååå konstigt……? Helskumt faktiskt.

  Dessa satans ”kvällstidningar” och ”faktabaserade” tidskrifter….må dom dö sotdöden hela bunten.
  Dom har inget i ett upplyst samhälle att göra. Dom är som likmaskar som vill förstöra samhällena och sinnena på människan. Lögner, lögner och åter lögner…

 29. 29
  Lekman säger

  I dagens radioprogram Ring P1, tisdag 23/7, ringde en man in och pratade om C-vitamin och sepsis.
  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1314920?programid=1120
  Intressant!

 30. 30
  Berit Hasselmark säger

  Tack Lekman. Ja, han hittades på din Ring P1-länk vid den lilla punkten på 7.24.
  Där nämndes att man tar samtidigt C-vit + Hydrokortison + Thiamin (B-vit).
  Han menade att det finns vetenskapliga artiklar på nätet som visar på fullständigt bot.
  (Hur tar man hydrokortisonet? Är det receptfritt? )

 31. 31
  Lekman säger

  #30
  Jag tyckte också att han sa hydrokortison?, vet inte annat än att det är en salva.
  Verkar fel!
  Kanske vet någon annan?

 32. 32
  XMargareta säger

  Man ger Cortison även intravenöst.
  Uppfattar, att man gav allt, intravenöst

 33. 33
  Lekman säger

  #32
  Jaha…!

 34. 34
  olle holmqvist säger

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=C+Hydrocortison+Thiamine

  artiklar om sepsis hittade jag på sökt om de tre komponenterna

 35. 35
  XMargareta säger

  Fram till och med 60-talet ungefär, fanns forskning och praktik, som hävdade nyttan med multitäckande kosttillskott. Fynd som därefter tycks ha ” begravts.”

  I många fall har andra aktörer än skolmedicinen fortsatt hävda nyttan av multitäckande kosttillskott av vitaminer, mineraler och andra ämnen.

  OM DE TIDIGARE FYNDEN VAR SANNA, BORDE DE KUNNA ÅTERUPPSTÅ, KANSKE OVÄNTAT OCH SLUMPMÄSSIGT!
  Kolla gärna in nedanstående länk. Skulle kunna vara ett exempel på det.

  Innehållet skulle också vara giltigt som indicium på att vårt nuvarande levnadssätt och vår nuvarande kost ger brister.

  https://www.lifeextension.com/Newsletter/2019/7/Vitamins-may-benefit-heart-patients/Page-01?sourcecode=HEXX83E&utm_medium=email&utm_source=enewsletter&utm_campaign=ezine-2019-HEXX83E&utm_content=HeroReadMore

 36. 36
 37. 37

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa