”Duktig flicka” som tror sig dödshotad av LCHF-are

Den 12 maj en artikel i Sundsvalls tidning (jag hittar inte artikeln på nätet) om Mai-Lis Hellenius, som nyss har fyllt 65 år. Hon medicinerar mot ”duktighetsstressen” med att gå i trappor.
Hon basar för Livsstilsmottagningen på Karolinska (Initierad av Pfizer).  Hennes bästa råd är att öka den fysiska aktiviteten. Man blir fysiskt friskare och mår bättre mentalt av att röra på sig.
Hennes råd angående fett är att det ska vara rätt sort: olja före smör. I övrigt grovt rågmjöl och mycket grönsaker.
Hon har känt sig som en ”Duktig flicka” ända sedan barndomen.
Sedan kommer det: Hon varnade för LCHF-diet där man rekommenderade smör och kött. Hon anser att hon står för vetenskapen. Hon uppger att hon fick dödshot från LCHF-are för det. Det var ”tufft”, men det var bara att bita ihop. Hon fick stöd från arbetsgivare och arbetskamrater.

Jag har aldrig sett några exempel på dödshot mot henne från LCHF-are. Enstaka tokar finns det ju alltid. Alla som befinner sig i massmedial uppmärksamhet brukar få hot och trakasserier på internet. Jag skulle vilja se exempel  på  att det är en betydande mängd av LCHF-are som har dödshotat henne.
Oavsett eventuella övertramp på nätet så är det frågan vilken kost som är bäst för hälsan som är det viktiga i sammanhanget. Hon påstår att hon står för vetenskapen. Vi LCHF-are påstår att vi gör det. Ord står mot ord. Då återstår att prova sig fram själv till vilken kost man mår bäst på, och i förekommande fall vilken kost som håller blodsockret normalt, utan (för typ 2-diabetiker) eller med låg dos (för typ 1) insulin. Forskning visar att det är lågt normalt blodsocker med låg halt insulin i blodet som är viktigt för den långsiktiga hälsan.
Det finns inga riktiga vetenskapliga bevis för att mättat fett eller rött kött är dåligt för hälsan.

 

Comments

 1. 1
  Kjell Holmsten säger

  Maj-Lis Hellenius vem är det?

 2. 2
  kicki säger

  Litet ”offerkofta” där, Maj-Lis!

 3. 3
  kicki säger
 4. 4
  Ann N säger

  Nu är vi där igen! Hur kan kött och fett vara farligt för oss? Vi har sen tidernas begynnelse levt på det.
  Blir så himla trött på det skitsnacket!
  Tack för ordet!

 5. 5
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Denna ’duktiga flicka’ skulle nog må bättre av att promenera ute i naturen, gärna barfota. Frisk luft i lungorna är betydligt hälsosammare än att springa i trappor. Dessutom kan det nog inte skada att låta friska vindar svepa bort lite spindelväv som växt till sej i ’hjärnkontoret’..

 6. 6
  XMargareta säger

  Maj-Lis Hellenius menar, att LCHF- diet, innebär rekommendation av kött.
  Att LCHFdieten betonar animaliskt fett, betyder inte alltid mycket kött.
  Men lögnen, uppfattas nog av många som sanning,
  eftersom den har upprepats så många gånger offentligt,
  att LCHF innebär rekommendation att äta mycket kött..

 7. 7

  Hon har kanske hittad den här från Finland. Våran älskade professor Mikael Fågelholm har påstått likadant för några år sen…

  mvh
  els

 8. 8
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Precis XMargareta!

  Gräsbetat ekologiskt smör är inte kött. Samma sak med ost, tjock grädde och mjölk. Inte heller kokosfett, avocado och olivolja är kött. Jag känner ingen LCHF-are som äter massor av kött. Det är ju FETT som är det viktiga i kosten. Och EKOLOGISKT(!) ska det vara!! .

 9. 9
  Göran Åkesson säger

  Maj-Lis Hellenius förenas med Ingrid Larsson i en idag utdaterad metabol kunskap. De företräder ’kalorihypotesen’ och ’kolesterolhypotesen’, bägge lika felaktiga. De har gjort så länge, och kommer att fortsätta därmed, även om de tagit till sig ny kunskap och kliniska resultat. Skälet är att det prestigemässigt skulle vara ett alltför stort fall att ändra sin professionella inställning utåt. De har fungerat som koopterade megafoner för Big Pharma och Big Food. Därför tillmäter jag personligen deras uttalanden begränsat värde. Dessa är, enligt min uppfattning, dikterade av snävt egoistiska, pekuniära och fåfänga utgångspunkter.

 10. 10
  I Like Neil Young säger

  Nej Maj-Lis Hellenius är ingen duktig flicka. Vill man ha ett samhälle som håller ihop och där medborgarna är friska och krya och har större chans till mental hälsa – håller man sådana som Maj Lis på mycket behörigt avstånd ev. gör processen kort med dylika. Så ser jag på saken.Hon har förmodligen gjort mer skada för samhället som helhet under sina yrkesaktiva år än dom allra flesta. – Undantaget politiker , mediamaktelit och Myndighetsaktivister.

 11. 11
  Nisse säger

  Att hon skulle ha blivit dödshotad tror jag inte på en sekund. Om en massmedial kändis blir dödshotad så blir det naturligtvis polisanmälan och utredning, och det skulle minsann ha blivit uppmärksammat i massmedia. Om inte annat så för att påskina hur aggressiva LCHF:are blir. Nä det där är bara påhitt i efterhand.

 12. 12
  ulrika nyblom säger

  Nää, dödshotad, haha, skulle uppmana henne att läsa Hotet mot din hjärna av David Pearlmutter, Då skulle hon sätta fullkornssmörgåsen i halsen, och undra över hennes, i hennes ögon perfekta råd. Detta säger jag med rätt rejält på fötterna. 40% av oss är känsliga för gluten, kan trigga psykoser huvudvärk, migrän, Tourettes ADHD, mat och alkoholsuget blir värre t ex, samt humöret kan mycket väl påverkas negativt av just gluten, Hennes kostråd, samt livsstilsråd skulle vara, om inte hotade, så i vart fall rejält ifrågasatta, hon skulle få ändra åsikt, och det i ett lappkast.
  kött fisk ägg, grönsaker, samt nötter och bär, mörk choklad. smör olivolja samt kokosfett,(naturligtvis kallpressad) Naturligtvis kan man fuska med en tårtbit någon gång, och man kan fuska med maränger, och hemgjord glass också. till födelsedagen eller så.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa