Insulinresistens orsak till fibromyalgi

Forskning.no.

Forskarna har nu kommit på att fibromyalgi har koppling till insulinresistens och prediabetes. Man undersökte en grupp av fibromyalgipatienter och fann att de alla hade förhöjt långtidsblodsocker HbA1c. De uppfattar att detta samband var helt okänt förut.

Vi som äter LCHF har ju i alla år rapporterat att vi blivit förbättrade eller botade från våra inflammationer sedan vi övergått till LCHF-kost. De etablerade forskarna har inte lyssnat på det örat.
I undersökningen har de provat Metformin, ett blodsockersänkande preparat, på fibromyalgipatienterna. Många blev mirakulöst förbättrade i sina fibromyalgibesvär.
Det är dock en medicin med många biverkningar, främst i magtarmkanalen. Den är också livsfarlig vid njursvikt och hjärtsvikt, och multiorgansvikt. Om en patient kommer in på sjukhus med sjukdom eller skada, är det stor risk att den får fortsätta med sin Metforminbehandling, med risk för livet som följd.

LCHF är en ofarlig metod, utan biverkningar, som kan ha lika, eller större, mirakulösa effekter på fibromyalgi.

 

Comments

 1. 1

  Jag antar att forskarnas ev. falska påstående (om att det varit okänt) dels kan handla om något monopolföretags möjlighet att patentera pillrena, dels att man vill sälja pillrena rikligt. Monopolföretaget vill kanske, i vanlig ordning, inte peka på den diet som löser problemet helt utan de piller som de vill sälja.

  Verkligt god vård och omsorg som förebygger fibromyalgi kan vi nog inte förvänta oss när människorna faktiskt läser monopolkapitalets fulmedier, använder monopolkapitalets sociala medier och därför röstar som de gör.

  Forskningens sanningshalt och vetenskapsmännens karaktär påverkas givetvis av kapitalismen, även om människor med karaktär står emot och medverkar till sanningen.

 2. 2
  Nisse Hult säger

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=7231118

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=7227520

  Räck upp en hand den som tror att någon inom Region JH ser ett samband mellan allehanda metabol ohälsa och det faktum att man idag får låna pengar för att kunna betala ut löner?

  Ingen har vad jag hört sagt ett pip om att länsbornas levnadsvanor knäcker ekonomin.

  Ingen har vad jag hört sagt att annan kosthållning och helt ändrad livsstil skulle spara enorma pengar för Regionen.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa