Om veganism i Indien

Food for the social media soul…

En mycket intressant artikel om utvecklingen i Indien. Det finns en utbredd vegetarisk tradition i Indien. Men trycket är från många håll att befrämja veganismen ytterligare. Köttätare kan bli trakasserade och förföljda. Detta trots att mycket forskning har visat att animalisk kost är mera näringsrik för människorna. Många barn dör av undernäring i Indien. De fattiga får äta enbart spannmålsmat, och den näringsfattiga maten ger barnen dålig motståndskraft mot infektioner.

 

Comments

 1. 1
  Georg W säger

  Sylvia Karpagam är ytterligare en kvinnlig läkare från folkets djup, med ett indiskt traditionellt gurumedvetande och meditationskoncentrerad text där inte en stavelse saknas! En gigantisk stor bit av verkligheten, utlagd i form av text!

  Jag är perplex eftersom det här är mitt kulturursprung. Det var här jag lämnade min förvirrade ungdom och blev en fullblodsvegetarian! Sylvia och jag har lärt oss exakt samma livsläxa, om än hon är betydligt yngre än mig och hon bevisar sitt medvetande med nationell hälsostatistik. Som är förödande för hela den veganska agendan!!!

  Det är de fattiga som MÅSTE äta vegetariskt skitmat och betala det evolutionära priset, orkeslösa sjukliga barn. Det är dessa folkmassor som ska äta de multinationella livsmedelsföretagens billiga vegetariska skräpmat.

  Det är nu 40 år sedan jag reste i Indien och en hel kontinent har utvecklats med mig. Vi lite rikare och mindre religiösa, får friska starka barn som erövrar världen! Medan fattiga och religiösa vegetarianer, långsamt klättrar neråt. Till sitt eget självskapade hel…vete!!!

  Hur ska vi få veggisarna att orka läsa all den här texten? Hon har ju inte missat ett ord och den som läser detta kan allt om mat efteråt och en grönsaksätare måste fråga sig själv, vad de håller på med!?!

  Det här är bister odiskutabel sanning rakt i ansiktet. Tack gode gud för att det finns feministiska nätverk.

  Jag är själv inte feminist, jag dyrkar starka kloka kvinnor (:

 2. 2
  Georg W säger

  Vi måste ge motparten en chans att yttra sig också. Det är inte så konstigt att man blev så lurad som tjugoåring. När världens äldsta skrivna text, klart skriver att de som äter nötkött ska skjutas med en blykula.

  Ifall någon undrar hur motsatsen till dessa feministiska kvinnor låter. Ge den här kärlekspojken och gurun en chans, om ni orkar lyssna igenom allt det här. Så är det den framtid som livsmedelsindustrin skapar!!!

  Tecknen är tydliga överallt, världens äldsta religiösa galenskap är på väg tillbaka:

  https://www.youtube.com/watch?v=ecCPLt5rE58

 3. 3
  Kicki säger

  Total galenskap! De fattiga får betala ett väldigt högt pris – betala med sitt liv. – Den här galna veganismpropagandan – att det är det enda rätta sättet att äta är näringsfattigt vegetariskt/veganskt. Mixat med starka religiösa traditioner som återuppstår med full kraft – påeldade av multinationella livsmedelsföretag och filantroper med sin egen skruvade agenda. – Vill du inte vara en vegan så är du en omoralisk människa. Det blir svårt/omöjligt för fattiga att kräva sin rätt till hälsosam mat för sig och sina barn. —- Är detta en lösning på överbefolkningen på jorden?
  Är detta en utarbetad strategi av den rika majoriteten (EAT-projektet) så att de får fortsätta sin ohämmade livsstil och de fattiga ländernas befolkning i bästa fall får leva av smulorna de kan plocka upp?
  Fruktansvärt cyniskt!

 4. 4
  Piotr säger

  Det blir ganska lustigt när man läser detta och sedan artikeln där det står att dom fattigas mat inte ens räcker för arbete då den består mest av flingor såklart man blir undernärd då och det handlar inte om att dom äter vegetariskt mat. Utan snarare i brist av pengar kan dom inte köpa nyttig vegetariskt mat.

  Det är stor skillnad på att äta sig mätt och äta bara flingor och har ingenting med att äta vegetariskt utan just bristen på varierad mat.

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  5 Piotr
  Saken i detta är så vitt jag förstår att när fattiga människor itutas att de ska äta enbart vegetariskt resultatet blir ännu mera ödesdigert än om de tillåts äta även animalier i den mån de har tillgång till..

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa