Veteproteiner kan orsaka inflammationer i kroppen

…protein i vete kan orsaka kronisk inflammation

Artikel i EurekAlert, från 2016.
Olika proteiner i vete, kallade ATI, Amylas-Tryptin Inhibitor, kan orsaka inflammationer i kroppen, tex MS, Rheumatoid artrit, astma. Detta är alltså utöver känslighet mot gluten.

Detta tyder på att det är väl värt att avstå totalt från vete, även om man inte har celiaki.

Detta stämmer med vad William Davis skriver i sin bok Wheat Belly, att vete är skuld till många av västerlandets sjukdomar, inklusive övervikt.
Socker är förstås också en kraftigt bidragande orsak till metabola syndromet.

 

Comments

 1. 1
  Rolf Löfgren säger

  Det stämmer bra med mina funderingar om vete.
  Det finns flera skadliga ämnen i vetet än gluten.

  Stötte på ett nytt organ i kroppen ikväll,
  Mesentery, tarmkäx på svenska. Ett stort organ som har styrande funktioner över metabolismen.
  Det kan bli problem om den är förfettad.
  Min tanke är att detta kan vara likartade processer som leder till fettlever, överskott på kolhydrater och fruktos.

  ”Fat cells in the mesentery can produce proteins that are associated with inflammation, including CRP. A 2016 study linked this fat tissue in the mesenteries of people with Crohn’s disease to increased inflammation, CRP production, and bacterial invasion.”

  https://www.healthline.com/health/mesentery#significance

 2. 2
  Georg W säger

  Vetemjölet är intimt förknippat med mänskligheten och mänsklighetens utveckling i civilisationer. För 10 000 år sedan så plockade kvinnor fröer från växter som hade ett vetefrö (einkorn).

  Plötsligt för 6 000 år sedan uppstod den färdigpacketerade Sumeriska civilisationen, med sitt skriftspråk, tidsindelning (full astronomisk kunskap), präster, kungar, domstolar, militär…osv osv

  Vi har egentligen sumererna att tacka för att vi är civiliserade, kontrollerade och vetenskapliga. Vår kunskap emanerar från dem.

  I vår moderna tid så har Sumerernas land blivit arkeologiskt utgrävt och man har funnit miljontals bibliotek med ändlösa texter, från vår civilisations gryning. Texter som förklarar hur världen ser ut egentligen och hur saker och ting uppstod en gång i tiden. Vad som är sanning eller myt är upp till betraktaren att avgöra.

  Tilläggas bör att historiker runt om vår jord, gör allt för att dessa kuneiforma texter INTE ska bli kända och var mans kunskap. Eftersom den strider mot allt vetenskapligt förnuft i en totalt förljugen världs historia!

  ENLIGT Sumererna så beskrivs introduktionen till vetebrödet med en negativ lerrulle, med en bild. Rullar man rullen i mjuk lera så uppstår en bild av hur en luftburen gudomlig utomjordisk vetenskapsman (Enki) överlämnar det 24-fröiga veteaxet och en plog till sumererna!

  Den människa på Jorden som idag tror på att veteaxet uppstått genom naturlig evolution, är inte korrekt vetenskaplig! Veteaxet är en utpräglad genetiskt modifierad växt, vilket är ett onämnbart mysterium, i vetenskapliga kretsar! Cirka 10 000 år gammal enligt Wikipedia.

  När vi nu idag ser vad vetemjölet åstadkommit! En global giftig, kemisk monokultur som föröder och konsumerar vår planet och dess innevånare, människor och djur. Så måste vi fråga oss varför alla människor på Jorden äter vetemjölspannkakor, pasta, bröd, kakor osv. utom ett par miljoner LCHF-are och Inuiter.

  Tänk vad lätt det vore att rädda mänskligheten och vår planet! Sluta odla vetemjöl och socker!!! OCH lita inte på varelser från yttre världsrymden!!! De kan vara korkade, trots sin gudomlighet?!?

  Vetemjölet är grunden till människans slaveri och uppgivenhet mot etablissemanget och orsaken till ett miserabelt ohälsosamt liv!!!

 3. 3
  Georg W säger

  Jag vet att det är fler än jag som vet att en människa som slutar att äta vetemjöl och socker. Inte bara blir friskare, de blir klokare också och hjärnan fungerar bättre. Det bevisas vid tester och prov, anekdotiskt, men trovärdigt.

  Motsatsen gäller för över 90% av mänskligheten! Även duktiga människor förstör sin kapacitet med denna skräpmat och får kämpa om betygen med klagande kroppar och metabolismer. Nu är det alltså bevisat att kolhydrater fyller kexet i tarmen med fett, vilket resulterar i inflammationer i muskulatur utanför vårt metabola system! Fantastiskt!!! Så har jag levt större delen av mitt liv.

  Det enda som är intressant med vetet egentligen, är att på dessa monokulturer, så uppstår varje sommar ett fenomen som på engelska heter åkercirklar. Dessa geometriska konstverk, ofta flera hundra meter i diameter, är det fysiska beviset på att det finns både en högre intelligens, än människans, och en högre nivå av teknologi än människor har. En microugns-våg har svept över fältet och format mönster som bevisar en högre kunskapsnivå. Det är för mig oerhört intressant och gränslöst spännande, Några knapptryckningar bort bara. Fysiska bevis!

  Det är den ena sidan av saken. Den andra är att de har undersökt plantorna i dessa formationer och det visar sig att det är förändrat i sin genetiska konstruktion! Så nu håller brödälskarna på att få fram ett nytt superfrö som ger högre skördar och är mycket bättre än vårt gamla vetefrö.

  Nu till min slutsats och jag behöver inte säga att jag accepterar censur till 100 %!!!

  Någon, kanske en E.T., med superintelligens, försöker förmå människor att fortsätta äta frallor och pannkaka, samtidigt som den (intelligensen) gör mig medveten om motsatsen???

  Den första insikten jag fick från åkercirklar, var att skaparna såg oss som figurer i spelet Pacman, som ständigt jagar bullar och ständigt är jagade av spöken. Det här är en amatör på google som hittat.

  https://www.youtube.com/watch?v=qBTs5tL7TLs

 4. 4
  Maggie Melander säger

  Hur är det med andra mjölsorter än vete? Jag tycks inte tåla något annat än riskakor men det är ju massa kolhydrater.

 5. 5
  Rolf Löfgren säger

  #3
  Exempel på åkercirkel eller Crop Circle.
  http://www.cropcircleconnector.com/2016/Ansty/Ansty2016a.html

 6. 6
  Georg W säger

  Bland det vackraste och intelligentaste på planeten!

  https://www.youtube.com/watch?v=HZd7EkJEBA8

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa