Experter varnar för epidemi av fettlever-sjukdom bland unga

msn livsstil.

Dessa experter har funnit en epidemi av icke alkoholorsakad fettlever-sjukdom hos unga. Tillståndet är kraftigt associerat med övervikt. (De tror därför att det är övervikten som orsakar fettlevern. De är inte medvetna om att det är högkolhydratkost, med högt sockerintag, som orsakar sjukdomen).
Fettlevern ökar riskan för skrumplever, levercancer, typ 2-diabetes, hjärtinfarkt, mm.
Det var en ny undersökningsmetod, fibroscan, som visade på dessa förfärande siffror.

 

Comments

 1. 1
  Nisse Hult säger

  Känns lite som man undviker att prata klartext
  på sista raden, lämnar den öppen och oskriven av
  feghet eller annat?

 2. 2
  sten bjorsell säger

  Är det inte fruktos, dvs vårt vanligaste söta idag, som orskar fettlever?
  När fruktos bryts ned i dagliga stora mängder bildas aldehyder. Utan tillräckliga mängder antioxidanter skadar dessa aldehyder levern, med fettlever som resultat. Samma mekanism fast något olika aldehyder som alkohol producerar. Nästan identiska sjukdomstillstånd. Läsk, godis och viss öl sötas billigast med HFCS (High Fructose Corn Syrup) som kanske håller 65% fruktos istället för sockrets 50%. Naturligt verkar fruktosen som en effektiv mekanism att bygga upp fett till vintern eller för långflygningar för flyttfåglar med hjälp av mogen söt frukt på höstarna. Då sker ingen ”skada” pga följande fasta eller flygtur/fasta som reducerar både leverfett och annat fett. En oerhört viktig del som saknas för dagens ungdomar som istället ofta både blir permanent feta och insulinresistenta istället, vanligen följt av kronisk diabetes-2 och livstidsmedicinering. Vilka tarmbakterier som lever bäst på fruktos vet jag ej, men antar att det knappast är några goda. Alltså kan det även bli IBS, Crhon’s, etc. i tarmarna.

 3. 3
  Gunnar Isaksson säger

  Tänk så märkligt att fuskare/forskare fortfarande blundar med förståndet.

 4. 4
  Ann-Catrin Bergström säger

  Hej! Ja vad beror det på att vi har så mycket sjukdomar i Sverige..ändå är vi ett ganska rikt land? Ja det lät Ej uppiggande..om vi ska få ännu mer sjukdomar här….tråkigt

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  4 Ann-Catrin Bergström
  Ja den första och främsta orsaken till vår epidemi av metabola sjukdomar tror jag/vi beror på för högt intag av socker.

 6. 6
  Ann-Catrin Bergström säger

  Hej! Jo det är nog sant..det är ju socker idag i så mycket rätter..och jag själv har mest ätit husmanskost i alla år..har haft själv op. av gallsten, och fick senare giftstruma överaktiv sköldkörtel..som jag dras med än..fast underfunktion…men jag älskar husmaskost..inte snabbmat….och fick ju så många symtom av levaxin som jag tar, och blir ej bättre av den heller..så jag orkar ej stå och laga krånglig mat..Trevlig att läsa på din sida..

 7. 7
  Anders Aldberg säger

  Hej! Nu har vi bara data från England, men hur står det till i Sverige?? Och följdfrågan i anslutning till slutraderna- ” Detta kräver snabba förändringar i folkhälsopolitiken om vi ska bemöta den tickande bomben av fetma och icke-alkoholisk fettleversjukdom”. Vad gör Folkhälsomyndigheterna i Sverige för att undersöka och eliminera detta scenario??

 8. 8
  sten bjorsell säger

  7 Anders Alderberg.
  I sverige lämnar man sådant här till Statens Livsmedelsverk, SLV, som trots 100-tals oberoende studier som säger detta om socker, att fleromättat fett orsakar cancer, och att mättat fett är det tåligaste och mest långlivade fett som finns, inte bryr sig ett dyft om Svenskens hälsa. Istället litar man på sina ”egna” experter, som trots enorma jäv gör sina rekommendationer så att de passar de producenter de representerar, då de flesta är är anställda inom livsmedelsbranschen med målet att sälja så mycket som möjligt av de egna produkterna.
  Men svenska lättlurade politiker har fortfarande totalt förtroende för detta eländiga verk som många idag kallar för Sveriges Livsfarligaste Verk. När Dansken sparade liv och kärlsjukdomar för 1000-tals Danskar per år genom att förbjuda transfetter, lade den Svenska regeringen samma sak på remiss till SLV. Ca. 2005. Inget svar än, vad jag vet. Men publiciteten om hur farligt transfetterna var gjorde att fabrikanterna gradvis drog ned transfetthalterna. Största nedgången av kärlsjukdom i hela EU i Danmark. SLV borde stängas snarast, som jag ser det. Tjänar endast industrisyften, ofta på bekostand av vår hälsa.
  Så svaret på din fråga blir: som vanligt, ingenting. Politiken verkar i svåra ämnen som detta vara att hoppas på att det går att tiga ihjäl frågan, igen.

 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  Jag läste någonstans att SLV inrättades en gång i tiden just för att främja livsmedelsindustrins intressen.

 10. 10
  Berit Hasselmark säger

  Jaha – men det betyder väl att dom sköter sig då… Vilket vansinne.

 11. 11
  Nisse Hult säger

  Ohälsa är en stor kassako för många.

 12. 12
  Georg W säger

  En miljard unga vegetarianer på planeten Jorden kommer att få fettlever före 50!

  Jag inser nu hur smart jag var som ung veggis När jag alltid spädde ut juicen med hälften vatten. trots att jag ansågs som en snåljåp.

  Inom 10 år kommer sjukvården att kollapsa om inte våra ”mat”butikers giftigaste sortiment kriminaliseras!!! Vi offrar oss själva på matkonsumtionens altare. Vad värre är, att vi offrar våra barn på barnprodukternas altare

  Ska mänskligheten överleva så måste vi även byta ut varenda tandkrämstub, mot fluorfri tandkräm. annars går det nog inte att stoppa den eskalerande idiotin hos mänskligheten.

  Därför är det oerhört viktigt med fria diskussionsklubbar, typ den här. För att inte våra hjärnor ska dra iväg någonstans på någon fanatikers eller multinationella industrialisters dogmatiska teorier.

  Civil olydnad!!! Köp vildsvin fast det är förbjudet! Skit i Svea rikes lag!

 13. 13
  XMargareta säger

  Jag har undrat över varför det inte är lättare, att just köpa vildsvinskött.
  Det finns ju ganska många grisar i våra skogar.

  Jag anser, att jakt, slakt, veterinärbesiktning, produktframtagning och distribution borde kunna trappas upp.
  Själv skulle jag bli en trogen kund.

 14. 14
  XMargareta säger

  Fortsättning på mitt inlägg nr. 13.

  Man måste beakta eventuella problem med afrikansk svinpest,
  som nu sprider sig även i Europas vildsvinsstammar.
  Stor försiktighet måste iakttas.

  Den är dödlig till 90% av smittade djur och mycket smittsam också via kött.
  Man kan ju då föreställa sig vilken katastrof det skulle innebära om virussjukdomen kom till Sveriges vildsvin.
  Inte minst för Sveriges grisbönder och livsmedelsförsörjning.

  https://jagareforbundet.se/vilt/viltsjukdomar/afrikansk-svinpest/

 15. 15
  Georg W säger

  Kommer pesten dör alla grisar! Köp bara trikintestat! Alltid!!! Det händer då och då att vildsvin har trikiner. Det vill man inte ha.

  Frågan är ju varför det är olagligt ätt sälja trikintestat vildsvin?

  Grisar är allätare och därför kött-/asätare också.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa