Växtfett skyddar inte hjärtat

Corren.se.

Äntligen ett forskningsresultat som visar att hälsoprognosen inte förbättras av växtfett.

Vi har länge sagt att det är självklart att naturligt fett, som människan har ätit under hela evolutionen, är bättre för hälsan, än industriellt fett som baseras på växtfett. Lång näsa för hela etablissemanget som i flera decennier påstått att växtfett är bättre.

 

Comments

 1. 1
  Georg W säger

  Det döljer sig mer än ett paradigmskifte i det här märkliga och ärliga reportaget. Som nu bevisar att alla som levt med minsta lilla fettskräck (ALLA), varit lurade av samma tidningar som ljugit om forskningsresultat nu i minst 50 år.

  Corren är den ledande friliberala näringslivsfrämjande lokaltidningen i en koncern, där de flesta svenska (och nordiska) lokaltidningar ingår.

  I Internets barndom försigick en fri debatt i tidningarnas kommentarssektioner där vi nyfrälsta LCHF-are kunde, mer eller mindre, kapa hela tidningen genom intressanta fria debatter. Där bland annat jag kämpade för att få människor att förstå att mättat animaliskt fett är mer än naturlig och nyttig mat för oss, det är alternativet till kolhydrater!

  Plötsligt en dag stängde alla tidningar sina kommentarsfält, utan förklaring.. Den fria debatten dog plötsligt och återkom först efter en månad. Då med en km text att kryssa i att man läst och godkänt OCH viktigast av allt. Tidningarnas psykologer listade ut att jag aldrig skulle betala en endaste krona för att få bjuda på mina kunskaper. Så vann de fria medierna slaget mot Georg W. aka. Proletären aka Livsmedelsdatabasen aka Collins aka osv osv.

  Därför är det mig en enorm glädje att konstatera att Näringslivet i Sverige och den Mannen som äger det fria ordet, nu vill att Svenskarna inte ska skada sig själva mer med Livsmedelsverkets ”nyttiga idiotfett” näringslivslögner..

  Tyvärr måste vi sätta hela svenska folket i terapi eftersom fettskräcken är inarbetad av reklammakarna i många människors spyreflexer.

  Om jag får skryta lite så köpte jag nyligen en halv gris och slängde inte ett enda gram fett. Konsekvens, dottern vägrar att äta denna gris och jag badar i fett (:

 2. 2
  Ann-Margret säger

  Gäller det verkligen olivolja också?? Det har ju människor ätit i tusentals år. ???

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  2 Ann-Margret
  Nej det gäller inte olivolja eller kokosolja/-fett.

 4. 4
  Ann-Margret säger

  Bra, tack för svar! 🙂

 5. 5
  Elisabeth G säger

  Vad gäller olivolja vore det bra med någon form av (tillförlitlig) information om olika olivoljors kvalitet. Jag vågar inte lita på de som säljs i vanliga butiker; inte minst mot bakgrund av att om något blir poppis så blir det gärna förfuskat. Har för mig att det var en olivoljeskandal för 20 – 30 år sedan med ett antal döda. Dessutom vill jag minnas att Piltson skrivit om fusk med olivolja. Hade jag bott granne med olivbonden däremot, då hade jag smaskat olivolja med stor glädje. Nu håller jag mig till smör och kokosolja.

 6. 6
  Nisse Hult säger

  @5 Elisabeth G

  Köp Togora olivolja och oliver är ett tips

  http://togoraolivolja.se

 7. 7
  Jimmie E säger

  Datumet på artikeln verkar vara 2016.04.14. Om det stämmer så verkar inte myndigheterna tagit till sig nyheten under de senaste tre åren. Eller, är det så att det skrivits fel årtal av misstag?

 8. 8
  Annika Dahlqvist säger

  7 Jimmie E
  Jag vet inte, men det var intressant i alla fall, med tanke på all propaganda mot animaliskt mättat fett.

 9. 9
  Elisabeth G säger

  Tack för tipset Nisse Hult! Det får jag titta närmare på!

 10. 10
  Piltson säger

  5 Elisabeth G: ”Fusk med olivolja”
  Det var den tyska konsumentorganisationen ”Warentest” som varje år testar olivolja. De hade funnit att man smusslar med ursprungsbeteckningar, och blandar oljor från olika länder. Beteckningen ”native virgin” sades vara meningslös . Bästa tipset var att undvika matmarknader och hålla sig till olja från grekiska odlare som säljer direkt från egna lager i andra länder. Här senaste rapport med länkar till tidigare besked. Kolla ”Etikettenschwindel” mot slutet.
  https://utopia.de/test-schwindel-olivenoel-11625/

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa