Association mellan statiner och bältros

Health Impact News.

Bältros hos äldre är en fruktansvärd elak sjukdom, eftersom de drabbade personerna ofta får svåra, livslånga smärtor i det angripna området.
Antivirusmediciner, påbörjade inom 3 dygn från symtomdebut, kan lindra, men botar ofta inte.

Och lågt LDL-kolesterol är kopplat till ökad frekvens av hjärnblödning hos kvinnor.

 

Comments

 1. 1
  I Like Neil Young säger

  Jepp – Bältros och Herpes är för jävligt – det kan jag intyga men det finns bot.

  Vid utbrott eller skov:

  *Lysine
  *C-vitamin
  *Gurkmeja , svartpeppar och kokosfett
  *Kolloidalt silver kan hjälpa till om det sprejas på öppna sår.

  Allt detta tas under pågående utbrott – morgon och kväll.

 2. 2

  Vart, eller på vilket vis, framgår det i meta-studien att det är stark association?

  I studien framgår slutsatsen: ”The use of statins MAY increase the risk of herpes zoster infection. Because the studies included are limited and there may be potential bias, further studies are warranted.”

  Uppfattar det mer som att man hittat en indikation på samband.

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  2 Ankan,
  OK, associationen kanske inte var så stark, men med tanke på den obetydliga/obefintliga hälsovinsten med att äta statiner, så är det avskräckande att man eventuellt ökar sin risk att få både diabetes och bältros, om man gör det.

 4. 4
  olle holmqvist säger

  I egenskap av analfabet och idiot betr samband statiner/bältros –kan det inte utredas med Bradford Hills postulat (i min tappning):
  – orsak före verkan i tiden
  – orsak o verkan rimligt nära varandra i tiden och rummet
  — en tänkt förklaring-hypotes`
  – exp eller fältobservation som testar, dvs kan utfalla si eller så
  dos respons (inte helt nödvändigt, ibland droppen så det svämmar över)

  Samvariation bevisar aldrig ensamt orsak-verkan, som alla läsare av Annika vet.

 5. 5
  Georg W säger

  Därför är det ju vansinnigt roligt när man får sin egen galna, konstiga forskning konfirmerad!

  Bakterierna i vår kropp är betydligt mer komplicerade i sin funktion än vi någonsin kan föreställa oss och eftersom det är fler av dem, bakterierna, i oss, än vi består av själva. (Svårt att förstå). Så kanske det är en bra idé att lyssna på vad de har att säga.

  Denna osannolika kvinnliga forskare och fritänkare måste tas på full allvar. Däremot tror inte jag att man behöver en maskin, för att förstå att man inte ska mata sina glukosätande bakterier.

  Det är dags att inleda samtal med bakteriesamhället i oss! Hon kan tolka dessa individers språk! rent trolleri! Det kommer att få oss att sluta äta kolhydrater, om detta utvecklas, tror jag.

  https://www.youtube.com/watch?v=HiA41B9LbJI

 6. 6
  Georg W säger

  Bacteria ”talk” to each other, sending chemical information to coordinate attacks. What if we could listen to what they were saying? Nanophysicist Fatima AlZahra’a Alatraktchi invented a tool to spy on bacterial chatter and translate their secret communication into human language. Her work could pave the way for early diagnosis of disease — before we even get sick.

  Ödets vägar äro outgrundliga! Denna människa lever och arbetar i Danmark!?! Ett skandinaviskt land som liksom Sverige inte tillåter invandring, där kvinnor inte får bära slöja och där muslimska kvinnor sitter hemma i köket och tillverkar bombvästar. Kort sagt, en muslimsk kvinna som döljer sitt hår och inte tar män i hand ÄR det stora mörka hotet i samhället!?! Skapat av dem som nu inte får vara med och bestämma i Sverige (:

  Är inte det hon säger en högsta form av själv-medvetande? Vi lägger ju till det som hon INTE talar om Bakteriens symbios med vår metabolism. vi vet att vi påverkar styrkan i bakteriesamhället genom att inse hur de får sin energi. Återstår att försöka förstå Candidasvampens roll i sammanhanget.

  I kampen mellan bakterier och svampar, så är jag ändå livrädd för att det är svampen som är den starkaste. om den får förutsättningar och makt i kroppen och människans stackars 10-procentliga hjärna. Vi är ingen match för bakterier och svampar.

  Varje dag är en kamp mot dessa ”demoner”. Jag vinner 9 dagar av 10. Men tvekar inte en sekund om vem som till slut vinner kriget om min kropp. Just nu vinner solen och mina skinnflådda barfota-sulor. Nu smyger jag fram genom skogen och lyssnar för första gången i mitt liv på naturen.

  Jag överdriver inte om jag säger att nu hörs 10 000 individer på en och samma gång, hela tiden! Maten exploderar fram i djurens munnar och ALLA (; har bara sex i tankarna.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa