Rapport från LCHF-kryssningen

Utdrag från charmerande kommentar från kryssningen, av Georg W Loweiko:

”… Båten ja, 100m buffé!!! Nackhåren reser sig när jag tar tallriken. Sillen, jag har inte sett vare sig sötsill eller fisk på flera år och får en knäpp. Istället för en sillbit så tar jag fem av varje sort. När jag går till bordet så är tallriken så rågad med fisk att inget mer går att lägga på tallriken, minst ett halvt kg fisk. Ja, ni förstår vart jag vill komma. Två m fiskbuffé och jag är proppmätt. 80 m kvar. Desperat försöker jag nu plocka små bitar av delikatesserna, men det är tvärstopp. Med tårar i ögonen gick jag till kolhydratbordet, cirka 6 m och tog en pralin som jag tryckte ned med en sked under struphuvudet.

Faktum är att detta var mitt livs största nederlag. Jag har levt 30 år som vegetarian och varje middag ätit 3 rågade tallrikar mat. Jag var beryktad i min ungdom för min enorma förmåga att sleva in kilovis med föda dagligen. Nu är det tvärstopp efter ett halvt kg mat.

För övrigt klev jag in i en katedral av sprit. Jag undrar om det inte var mer vätska innanför båten än utanför. Det första jag gjorde i mötet med LCHF-arna var att efter två års uppehåll, köpa ett paket cigaretter, röka en halv cigarett, för att nästan vomera upp ett halvt kg fisk.

Föreläsningarna var fantastiska! De berättar alla samma historia. Men alla berättar historien på sitt sätt. Glädjande var att alla är vi barn till Annika!!!

En cancercell har 400 fler glukosreceptorer än en frisk cell!!! Det är därför man kan se hur radioaktivt socker skyndar sig för att mata cancertumören. Sockret struntar i resten av kroppen. Allt åker till tumören och prostatan.

Efter drygt ett decennium här, fick jag äntligen ta Annika i mina armar och krama om henne!!! Jag drabbades inte av “starstruck”. Däremot drabbades jag av Indisk Guru-galenskap och kunde inte låta bli att röra vår bloggägare hela tiden. Som tur är har hon ett par bastanta matronor som skyddar henne från alltför energisk uppvaktning. Annika är en mycket älskvärd och varm person. Inte alls en “stiff” som jag trodde. Dessutom är hon väldigt mångas andliga mamma. Utan att egentligen ha bett om det…”

 

Comments

 1. 1
  Lennart säger

  Finns föreläsningen om 400 fler glukosreceptorer hos en cancercell på nätet?
  alt skriv gärna om detta här på bloggen.

 2. 2
  Georg W säger

  1 Lennart,
  Det var Ann Fernholms föreläsning. Ann var den som imponerade mest. Hennes engagemang är inte av denna världen.

  Jag tar tillfället i akt, för att be om ursäkt för att jag tidigare uttryckt tankar om att det är bättre att ge pengar till min systerson som är reklammakare, än att betala Kostfonden för forskning vi redan vet svaret på.

  USCH vad fel jag hade här!!! Kostfonden ger de argument som gör att en föreläsning blir världsomvälvande och oemotsäglig.

  Jag är förvånad över hur mycket pengar HON (Ann) dragit ihop och fördelat på fantastiska forskningsprojekt. Oerhört väl använda pengar.

  Jag själv har avstått från pengar för att försöka uppnå lycka. Därför kan jag inte bidra till Kostfonden. Utan ber ödmjukt någon av er miljonärer här med en inkomst över 50 000 i månaden att även sätta in en hundring från mig till kostfonden.

  Det roliga var att när jag såg dessa människor så var jag säker på att jag känt dem förut, My, Majoren och Ann. Det visar sig att de är kända, inte från tv, utan från Annikas blogg. Mycket pinsamt (:

 3. 3

  Storindustins ”Nutritionsfakta” har skrivit om LCHF. https://nutritionsfakta.se/2019/04/10/ketogen-kost-popular-kost-eller-medicinsk-behandling-vid-svar-sjukdom/ Artikelförfattarna är Ingrid Larsson som bl. a. är med i SNFs forskningsnämd.och den andra är Ola Wallengren..

  På Ola wallegrens twitter hittade jag denna tweet:

  ”ankisundin.se

  @ankisundin
  9 apr.
  Mer
  ankisundin.se Retweetade Jacob Gudiol
  Ses vi på lördag? Kost- och näringslära i fokus i denna lineup. Inte helt otippat. Och hur kul som helst! Tagga en kompis och vinn två biljetter. Välkommen! @tyngre @JacobGudiol @JacobPapinniemi @OlaWallengren @NeumanN_PJ
  ankisundin.se
  Från JGs twitterflöde:
  ”Jacob Gudiol

  Verifierat konto

  @JacobGudiol
  9 apr.
  Mer
  Nu på lördag ska jag, @NeumanN_PJ, @JacobPapinniemi, @ankisundin och @OlaWallengren föreläsa kring saker som berör kost vid styrketräning.

  Föreläsningen börjar 11 på biografen Scandia i Stockholm.

  Det blir klarare vilka som inte bara skriver för egen räkning Ola wallengren medverkar i SNF propaganda mot ”Fake news

 4. 4
  Georg W säger

  Ann Fernholm avslutade med något som jag alltid vetat men glömt bort, nämligen att kroppen förnyar sig själv genom celldelning. På 7 år har vi bytt ut varje cell i kroppen och är tekniskt och fysiskt en totalt ny människa.

  Om jag förstod saken rätt så byter colon ut sig själv på 3 veckor. Det är otroligt hoppingivande för metabolt sjuka och det sätter även åldrandet i perspektiv. Att kroppen blir sämre på hanteringen av zink, magnesium kan ju lätt åtgärdas.

  En annan viktig sak som vi måste förstå är att LCHF-rörelsen ALLTID består av 50% nybörjare!!! Som förstått att äta nyttiga grönsaker och dricka nyttigt vatten. Vår uppgift är att alltid ödmjukt, hämta hem dessa individer hur tjatigt det än må vara.

  Idag kan jag utlova att ett längre liv i metabol och biokemisk medvetenhet. Bieffekten, om man slutar med fluor är en högre insikt i tillvarons mysterier intelligent liv finns. I min hjärna (:

 5. 5
  Mikael säger

  ”En cancercell har 400 fler glukosreceptorer än en frisk cell”

  Verkligen intressant. Gäller det ALLA sorters cancer, eller bara en sort?

 6. 6
  Mikael säger

  Jo, det glömde jag… Hur många glukosreceptorer har en frisk cell?

 7. 7
  Georg W säger

  Mikael,
  Kanske kan Ann Fernholm svara på det annars har hon säkert länkar..

  Som du säger så är ju symbiosen mellan glukos och en tumör det intressanta.

 8. 8
  Ann Fernholm säger

  2. Georg. Tack för fina ord! Det värmde något enormt.

  6. Angående glukosreceptorer. Forskarna har inte tittat på ett exakt antal, utan mer hur många fler glukostransportörer cancercellerna hade relativt friska celler.

  Här skriver de om studien:

  https://newscenter.lbl.gov/2013/12/18/sugar-uptake-in-breast-cancer/

  Och här är själva studien:
  https://www.jci.org/articles/view/63146

 9. 9
  Mikael säger

  Ok, nu ser jag i studien, att det står ”400 times greater”, vilket betyder ”400 gånger fler”, precis som jag undrade över. Ja då har jag fått svaret.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa