Myten om kons utsläpp – En klimatpåverkan som är noll

Vk.se.

Metanet som kon släpper ut ger ingen klimatförändring. Det ingår i stabilt kolkretslopp.
Det är förbränning av fossila bränslen som ökar kolet i atmosfären.

 

Comments

 1. 1
  Georg W säger

  Min 12-årige son började det här året i en landsbygdsskola. Den här terminen har någon beslutat att barnen ska äta vegetariskt 3 gånger i veckan!?!

  Nu har min son hamnat bland bondungar vars föräldrar bedriver köttproduktion. De vet sedan några år att kor är klimatpositiva och grönsakerna besprutade och från andra sidan jordklotet. De vill diskutera saken men möter en gedigen tyst vuxenfascism hos sina lärare.

  Min son står inte ut. Han går tillbaka till sin gamla skola med störda elever men demokratiska lärare.

 2. 2
  Lars Henrik säger

  @George W:

  De vet sedan några år att kor är klimatpositiva och grönsakerna besprutade och från andra sidan jordklotet

  Jag tycker det var en utmärkt summering av en korkad samhällsutveckling.

 3. 3

  Den näst största orsaken till ökningen av metan i atmosfären tycks vara våtmarker. Typ risodlingar..
  Och den allra största orsaken förbränning av fossila bränslen. Alltså tex transporten av riset hit. Finns anledning att bojkotta ris för miljön också. Inte bara för kolhydraterna.
  https://www.nasa.gov/feature/jpl/nasa-led-study-solves-a-methane-puzzle

 4. 4
  Björn Ekholm säger

  Det håller jag helt och hållet med om. Kossorna är helt felaktigt utpekade som klimatbovar. Vad som det däremot aldrig yppas ett ord om i debatten är att även varje mänsklig individ släpper ut metangas där bak och koldioxid ur munnen. Med tanke på att befolkningen ökat explosionsartat från 2 miljarder till 8 miljarder på bara några generationer så är det väl snarare det som är ett stort miljöproblem. Likaså att 1 miljard av dessa 8 miljarder är rökare och dygnet runt släpper ut allehanda ämnen i atmosfären. Men inte ett ord om detta heller.

 5. 5
  Patrik säger

  Ja vetenskapen behöver börja om från början. All vetenskap från medicin till fysik är korrumperad och används för att styra massorna på samma sätt som religion användes förr i tiden.

  Och man bryr sig inte ett smack om miljön eller människors hälsa. Det man vill åstadkomma är fler vårdkunder och nationer utan möjlighet till självförsörjande så de kan kontrolleras. Därför ska onyttig mat importeras och vårt egna svenska jordbruk utarmas.

 6. 6
  Dennis säger

  Något som det skrivits om här ibland är sötningsmedel och just stevia verkar vara bra mot borreliaspiroketer.

  https://borreliablogg.wordpress.com/2013/07/01/behandla-borrelia-med-orter-vitaminer-och-mineraler/?fbclid=IwAR1vcWXk8pV8EqAug1wcqZa2GnsEdzdlMQI4uLJkhR8wAuqNcelOWm8U_MU

 7. 7
  Anders Rydén säger

  Det som är viktigt att tänka på, vilket de flesta som läser här redan vet, är att det det ska vara rätt sorts kött.
  Spannmåsuppfödda djur är miljöbelastande.
  Gräsbetesdjur är bra för miljön.

  Sen är förstås habitatet ganska avgörande också.
  Kor gör nytta på, till exempel, Pampas men inte i Amazonas.

 8. 8
  Georg W säger

  Efter en makalös helg, där vi alla satt i samma båt. Superintelligenta, fullt strålande människor och metabolt sjuka som fått en brinnande eld av hopp i ögonen.

  Totalt utmattad efter diverse återfall och ett pH i munnen som påminner om svavelsyra, återvänder jag till världens kreativaste och mest välgörande tankesmedja, både för kropp och själ.

  Jag har NU skaffat de kunskaper och insikter som jag behövde för att utvärdera matproduktionen i min närmiljö.

  Jag har examineras till JÄGARE!!! Bäst i klassen! Ungdomar som inte äter LCHF, har inte en chans i skolarbete-tävlande mot en 63 årig gammal LCHF-are!!! Vilken Insikt! Samma med eliten inom vår rörelse. Först kroppens vrålande, sedan en fungerande hjärna och civilingenjörsexamen! Jag faktiskt fullkomligt älskar dom.

  Jag vill rekommendera alla metabolt medvetna att skaffa sig en jägarexamen! Det är inte ens nödvändigt att göra det officiellt (komplicerat och kostsamt), allt finns på Internet!

  INGET I SVERIGE ÄR NATUR. ALLT ÄR MÄNNISKOSKAPAT.

  Mycket intelligenta beslutsfattare skapade återväxt och ekonomisk skitskog. Friherrar och VILTVÅRDARE skapade djuren i ”Naturen”.

  Ett arbete jag nu inleder och fortsätter i egenskap av kungen av Grytebäck, under Svea rikes lag! Äger jag en liten bit av vår planet!!! Den tillägnar jag nu hjortdjuren och vildsvinen. Det är redan Sveriges bästa jaktmarker och det enda jag egentligen behöver göra är att lämna föreställningen att gården tillhör fåren och anamma tanken att skogen tillhör viltet. Fåren får maka på sig.

  Annars förändras mitt landskap snabbt nu! Tidigare dominerade kassagrödorna, monokulturerna. Bönderna krävde avskjutning av djuren till mininivå, med gigantisk auktoritet.

  Idag, mina damer och herrar, är allt jag ser grönbeteshagar, med fåtaliga små monokulturplättar här och där.

  Kronhjortar, dovhjortar, rådjur och osynliga, ständigt exploderande i populationstäthet, vildsvinen.

  En skräpbeteckning från båten, på oss som inte äter biomassa reguljärt är carnivore, dåligt. Jag får snart vapenlicens! Då är jag mitt habitats topp-predator. En räv äter 12 rådjurskid per år. Alltså dör räven! Ännu värre! Lodjurshona med årsunge På MITT berg! Jag kan inte! Vi får vara 2 fast Lon är katastrofal för min och mina barns födotillgång.

  Förlåt längd och stavfel!

 9. 9
  Georg W säger

  Dessa smarta telefoner, En LCHF-are börjar visserligen alltid med en vrålande kropp, som skriker inåt.

  Men här menade jag att vi först helar våra kroppar och metabola skador. som konsekvens får vi näringstillfredsställda kroppar som börjar fungera optimalt som det är meningen att våra kroppar ska fungera. Då blir inlärning, kunskapshämtande och livsanpassningen mycket intelligent, mycket över genomsnittet på gränsen till overkligt. Och omöjligt att förena med religiös dogmatik! vilket i sin tur resulterar i aggressioner från den allmänna mäniskomassan, som i huvudsak består av de idioter vi möter i vår vardag

 10. 10
  Mormor säger

  Georg W……ber att få lyckönska till välförtjänt jägarexamen med åtföljande vapenlicens…..!!
  Ett steg framåt…
  Går inte att sikta och skjuta om man inte är stadig på handen!
  Som du påpekar, måste vi lära oss att undvika religiös dogmatik och själva skaffa oss optimal hälsa….
  Sen kan vi hoppas på att ta upp kampen…

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa