Strategi och Vision för Life Science-industrin

Artikel i LIFe-time.se: Läkemedel nyckel till välstånd och hälsa. Framtidsvisionen för Life Science-industrin (läkemedel och sjukvårdsteknik) i Sverige är lysande – om politikerna fortsätter att stötta.

Jag tycker att det är OK om de tar fram botande läkemedel – men det finns inget behov av mera multifarmakologi för medelålders och äldre, som avser förment förbättring av kroniska metabola ålderssjukdomar, som mestadels är orsakade av etablissemangets felaktiga kostråd. En tredjedel av alla dödsfall i Sverige lär vara orsakade av biverkningar, överdoseringar och interaktioner av denna multifarmakologi.

 

Comments

 1. 1
  Gerd Elisabeth Grini säger

  Enten vi vil eller ikke, så vil det helt sikkert komme en rekke medisiner på markedet som lover oss eldre utbedringer på alle kropps-områder uten at de hjelper. Det som er viktig er at folkeopplysning om kosthold og helse får en renessanse, men den må være gratis. Jeg tror faktisk kosthold var mer på agendaen på 50-tallet enn i dag selv om deler av den var direkte feil.

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  Gerd,
  på 50-talet gällde lågkolhydratkost för diabetikerna och kostcirkeln (ej speciellt fettsnål) för oss andra.

 3. 3
  Gerd Elisabeth Grini säger

  Ja, faktisk så kom jeg over en plakat over hva som var riktig kosthold på 50-tallet hos en venn. Hans farfar og far hadde vært leger her hvor jeg bor Fagernes i Valdres. Denne plakaten hang på kontorveggen hos begge legene fortalte min venn. Men det var ikke legene som hadde laget plakaten. Plakaten var laget av myndighetene på den tiden. De fleste kostholdsrådene kunne like gjerne vært laget av en lavkarbotilhenger. Men det vi hadde på 50-tallet i Norge var den fæle margarinen som myndighetene anbefalte at barn skulle spise i stedet for smør. Plantevernmidler var dessuten skrekkelige på den tiden. Poenget er at leger var opptatt av kosthold den gangen – det er de fleste i veldig liten grad i dag.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa