KAM-utredningen är helt otillräcklig

Inlägg av Lars Bern.

 

Comments

 1. 1
  Göran Löwenberg säger

  Försiktigt optimistisk, de har säkert en ond baktanke och kriget kommer att fortsätta!!

 2. 2
  Birgitta Ahlm säger

  Hej,
  Jag har en tand som skall rotfyllas med ett material som heter guthaperka. Är frisk sedan 10 år tillbaka från ulcerös kolit tack vare LCHF. Detta är en autoimmun sjukdom, är det riskfyllt att starta något?

  Hälsningar
  Birgitta Ahlm

 3. 3

  2#
  Här har du ett inlägg om rotfyllningar.
  Kanske kan det vara till din hjälp.
  https://annikadahlqvist.com/2019/03/04/rotfyllningar-orsakar-sjukdomar/

 4. 4
  Lars Bern säger

  Birgitta, jag hade tre rotfyllningar som alla blev svårt infekterade och som min tandläkare kämpade med i några år innan vi gav upp och drog ut tänderna. De var fyllda med guthaperka. Jag skulle med mina erfarenheter dra ut tanden och sätta en brygga istället.

 5. 5
  Birgitta Ahlm säger

  Tack för hjälpen, det bli ingen rotfyllning!
  Birgitta Ahlm

 6. 6
  Mormor säger

  Mycket intressant inlägg hos Lars Bern….
  Såg en kommentar av Stig Olsson med tips om en länk till en bok om ”Karolinska Institutets Dolda Agenda”, skriven av prof. Johan Thyberg, visserligen med några år på nacken, men med hårresande info….
  Man kan ladda ner den gratis på nätet….
  Rekommenderas till alla intresserade, som kanske har missat den…
  Det rör sej om vetenskap i det privatas intresse…inte i det allmännas…
  Man sliter sej i håret….

 7. 7

  Här en kommentar till KAM-utredningen:
  http://almanova.eu/kam-utredningar-i-perspektiv/
  Det känns väldigt ödesdigert med tanke på Warburgs vetenskap, Seyfrieds kliniska erfarenheter och fallbeskrinvingar av den typ som t.ex. Sven Erik Nordin redovisat. Aldrig tidigare har vi känt oss så lyckliga att få bo utanför Sverige, men vi tror att om lagstiftarna bara kunde erhålla, och förstå, ordentlig information så kunde detta upppslag inte gå igenom.

 8. 8

  Nej, förlåt han heter SVEN Erik Nordin. Det är lite säreget att den mest angelägna samhällsfråga som tagits upp här på senaste tid lockade bara sju k0mmentarar, och de handlade inte om ämnet.
  (Jag rättade i Piltsons text av Sven Eriks namn /Annika)

 9. 9

  Här stötte vi på ett samtal om KAM-utredninjgen. Lagförslaget sägs bryta mot svensk grundlag (inskränkning av yttrandefriheten) och flera svenska förvaltningslagar, t.ex. den om patienters rättigheter. Dessutom mot en hel rad EU-förordningar. Mot slutet omtalas att Socialstyrelsen har censurerat remissyttranden som ej behagade dem.
  Ja, det är en hel timme och ganska osruktutrerat, men lyssna alltigenom och fundera sedan på hur det står till i svensk förvaltning.
  https://www.youtube.com/watch?v=uQTDc4opu8Y

 10. 10

  Här har Lars Bern mera koncist tagit upp några huvudpunkter i det samtal vi hänvisade till ovan:
  https://anthropocene.live/2019/11/04/kam-utredningen-bryter-lagar/
  Det är konstigt att detta övergrepp inte tycks ha väckt särskilt energisk diskussion i Sverige. Inget annat land har lagar som förbjuder oskadlig behandling av patienter med allvarliga sjukdomar..

 11. 11

  Socialstyrelsen sägs försöka gömma undan remissyttringar om KAM som inte passar den religion som gäller där. Någon kritiserade Kjel Asplunds resonemang, och det lades undan eftersom man inte kunde godta ”personangrepp”. Allt som inlämnats finns dock i princip tillgängligt om man bara söker, detta kan vara till hjälp: http://www.komplementarmedicinska.se/kam-utredningen-2019/

 12. 12

  Och de många rättsliga prolemen kommenteras mera utförligt här.
  https://www.thenhf.se/kam-utredning-bryter-mot-eu-ratten-och-gallande-patientsakerhetslag/
  Kan våre folkvalda lagstiftare gå med på sånt?

 13. 13

  Om det här lagförslaget går igenom. så kommer Sverige att hamna i en intressant särställning. Enda landet i världen som förbjuder oskadlig behandling av personer med allvarliga sjukdomar.

 14. 14

  Vad skulle hända om man nu händelsevis skulle råka bota en person med en allvarlig sjukdom genom att enbart försöka lindra symptomen och få personen i fråga till att tro att hon/han har en egen kraft till självläkning….kommer man i fängelse då??

 15. 15

  Mormor, du spetsar till saken på ett sätt som visar att detta betänkande inte uppvisar så värst mycket tänkande. Kan man dra en distinkt gräns mellan bota och lindra?
  Om vi beaktar den själsliga komponenten i alla allvarliga sjukdomar, inklusive cancer, så har ”lindring” ofta nog visat sig kunna leda till bot. Det är i varje fall det intryck man får av många fallbekrivningar. Men eftersom ”bevis” på orsakssambanden är svårt att skaffa fram kunde Asplund och hans självutnämnda anhang härja som dom gjort. Utredningen tycks inte ha innehållit någon enda deltagare med erfarenhet av holistisk läkekonst.

 16. 16

  I detta samtal försökte en chef vid Socialdepartementet förklara varför de försökt smussla undan ett remisssyttrande:
  https://soundcloud.com/ulf-bittner/inspelat-samtal-med-socialdepartementets-hogste-chef-expeditionschef-marianne-jenryd-20191105

 17. 17

  Det har kommit in 84 remissyttranden till KAM. Här är ett av dem:
  https://www.regeringen.se/remisser/2019/07/remiss-sou-201915-komlementar-och-alternativ-medicin-och-vard—sakerhet-kunskap-och-dialog-sou-201928-ny-lagstiftning/
  Vi skall söka ut de mest förödande och redovisa dem här, ett i taget.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa