Utredning föreslår förbättringar (?) för de som söker alternativ medicin

Regeringskansliet.

Utredaren, professor Kjell Asplund, har lagt fram sitt betänkande. Det gäller KAM, Komplementär och Alternativ Medicin.  Debattartikel i DNArtikel i Läkartidningen.

Han föreslår en obunden portal där man kan finna information om KAM. Det ska bli en systematisk utvärdering av KAM-metoder. Det ska bli en ökad kunskap inom sjuk- och hälsovården om KAM.

Min kommentar: Det beror ju helt på hur de presenterar sina uppfattningar. Etablissemanget har ju generellt en mycket negativ inställning till KAM, och risken finns att denna inställning kommer att dominera.
Den obundna utvärderingen av KAM bör framför allt utvärdera att metoderna är ofarliga. Sedan får människor själva bedöma om de är bra och prisvärda. Internet med sociala medier är en bra forum för detta.

Den aktuella frågan just nu gäller Kolloidalt silver. Det finns inga bevis för att det är farligt, men Läkemedelsverket med hjälp av olika media har igångsatt en häxjakt för att få det förbjudet. Nu senast med ett hot om vite på 800000 kr för Ionsilver.
Det är troligen hundratusentals människor som har upplevt förbättringar av sina sjukdomar av KS, framför allt infektioner och cancer, och det vore katastrof för dessa om KS blev förbjudet.

Debattartikel i Dagens Samhälle.

 

Comments

 1. 1

  I USA är kolloidalt silver godkänt som komplementär medicin. Det svenska förbudet är för att läkemedelsindustrin inte vill ha konkurrens. Det borde inte Läkemedelsverket ha något att göra med.

 2. 2
  Ulf Pohl säger

  Jag tror att regeringen vill ha kontroll över alternativmedicinen under täckmanteln av en s.k. objektiv granskning. Man är ju inte berett att integrera alternativ kunskap i befintlig vård. Befarar det värsta. Vi måste nog vara ytterst vaksam i förlängningen av denna partsinlaga. Vi behöver ett parti i riksdagen som vågar att syna makten och korruptionen. Polisanmäla Läkemedelsverket, Socialstyrelsen och Livsmedelsverket för brott mot folkhälsan ifall ett förbud mot kolloidalt silver övervägs? Någon demokrati finns inte längre i Sverige. Suck!

 3. 3
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Instämmer helhjärtat med 1 Helge och blir beklämd av 2 Ulf Pohls kommentar. Det är så sant som det är sagt ..och Sverige är inte längre ett land man vill rekommendera någon att leva i ..suck.

 4. 4
  Gunnar Isaksson säger

  Instämmer med #1,2,3

  Jag använder Kolloidalt silver till sårvård och nässprej men inget annat.

  Sår läker fint och eventuella förkylningar lugnar sig snabbt då jag sprejar i näsan.

 5. 5
  Göran Sjöberg säger

  När man väl kommit underfund med att vårt sjukvårdssystem i händerna på läkemedelsindustrin är korrupt är det rimligt att vända den ryggen och satsa på alternativ som jag själv gjorde för 20 år sedan då jag i princip var uträknad med min allvarliga hjärtsjukdom.

  Jag tänkte på detta idag då jag åter gick loss med min korp på de hårda jordhögarna i trädgården för att jämna ut marken. Inga känningar av någon kärlkramp vilket är lite förvånande med tanke på mina bevisligen igensatta kranskärl.

 6. 6
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  @ 4 Gunnar Isaksson
  Jag och min man använder KS på samma sätt som du – plus att vi tar en daglig hutt i förebyggande syfte. Det faktum att vi inte haft minsta snuva eller magsjuka sedan första dagen talar för sig själv.

  Receptet vid magsjuka är ca 50ml KS tillsammans med lika mkt varmt(!) vatten. Detta drickes stående för att vätskan snabbt ska kunna komma dit den behövs – sedan vila.

  Receptet vid snuva/halsont är 50ml KS tillsammans med50 ml rött vin (eller 25 ml starksprit) plus saften av en halv eko-citron (eller en hel eko-lime). Detta läppjas teskeds-vis tills tomt glas före sänggåendet – upprepas vid behov men behövs oftast inte.

  KS är en toppen-produkt som jag absolut inte vill vara utan. Jag har små sprayflaskor med KS i bilen, i köket, i sängbordet och i handväskan. KS ska förvaras mörkt. IONOSILS Kolloidalt Silver är bästa svenska märket och jag köper alltid med mej så mkt som jag får plats med i resväskan vid Sverigebesök.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa