Sågspån, den nya maten?

I Kurera.

Forskare sysslar med att processa sågspån, halm och grot (GRenar Och Trädtoppar) till att användas till människoföda. Är det någon nutritionist som har räknat på näringsvärdet?
Jag kommer nog inte att känna mig positiv till att äta detta, i första taget.

 

Comments

 1. 1
  Marianne lind säger

  Inte jag heller!! Till att börja med är jag allergisk mot mikrokristallisk cellulosa. Som de envisas med att ha som fyllnadsämne i mediciner.

 2. 2
  sten bjorsell säger

  Vad som däremot fungerar mycket bra är att sprida ut träflis, ”wood chips” i gräs där höns har frigång, då och då. Om flis får ligga i gräs ett par veckor, helst med fukt, attraherar det smådjur. Efter någon vecka kan det bli ”fullt” av sådana proteinrika varelser under varje ”chip”. När hönsen sedan släpps ut där under några dagar vänder de snart varje chip och tuggar is sig godbitarna under. Att det fungerar syns på äggulorna från värphöns. De kan snart bli mörkt djupgula med den nya dieten!
  Dessutom kan en hel del dyrbart hönsfoder ersättas med wood chips till de som kan hantera det och en naturlig cykel som levererar kvalite både till höns och oss, betydligt billigare!

  Glöm det direkt som människoföda. Verkar som om någon ”kaloriprofet” kört vilse igen.
  Det är stor skillnad på kalorier. En anledning till att kaloribantning aldrig fungerar!

 3. 3
  Margareta Lundström säger

  Bra att du tar upp den här typen av verklighetsfrämmande forskning, Annika.
  Det är så många vettiga människor som skriver på din blogg och som reagerar och kommer med kloka kommentarer så man får lära sig mycket.
  Jag har inga höns, men tyckte att Sten Björsells inlägg var mycket intressant och naturenligt.
  Höns behöver proteiner och kan man hjälpa dem med det så tjänar vi på det själva.

 4. 4
  olle holmqvist säger

  jag tror min pappa ca 1960 åt något som hette (?) VitaBran som var just liknande sågspån, alltså bukfylla med mättnadskänsla men som gick rakt igenom,
  Egen idé: bivax : ofarligt, icke digererbart, bör användas som smör – kanske.:

 5. 5
  sten bjorsell säger

  Inte ens termiter kan omvandla trä-kalorier direkt till mat. De härbärgerar istället en bakterieflora som kan omvandla cellulosan till användbara kalorier. Liknande flermagade djur. Experimentellt lyckades man ”utrota” vissa termiters bakterier och överlevande termiter åt sedan cellulosa ”som vanligt”. Men straxt efter svalt de ihjäl då inga bakterier fanns kvar som kunde göra kalorierna brukbara. Nog bäst att använda beprövade omvandlingskanaler.

 6. 6
  Gabriel Kullberg säger

  De får väl inte död på oss tillräckligt snabbt med de andra metoderna. Genom att lura oss att äta något som inte ger oss någon näring alls men i stället är rejält giftigt så kan man utrota 95% av mänskligheten på en generation, kvar blir bara några få urfolk som äter den mat de alltid levt på.

 7. 7
  LCHF-Bengt säger

  Sten, Håller helt med dig. Äggen från dessa höns som kan äta det dom vill ha, är i en klass för sig, kan inte jämföras med ekologiska ägg ens, tyvärr en bristvara, så här finns nog en affärsidé för den drivne tror jag.
  Höns måste vara en av de bästa matproducenterna som finns.

 8. 8

  Läkemedelsbolagen tar/ har nog färdigt med en medicin då så vi kan äta oss sjuka på trä och bli helade med tabletter eller sprutor.

  The show must go on….

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa