Minskar influensavaccin under graviditet risken för autism och depression hos barnet?

PÅ Rapport ikväll: Ny studie: Infektion under graviditet kan ge barnet psykisk ohälsa.

Detta var i o för sig intressant, men sen utmynnade det hela i att det är viktigt att ta influensavaccin under graviditet.
Då kan man fråga sig, är det verkligen visat att influensavaccin under graviditet minskar risken för autism eller depression senare hos barnet?
Jag vill att det ska vara bevisat innan jag rekommenderar influensavaccination under graviditet. Jag anser att det är vanskligt att spruta in tveksamma främmande ämnen i gravida kvinnor.

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Håller verkligen med om din kommentar, Annika.
  Och jag förväntar mig inga oberoende studier som visar att vaccinering under graviditet minskar risken för autism. Och i så fall gissar man. Att man bara vågar gissa! Upp till bevis!
  Kanske ökas risken till och med, med tanke på de billiga adjuvanter som läggs till vacciner för att minska tillverkningskostnaden.

 2. 2
  Maud Marie Ryding Lönnberg säger

  Håller med!!

 3. 3
  Erik 2 säger

  Infektioner är rimligen inte bra för en gravid. Men blir/ger inte också vaccinering en form av infektion, med skillnaden att den kommer i en spruta? Och hur bra är de andra ingredienserna i vaccinet, aluminium etc.?

  Går inte riktigt att förstå vilken typ av forskning man har gjort men jag antar att det är statistik. Och hur ska man kunna vaccinera sig mot allt som de tror påverkar: ”Den visar att såväl svåra som lättare infektioner under graviditeten ökar risken hos barnet föds med autism eller utvecklar depression senare i livet. Detta har upptäckts även i fall när själva smittoämnet inte har nått fostrets hjärna.”

  Bo Jacobsson, en annan av forskarna bakom studien, tycker inte att gravida kvinnor ska oroa sig. Exempelvis är risken att barnet får diagnosen autism liten även i gruppen med förhöjd risk – mindre än en procent. Risken för det enskilda barnet är extremt liten. Man ska inte undvika att gå ut och handla eller något sådant, säger Bo Jacobsson.

  Alltså, otroligt/extremt liten risk!! Hemskt att de publicerar sånt här skräp och gör kvinnor oroliga.

 4. 4
  Mariann säger

  Vem har beställt/finansierat denna studie och varför? 1973?
  1968 var det år läkemedelsbolagen beviljades ansvarsfrihet för vaccinations-skadori USA för att inte gå under ekonomiskt av de skadeståndsanspråk som kom från drabbade familjer. Sen har man levt loppan och har nu världens mest vaccinerade barn, samtidigt som autismfallen också har stigit till 1/69 vaccinerade, ev mera. Kan man nu hitta ett nytt ”riskområde” för att motivera vaccination, infektion hos gravida, säkrar man vaccinmarknaden för framtiden nu när förtroendet för vaccinationer sviktar i världen.

 5. 5

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa